Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2012 13:50 - Музика от ада (2)
Автор: antoninus Категория: Музика   
Прочетен: 15450 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 19.05.2012 13:56


Музиката е един от най-популярните, мащабни и леснодостъпни начини за въздействие върху човешката психика. В последните десетилетия тя се превърна в стил на живот и начин на общуване за милиони хора, формирайки характера на човека. И ако за едни музиката има ролята на вдъхновител и утешител, то за други тя е отдушник от напрежението. Не случайно музикалните концерти събират десетки, а понякога и стотици хиляди души на едно място. В днешно време влиянието на музиката трудно може да бъде оразмерено и систематизирано. Причина за това е факта, че съществуват стотици музикални стилове, повечето от които се размесват едни с други, а достъпът, който обикновеният човек има до музиката като цяло в последните 20 години, се промени коренно.

Вече почти всяка търсена песен може да се намери в т.нар. безплатни сайтове, някои от които прераснаха във видеосайтове, предлагащи пълните дискографии на музикалните изпълнители. Непретенциозният слушател и зрител на радиото и телевизията също е заливан непрестанно от музика, без в повечето случаи да си дава сметка за това какъв е смисълът на текстовете и посланията в самата музика. Ще разгледаме няколко основни стила музика, които са особено популярни сред юношите и младежите. На първо място това е рок-музиката (с последващите й вариации като хард рок, хеви метъл, хард кор, траш метъл и др.), поп-музиката, хип-хопът и R`n`B стилът, и техно музиката.

Рок-музиката като термин се появява в началото на 70-те години на миналия век в Америка, но в действителност нейното начало е малко по-рано, когато възниква “сексуалната революция” в Щатите. Заради времето, в което се появява, тя е определена като музика на бунта и непокорството. По-късно редица изследователи я наричат “дяволската музика”. Написани са и редица книги, в които на рока е лепнато определението – дяволската музика. Целта при рок-музиката е слушателят да се отдаде на моментните емоции на музикалния ритъм. Звученето при рока се изразява в непрекъснато повторение на пулсации в съчетание с ускорени ритми, извършвано с помощта на барабан и бас китара, което характеризира ритъма на рок-музиката. Повтарящите се пулсации възбуждат нервната система на човека и често пъти събуждат агресивно поведение. Освен повтарящите се ритми постоянно повтаряните изрази се забиват в подсъзнанието на човека и оттам самостоятелно работят, подбуждайки го към определени действия и постъпки.

Изследователят на рок-музиката, Жан Пол Реженбал, пише, че “силата на рока се състои в отсечените пулсации, ритми, предизвикващи биопсихическа реакция на организма, способна да повлияе на функционирането на различни органи на тялото, в частност може да се предизвика ускорен сърдечен пулс, както и увеличено съдържание на адреналин, също така и възбуда в половата сфера”.

Навремето руски учени направили следния експеримент: пуснали рок-музика в продължение на десет минути на група седмокласници, които след края на изпълнението били забравили таблицата за умножение. Концертите на рок-групите са придружени с алкохолни опивания, наркотични делириуми и сексуална разпуснатост.

Някои рок-музиканти открито свидетелстват, че по време на изпълнението си усещат някаква сила, която управлява постъпките им. Други споделят, че влизат редовно в контакт с демони и тъмни сили, от които черпят вдъхновение.

Такъв е случаят с Алис Купър. Ето какво споделя той:
Бях на сеанс по спиритизъм, на който Норман Бакли умоляваше духа да му обърне внимание. Най-накрая духът се появи и заговори с мен. Той обеща на мен и музикалната група слава, власт в света на рок-музиката и богатство. Единственото, което поиска от мен – това бе да му отдам тялото си. Предоставяйки му възможност да обладава моето тяло, аз станах известен в целия свят. И за да постигна тази известност, приех името, с което той се представяше по време на сеансите”.
И така Винсент Фуниер получава псевдонима Алис Купър. По-късно музикантът издава албума “Алис Купър отива в ада” (1976).

"Ролинг Стоунс" (Rolling Stones). Друга световна известна група, която жъне слава на музикалната рок-сцена и до днес, е "Ролинг Стоунс". Групата е любима на поколения слушатели, повечето от които надали си дават сметка на кой бог се кланят въпросните музиканти. "Ролинг Стоунс" възникват в началото на 60-те години на миналия век, а през 1967 г. явно показват на целия свят кой е техният господар със заглавието на албума си "В отговор на техни сатанински величия" (Their Satanic Majesties Request). Самият Мик Джагър признава, че върховният жрец на сатанинската църква в Сан Франциско, Антон Ла Вей, е вдъхновил групата за тази плоча. Някои от песните на групата носят заглавия “Симпатия към Дявола”, “Танцувайки с мистър Дявол” и “Заклинание на моя брат демон”.
Песента "Симпатия към Дявола" се превръща в химн на поклонниците на Сатана в Америка. По-късно Мик Джагър композира музиката за филма “Invocation of My Demon Brother” (Повикът на моя брат демон) и сам играе ролята на Луцифер.

"Бийтълс" (в превод "Бръмбари"). Това е една от най-известните и слушани групи от самото си създаване до сега. Създателят и лицето на групата, Джон Ленън (1940–1980 г.), по време на свой гастрол в Германия през 1962 г., заявява пред Тони Шеридън:
Аз зная, че “Бийтълс” ще имат успех, такъв какъвто никоя група не е имала. Зная го защото преди това заради този успех съм продал душата си на Дявола”.
Година по-късно започва манията по групата, а групата печели слава, пари и първите места в музикалните класации. В началото на славата си богохулникът Джон Ленън заявява без капка срам, че групата му е по-известна дори от Господ Исус Христос. Това е изречено от Джон Ленън пред изданието “San Francisco Chronicle” на 13 април 1966 г.:
Ние сме много по-популярни от Исус”.
В своите текстове на песни и стихове на песни Ленън открито демонстрира, че не вярва в Бога. Пример за това е песента “God” (Бог) от 1970 г., чийто текст е следният:
Не вярвам в Библията, не вярвам в Исус, вярвам в себе си, Йоко в мен, Йоко и аз, това е реалността”.
На една от първите плочи на групата – “Жълтата подводница”, Джон Ленън е направил двурогия знак на Сатана. Този знак се използва в днешно време от рок-музиканти, хеви метъл групи и поп-изпълнителите. До Джон Ленън е Пол Маккартни, който е направил с пръсти знака “ОК”. Изследователи твърдят, че това е знакът на трите шестици – числото на Звяра.
В следващата си дългосвиреща плоча – “Сърджант Пепър”, “Бийтълс” слагат на корицата изявения сатанист Алистър Краули. Краули смятал себе си за дете на Сатана и е вдъхновител на много известни музиканти. По-късно самият Краули умира като душевноболен и самотен, разрушен от алкохол и наркотици човек.
Ние най-вероятно сме антирелигиозни, никой от нас не вярва в Бог”, заявява през 1970 г. в изданието “Hit Parader” Пол Маккартни. За съжаление, много съвременни музикални християнски групи признават без притеснение, че “Бийтълс” са техни вдъхновители. Известният изпълнител на християнска музика, Хил Кийги, споделя, че уважава “Бийтълс”. “Кедмънс Кол” често изпълняват песни на “Бийтълс”. Те са вдъхновители и на Ранди Стоунхил и на групата “Дъ Галактик Каубойс”. “Джарс от Клей” също заявяват, че черпят идеи от “Бийтълс” и Джими Хендрикс.
Ръс Бреймиър, директор на музикалния канал Christianity Today.com, ласкае през 2002 г. Пол Маккартни и заявява, че се е сбъднала мечтата му да се запознае лично с него.
"Лед Цепелин" (в превод "Оловният цепелин"). Един от лидерите на групата, Джими Пейдж, е изявен сатанист и последовател на Алистър Краули. Пейдж обитава къща на брега на езерото Лох Нес, която преди това е била на Алистър Краули. Пейдж е известен и с това, че има книжарница за окултна литература. Той открито заявява:
Магията не е добра или лоша, черна или бяла, а метод да се разкрие и използва демоничната действителност”.
Сред най-познатите песни на групата e “Stairway to Heaven” (Стълба към небето). Текстът на тази песен обаче съдържа в закодирана форма сатанинско послание (записано отзад напред текстово съдържание). Ако чуете “Stairway to Heaven” отзад напред ще доловите следните фрагменти от изречения:
Listen! We have been there... I will sing, because I live with Satan... Serve me!... There is no escaping it... with Satan... if we’ve got to live for Satan... Master Satan...”.
Превод:
Чуйте! Ние бяхме там... Аз ще пея, защото живея със сатана... Служи ми!... Там няма отърваване... със сатана... когато трябва да живеем със сатана... господ и повелител...”.

"Дорс" (в превод "Врати"). Вокалът на групата Джим Морисън е дълбоко заинтригуван от окултизма. Той умира на 3 юли 1971 г. при неизяснени обстоятелства, но според съдебния лекар, е получил инфаркт от прекомерна употреба на алкохол и наркотици. Още приживе Морисън е известен с извратеното си поведение. На концертите си излиза пиян, уринира върху публиката, ругае, приема наркотици в свръхдози. Освен че Морисън е бил привързан към сатаниста Алистър Краули и е носил със себе си негов малък бюст, той признава своята привързаност и към Дявола:
Намерих духа в музиката. Дяволът ми се появи във Венис. Бягайки, видях Сатана или сатир, да върви след мен”.
Неговият колега Рей Манзарек споделя, че Морисън не е бил нито музикант, нито шоумен, а шаман!

"Ози Озбърн". Изявен сатанист, бивш фронтмен на сатанистката група “Блек Сабат” (Черна Събота) и на едноименната група, носеща неговото име. Още на младини Ози Озбърн е увлечен по окултизма, а наред с това е известен с безкрайните си алкохолни оргии и наркотични пирувания. Ози Озбърн признава, че винаги съчинява музика, когато се намира в състояние на транс. Едно музикално списание го нарича “любимецът на Луцифер”.
Текстовете на песните и заглавията на албумите му са красноречиви “Speak of the Devil” (Говори на Дявола). На обложката на албума му “Diary of a Madman” (Дневниците на лудия) има обърнат кръст. На своите извратени концерти Ози Озбърн откъсва с уста главите на птици.

Марк Боулан, солокитарист и създател на “T-Rex”, споделя, че е живял в Париж заедно с магьосник, занимаващ се с черна магия. От него се научил да прави магии, на които отдава успеха на музикалната си кариера. За година и половина Марк Боулан продава над 18 милиона плочи. Умира през 1977 г. при мистериозен автоинцидент в Англия.
"Айрън Мейдън" (в превод "Желязната Дева"). Популярна хеви метъл група, чиито текстове и обложки на албуми са изпъстрени с дяволски символи. Така например един от най-известните им албуми от началото на 80-те носи името “Числото на Звяра”. Във всички следващи албуми на обложките на дисковете и плочите има чудовища в най-различни форми.

Една от най-популярните рок-групи в света, “AC/DC”, също изявява открито сатанинската си принадлежност. Повечето им песни са в култ към Дявола, а и те сами споделят, че са избрали да вървят по този път. Световноизвестната им песен “Камбаните на Ада” има следния текст:
Имам моята камбана, ще те заведа в ада, ще те заведа при Сатана...”.
Друга тяхна песен се нарича “Магистрала към ада”. Ето и част от текста й:
Аз съм на прекия път за ада... Не ме спирай, хей, хей, хей... Йе, аз ще извървя пътя до края, уоу, прекия път за ада!”.
Първият вокал на групата, Бон Скот, умира вследствие на алкохолно отравяне.
"Кис" (в превод "Целувка"). Тази мегаизвестна група има страховит облик на сцената със своите перверзни оскъдни облекла, гротескно гримирани лица и извратени жестове с ръцете. Текстовете им включват послания като това:
Богът на рокендрола ще открадне девствената ти душа”.

"Ийгълс" (в превод "Орли"). Една от най-известните песни от 70-те е “Хотел Калифорния” на “Ийгълс”. Много хора си нямат представа, че песента се отнася за църквата на Сатана, която се намира в хотел на ул. “Калифорния” в Сан Франциско. От вътрешната страна на обложката на “Hotel California” се виждат три подобни на прозорци отвора. В средния прозорец е плешивият Антон Ла Вей – основател на сатанинската църква в Америка. Хората си казват, че групата не прави това насериозно, а за да си вдигне продажбите на плочи, но мениджърът на групата, Лари Салтър, заявява в интервю пред “Tribune Herald” от 28 февруари 1982 г., че “Ийгълс” са замесени с църквата на Сатана. Затова не е случайно, че имат и песен “Приятен ден в ада”.
Джон Рокуел, автор на книгата “Барабанен огън”, пише:
Музиката на “Hotel California” ни кара сами да се извиняваме, че я слушаме. Ние изместваме истинското значение на думите, защото сме запленени от ритъма, заемащ централно място, от напевното усещане и от китарите”.
Текстът в една песен на “Ийгълс” е следният:
Бих искал да припадна в пламъци в оная добра книга с имена и при това да наблюдавам как припадам. О-о, да, беше един добър ден в ада, а утре ще бъда определен за блаженство”.

Друга популярна група с изявен сатанински облик, е “Слейър” (в превод "Убиец"). Визията им е изпъстрена с обърнати кръстове, железа, оръжия, a песните им са пълни с насилие и откровен сатанизъм.
Воини от портите на ада... в Сатана ние вярваме...Исус знае, че твоята душа не може да бъде спасена, Разпнатият, тъй наречен Господ, Той скоро ще ме последва, твоята душа е проклета, Твоят Господ ще ме следва да ми служи завинаги, адът чака”.

Освен това във въпросната песен има записани скрити послания. Когато песента бъде прослушана отзад напред се чува следното:
Присъедини се към нас, присъедини се към нас”.
Известният певец и музикант Джон Бон Джоуви, основател на собствена група със същото име, пее в песента си “Влак за вкъщи”:
Когато бях дете, Дяволът хвана ръката ми, взе ме от дома ми и ме направи мъж и аз отидох долу, долу, долу, долу...”.

Пред списанието “Smash Hits” Бон Джови гордо обявява:
Бих убил майка си заради рока”.
Първият албум на рок-групата “Туистед Систър” съдържа песента “Ще гориш в ада”. Текстът на песента е следният:
Добре дошъл в земята на забвението, ела, дете, вземи ръката ми, тук нищо не се случва...тук има пет букви, които да кажеш и да отидеш долу, долу, долу... ти ще гориш в ада”.

Безсрамният богохулник Мерилин Менсън казва пред сп.”Спин” от август 1996 г.:
Надявам се да бъда запомнен като този, който довърши християнството”.
Менсън е ръкоположен като преподобен в църквата на Сатана. Неговите послания са “убий родителите си” и “обичам те, Сатана”. Менсън издава албум, озаглавен “Антихрист суперзвезда”.

Популярната и толкова слушана сред младите американска група “Металика” открито пее в своите песни:
Злото ли съм аз? Да, аз съм злото!”.

Първият албум на групата носи заглавието “Скачай в огъня” (Jump In the Fire). В друга песен – “The Prince”, “Металика” открито демонстрира своята духовна принадлежност на ада:
Ангел от дълбините, аз желая да ти продам душата си, Дяволе, вземи душата ми, с диаманти я поправи, не ме е грижа за рая... аз ще горя в ада, когато умра”.
Рок-музиката винаги е била дяволска музика. Вярвам, че рокът е опасен, все едно сме пратеници на нещо тъмно”, - признава Дейвид Боуи пред сп. “Ролинг Стоун” на 12 февруари 1976 г.

В песента на "Мегадет", "The Conjuring", се пее следното:
Аз съм адвокат на Дявола. Ако желаеш, ела и се присъедини към мен, да отидем в адските дълбини. Аз имам душата ти”.
Вокалът на "Мегадет", Дейв Мустейн, е признавал своите зависимости от наркотици и алкохол:
Аз съм адвокат на Дявола. Ние имаме свои последователи, които се наричат “групис” – момичета, които ни дават телата си...” – признание на Франк Дзапа пред Питър Брадърс в книгата “За християнския рок”. Самият Франк Дзапа бе намерен мъртъв на 4 декември 1993 г.

Карлос Сантана обяснява, че е контролиран от демони по време на своите изпълнения.

Вокалистът-хомосексуалист Робърт Халфорд основава групата “Файт”. На концертите си те излизат с фланелки с надписи 666.

Елтън Джон заявява, че никога не е съчинявал и никога не би изпял ни една песен, ако преди това тя не е била написана на езика на магията.

Бритни Спиърс се появи преди време на парти на МТВ с фанелка 666. По-късно, когато бе вкарана в психиатрия се острига гола глава, написа на темето си 666 и се разкрещя, че тя е Антихристът.

Поп певицата Мадона е известна последователка на Кабала-движението. На един от своите концерти тя изнесе три пана – на едното християнски кръст, на второто звездата на Давид (сатанинската хексаграма), а на третото - ислямски полумесец. По-късно на сцената тя се поруга с християнския кръст, като се качи и се престори на разпъната. Преди няколко години пък Мадона се целуваше уста в уста с певицата Бритни Спиърс.

Лидерът на известната християнска рок-група “Скилед” заявява в интервю, че е черпил вдъхновение от Ози Озбърн и групата “Мотли Крю” – перверзници, които също имат антихристиянски текстове в песните си. Известният електронен музикант Вангелис започва кариерата си в групата “Децата на Афродита”, чийто албум се казва “666”.

По време на своите концерти рок и поп-изпълнителите използват сатанинска символика – обърнати пентаграми, огън, масонски и илюминатски символи, обърнати кръстове, черепи и кости или само черепи, обърнат триъгълник, който в магията се явява като печат на Сатана, както и пирамида с око в нея. В днешно време символиката на черепа и двете кости е широко разпространена сред младите хора, имайки за цел да ги научи, че това не е нещо опасно. Тя се наблюдава особено силно и в някои младежки музикални групи какъвто е случаят с мексиканската група “РБД”.

Тя възниква по време на снимките на едноименен тийнейджърски сериал с развратно и пошло съдържание и прераства в музикална група от шест човека. Преди концерти на групата на огромна видеостена се показват една след друга снимки, съдържащи символика на масонски организации, окултни религии и други. В някои от песните на групата има вкарани сатанински текстове, записани наобратно. Въпросните послания бяха разкрити не от кого да е, а от фенклуб на самата група. Друг позорен факт е личният живот на въпросните музиканти. Един от тях – мъж, се омъжи за свой приятел!

Като стана дума за скрити послания в музикалните песни ще обясним какво представляват те. Закодираните послания в песните са записани наобратно текстове. Те са известни и като backward masking. Целта е да не се доловят с обикновено ухо. Идеята за това идва от Алистър Краули, за когото вече бе споменато. Според бего, ако човек наистина се занимава с окултизъм, трябва да бъде в състояние да говори, да чете, да пише, да мисли обърнати писания и текстове.. Изследвания от учени, проведени в това направление, показват, че подсъзнанието може да улови фраза произнесена отзад напред, а после да я разшифрова като съобщение, даже, когато съобщението е изразено на непознат за аудиторията език. Ще представим няколко нагледни примера на обратно записани текстове в известни песни на известни музиканти.

Групата “Кис” и песента им “Бог на гръмотевиците” има следното замаскирано съобщение:
Дяволът - сам той е бог”.

Певицата Мадона и песента й “Като дева” има следното замаскирано съобщение:
Аз се трансформирам в грях”.

Групата “Куин” и песента им “Голямата лудост наречена любов” е със замаскирано съобщение:
"По дяволите Библията! Всичко, което аз искам, това е магията!”.

Групата “Полис” и песента им “Всичко, което тя върши е вълшебство” е със замаскирано съобщение:
Силата е в злите”.

Поп-изпълнителят Принс в песента си “Пурпурен дъжд” е замаскирал съобщението:
Небесата е трябвало да бъдат взривени по-рано”.

Групата “Бийтълс” и песента им “Революция номер 9” има замаскирано съобщение:
Започни да пушиш марихуана и ме обърни срещу покойника”.
Тъй като сатанистите се страхуват от името на Господ Исус Христос, те го наричат "покойника".

За съжаление, не са малко и българските песни, в които има замаскирани послания. В песента на "Д2" и Део, “Две следи напред”, в частта, в която се пее “Д2 и Део... две напред”, при прослушване назад се чува следната гнусотия:
Е**, е**, е**, моят ми е в теб”.

В песента на Слави Трифонов, “В Джаза”, в припева изпълняван от Десислава, напред звучи “А пък ти се възмути”, а назад, ако се прослуша излиза:
К*р за Левски”.

При песента на Мария Илиева, “Нищо”, прослушана назад се чува:
Плачи, мълчи, плачи, мълчи”.

В песента на “Контрол”, “Леле како”, се чува при нормално прослушване “Каодашно, евалата дашно”, а назад:
Ох, Сатана! Ох, само ад!”.

В крайна сметка всеки сам трябва да си зададе въпроса и да си отговори, за чия слава е музиката, която слуша – за тази на изпълнителя, за Божия слава или славата на Дявола, и как музиката се отразява и влияе на живота на всеки? Защото музиката не е безобидно хоби, което се слуша междудругото. Всяка песен, всяка мелодия, имат своето послание, своя цел, с която искат да покажат или изразят определено нещо на слушателя, а когато песента е придружена с текст, силата й става по-голяма.

Един велик композитор, мисля че Бетовен, е казал:
Музиката е създадена да хвали Господа и да освежава душата, в противен случай тя е едно демонично крещене”.

По-долу е даден тъжният край на някои по-известни музикални изпълнители.
Барабанистът на “Хелоуин”, Инго Швихтенберг, се самоубива на 29-годишна възраст.
Рок-музикантът Хилел Словак от “Ред Хот Чили Пепърс” умира от свръхдоза наркотици на 25 години.
Известният рапър Тупак Шакур е убит на 25 години.
Гари Тейн от “Юрая Хийп” умира от свръхдоза наркотици на 27 години.
Елвис Пресли също умира от свръхдоза наркотици на 42 години.
Вокалът на “Куин”, Фреди Мъркюри, умира от СПИН на 45 години.
Вокалът на “Инексес”, Майкъл Хътчинс, се самоубива на 37 години.
Кърт Кобейн от "Нирвана" се самоубива на 27 години.
Стив Кларк от “Деф Лепърд” умира на 30 години от алкохолно отравяне.
Робърт Пилатус от “Мили Ванили” умира на 32 от алкохол и наркотици.
Джим Морисън умира от инфаркт поради злоупотреба с алкохол и наркотици.
Бон Скот умира от алкохолно отравяне.
Краят на Джон Ленън е трагичен, както и последните години от живота му – той е застрелян на 8 декември 1980 г. от почитателя си Марк Чапмън. В последните години Джон Ленън се отдава на наркотиците. Признава, че взима ЛСД, марихуана, кокаин, умело смесени с алкохол. През 1965 г. на концерт на “Бийтълс” в САЩ са убити около 100 човека, а по време на концерт на “Ху” са убити 11 и ранени 42 души.

Вместо заключение

Драги читателю, от фактите които прочетохте в горната статия предполагам, че ти става ясно защо рок-музиката не е безобидно забавление на момчета с дълги коси, боядисани лица или бръснати глави, с агресивно сценично поведение и редица странности в характера им. Този музикален жанр е мощно средство в ръцете на Сатана, който чрез изразните си средства пленява, връзва и унищожава човека като го лишава от шанса за спасение на душата си, за която Господ Исус Христос е страдал на кръста. Ако някой пожелае да оспори този факт, ще се позова на множеството лични свидетелства на редица световно известни рок-изпълнители, които сами споделят това. Огромно множество от рок-музиканти както в миналото, така и днес са пленници на наркотиците, а изходът от наркотика в огромния процент е смърт. По-долу ще прочетете за много от тях, които са завършили преждевременно и трагично земния си път... Вижте ги, сигурно познавате някои от тях, сигурно сте слушали музиката им или сте гледали клиповете им. Те са реални личности в служба на Дявола, като някои са го търсели целево, а други за слава и пари, но всички те са станали негови жертви поради враждебното им отношение към Бога, който е единственият Спасител на пленниците на Сатана. Друг спасителен път няма!!!

Ian Curtis (1956 to 1980) е англичанин. Изявява се като поет и вокалист на групата „Joy Division". Като певец и основен текстописец той става водеща фигура в състава. През 80-те и 90-те години групата оказва стилово влияние върху музикалните тенденции в музикалната индустрия от това време. Къртис е боледувал от епилепсия. Бил е женен за Дебора, от която има едно момиченце на име Наталия. Тя се ражда една година преди да се самоубие. През 1980 г. Иън слага край на живота си чрез обесване на въже, свалено от кухненския простор.

Bradley Nowel е роден в Лонг Бийч, Калифорния в семейството на Джим и Нанси Ноуел. След развода на родителите му, той остава да живее с майка си за период от четири години. През 1981 г., когато става 13 годишен, той се премества да живее при баща си. Музиката става неразделна част от възпитанието на Nowel. Бащата му Джим, е голям фен на Джими Бъфет и насърчават Брадли, да се научи да свири на китара. На 13-годишна възраст Брадли започва да свири. От това време той започва да свири и пее по разници заедно с баща си.
В 9-ти клас Брадли се присъединява към групата на Белмонт Шор в Лонг Биич. В групата са участвали басиста Дейв Хейгстрьом, китариста Арън Уилсън, барабаниста Андрю Троя и др. Ключово влияние върху стиловото развитие на Брадли оказва басиста на групата, който го научава на хармонията и ритмиката на пънк и рок-музиката.
В процеса на развитието си, групата е имала изяви, с които е шокирала своите родители и училищни преподаватели. Ноуел започва професионално да гледа на музиката и започва уроци по пеене.
През 1980 г. играе в пънк групата "Героите на Хугънс", която по-късно се преименова на "Sloppy Seconds". По-късно с един част колегите си решават да създадат собствина група, която ще се казва "Sublime".
В процеса на подготовката си за сериозно турне през 1989 г., Брадли установява, че колегата му Gaugh има проблеми с наркотици. Вместо да тръгнат на турнето без колегата си, всички остават и заедно се опитват да му помогнат с помоща на центъра за наркотици и рехабилитация в града. Така, те се отдават на студийна дейност.
За съжаление и Брадли Ноуел както много от колегите му, започва да употребява наркотици. В творчеството му са видими няколко песни, които бележат опитите му да се освободи от оковите на наркозависимостта "Pawn Shop" и "Pool Shark".
В средата на 90-те години той се завръща отново към студийна дейност. Записите са направени от Пол Лиъри в Педерналес студио Уили Нелсън в Остин, Тексас.
През 1996 г. Брадли Ноуел, само на 28 г., певец и китарист на „Съблайм", намира смъртта си от свръхдоза хероин.

Peter Meaden, пръв мениджър на "The Who", умира в дома на родителите си в Едмънтън, Лондон през 1978 г. след свръх доза с барбитурати. Според разследването е поредното самоубийство.

Brett Midland
(21.10.1952 - 26.07.1990) е четвъртият изпълнител на клавишни инструменти в групата „Грейтфул дед", с която работи цели 11 години.Роден е в Мюнхен, Германия , в семейство на капелан (свещеник в армията). Семейството му се установява в Сан Франциско, Калифорния, с едногодишния си син. Мидланд прекарва голяма част от детството си в San Joaquin - Sacramento (Delta"s Bethel Island of California). Майка му играе важна роля в живота на Мидланд, защото тя го насърчава да развива таланта си. Първоначално той свири на тръба в началното училище, а всеки ден след училище свири със съучениците си на акордеон. И така, през 1971 г. Мидланд завъшва гимназията "Liberty Union".
Някоалко годин след като завършва своето образование, Брет Мидланд се присъединява към "Грейтфул дед" на мястото на Кийт, който напуска групата през февруари на 1979 г. Оттогава до последното шоу на Мидланд с "Грейтфул дед", състояло се на 23 юли 1990 г., той създава редица популарни песни: "Go To Heaven", "Far From Me", "Easy To Love You". В албума "In The Dark" (1987 г.) Мидланд написва песента "Hell In a Bucket" с Уиър и Барлоу...
Мидланд работи над звука на групата, като допринася много за неговата специфичност в хармонията на вокала и нейната емоционалност. Брет е предпочитал да свири на електрически орган и различни по вид електрически пиана и синтезатори като Фендер Родес, цифровия синтезатор на Ямаха ГС-1, Ямаха ЦП-70, както и Курцвайл мидиборд.
Три месеца преди да навърши 39 г. Брет Мидланд, вече дълбоко зависим от наркотиците, умира от свръхдоза в дома си в Калифорния на 26 юли 1990г.

Yogi Horton, барабанист, свирил с Даяна Рос, Стефани Майлс, Глейдис Найт, Арета Франклин, Ашфорд и Симпсън и много други. Самоубива се твърде млад, на 37 г. Той приключва своя сценичен и жизнен път през 1987 г., като скача от 17-ия етаж на хотела в който е живеел в Ню Йорк.
Nick Drake е известен изпълнител и автор на песни. Негови творби са изпълнявани и записани от Елтън Джон и други популярни изпълнители. Той е страдал от депресия през по-голямата част от живота си.
С няколко щриха ще ви разкажа за живота на Дрейк. Той е роден в Англия на 19 юни 1948 г. Известен е като певец и автор на мрачна музика, изпълнявана с китара. Дрейк е свирел и на пиано, кларинет и саксофон. Въпреки че през целия си живот не е успял да намери голямото признание на публиката, днес той се нарежда сред най-влиятелните английски певци и композитори на последните 50 години.
След приключване на работата по третия си албум през 1972 г., той влиза за известно време в психиатрия, за да се лекува.
През 1974 г. през нощта на 24 срещу 25 ноември, Ник Дрейк умира в дома си във Far Leys от предозиране с амитриплин, вид антидепресант.

Michael Hutchence е австралийски певец и изпълнител на песни. Най-известен е с работата си в рок бандата „ИНЕКСЕС".
Албумът на INXS, "Elegantly Washed", е издаден през април 1997 година, когато Hutchence и INXS се завръщат от световно турне. Последният етап на обиколката е Австралия през месеците ноември и декември.
На сутринта на 22 ноември 1997 г. Hutchence на възраст 37 г. е намерен мъртъв в стаята си, стая № 524 в хотел Риц-Карлтън в Сидни.

Rozz Williams, роден в Америка на 6 ноември 1963 г. и самоубил се чрез обесване през 1998 г., на 34-годиишна възраст на 1 април 1998 г. в апартамент в западен Холивуд.

Kurt Cobain. Вследствие на смъртоносна доза от комбинацията между валиум и морфин 1.52 мг/л., Кобейн се застрелва с пушка в главата на 27 г., в една късна нощ през пролетта на 1994 г. Той е лидер на американската гръндж група „Нирвана", сформирана от него като вокалист и китарист съвместно с басиста Крис Новоселич в Абърдийн, Вашингтон. Групата, с която Кобейн някога е започнал музикантската си кариера, се е казвала „Фекалии". Негови приближени споделят, че домът му е бил „декориран" с обесени кукли, напръскани с кръв. В квартала в който живеел, изписвал с боя гнусни антихристиянски призиви. Негов лозунг е и „Хомосексуализмът властва".

Nick Traina (01.05.1978 - 20. 09.1997) е бил член на "Ska Punk" и пънк-групата "Линк 80". Последната стартира кариерата си през 1994 г. Ник се пресъединява към нея на следващата година.
Ник е американец, певец, син на известния американски писател романист, Даниел Стиил, но фамилията му Трейна идва от неговия втори баща Джон Трейна. Отгледан е в Сан Франциско.
От ранните си години е имал стремеж към този вид музика и още 13-годишен се присъединява към първата си група, а когато става на 16 години става член на "Линк 80" за три години.
Майката на Ник споделя, че той е правил четири опита за самоубийство в по-ранната си възраст. На 19 години Ник Трейна се самоубива чрез свръхдоза морфин.

Per Yngve Ohlin, вокалист на норвежката блекметъл група „Мейхем", се изявявал на сцената под псевдонима „Умрял". Той самият погребвал дрехите си седмици преди концерт, а ги изкопавал в нощта на събитието и с тях се явявал на сцената. Няколко пъти по време на концерт се самонаранявал със счупени стъкла и ловджийски ножове. При един такъв негов „подвиг" се наложило да бъде веднага транспортиран до болницата поради сериозната травма, която си нанесъл и загубил голяма част от кръвта си.
На 8 април 1991 г. един от другите членове на групата, наричащ се „Принц на смъртта", го намерил с прерязани вени и гърло и рана от пушка в главата. Вместо да извика веднага полиция, той изтичва до най-близкия магазин, за да купи фотоапарат, с който да заснеме самоубийството и да изполва снимката като корица на бъдещ албум на групата.

Перверзността и деградацията нямат граници!
Paul Williams (02.07.1939 - 08.1973) e американец, певец баритон и хореограф. Williams е сочен за един от основателите на група "The Temptations". През 1973 г. умира на 34 г. вследствие на самонараняване с пушка.
Освен явно въздействие върху слушателите посредством музиката на някои групи и изпълнители се извършва и тайна обработка на съзнанието чрез т. нар. замаскирано обратно звучене. При него съобщенията се записват в обратна последователност или пък като нищо незначещи думи, които обаче имат смисъл, прочетени в огледален вид. Те стават възможни за осъзнато долавяне само когато музикалният запис се просвирва отзад напред. Подсъзнанието записва цялата фонограма и я възпроизвежда пълноценно впоследствие, без значение, че някои думи или изречения звучат наобратно. Алистър Краули заявява, че един от начините да бъде омагъосано лице което желаете, е да му говорите наобратно - именно това, което се прави като скрити послания в някои от рок-парчетата.

Преди 1989 г. е било заведено дело срещу групата „Джудас Прийст" за подстрекаване към самоубийство. Обвинението е визирало записи със скрити послания. Въпреки всичко съдът е оправдал музикантите, но... съмненията продължават.
От 1950 г. до 2000 г. честотата на самоубийствата сред младежта в САЩ е нараснала с 300%! Според Националната асоциация за образование,
"самоубийствата сред тийнейджърите са извършени в резултат на депресия, която се катализира от фаталистични текстове и музика ...".

През 1988 г. д-р Марк Розенбург в обръщение до Американското общество по изследване и превенция на самоубийствата казва:
"Смяташе се, че за да се предотвратяват самоубийствата, трябва да се лекува депресията... Но това не е проблемът при тези деца. Те по-скоро не са клинично депресирани, а действат импулсивно, изиграват фантазии".

А откъде идват фантазиите при тези деца? От това, което проповядват много рок-групи и което подрастващите слушат редовно с часове!
"Nihilistiks" пеят:
"Този метод е ефикасен, изпитан и истински, това е единственото решение, което ти остава, самоубий се, самоубий се, време е да опиташ...".

"Metallica":
"Изгубих воля за живот... имам нужда от смъртта, която да ме освободи...".
А ето и най-крайното послание, предадено от един фен на метъл рока:
"За да сътвориш най-истинското изкуство, трябва да го преживеш. Убий се и умри, и само така ще напишеш и изпълниш най-екстремния от най-екстремния възможен метъл!".

Кен Уудън, разследващ журналист за предаването „20/20" на телевизия „ЕйБиСи", казва:
"Защо се харчат милиони за рекламиране? Защото хората реагират на рекламите. Тази музика е вид рекламиране... И аз съм виждал деца, които са реагирали на тези реклами. Виждал съм ги мъртви върху дисекционната маса".

16-годишният Стив Бучър опира пушка до главата си и натиска спусъка под плаката на любимата си група. Родителите му обвиняват за самоубийството песента на "ЕйСи/ДиСи", "Стреляй за тръпка".
През февруари 1986 г. 11-годишният Филип Мортън от Делафийлд, Уискънсин, се обесва на фона на музиката на "Пинк флойд" - "Сбогом жесток свят" и "Чакайки червеите".
16-годишният Денис Бартс от Сентър пойнт, Тексас, споделил с най-добрия си приятел, че „планира да се срещне със Сатаната". По-късно отива на футболното поле в гимназията с портативния си касетофон. Там пуска песента „Магистрала към ада" на „ЕйСи/ДиСи" и се обесва на гредата на вратата.

Няма никакво рационално обяснение на подобно поведение освен влиянието на рок-музиката. Репортерът Том Джериъл казва по „ЕйБиСи":
"Сатанинското послание се вижда както върху кориците на албума, така и от текстовете, и стига до податливите на внушение младежки умове".

През октомври 1984 г. 19-годишният Джон Макколъм се застрелва в главата, слушайки Ози Озбърн да пее „Разрешението е в самоубийството". Когато го намират, слушалките са все още на главата му.
Институтът по изследвания в областта на биоакустиката (ИБАР) е бил нает да разследва песента на Озбърн. Те твърдят, че има подпрагови внушения, които се пеят в различен ритъм и не се долавят на първо слушане, но при повторенията могат да се различат:
Вземи пушката и опитай! Стреляй... стреляй... стреляй!"... последвано от грозен смях.

Но не само това! Според ИБАР, при записа на песента е използван патентован процес на обработване на тоновете, който повлиява по-силно умственото състояние на слушащия и увеличава скоростта, с която мозъкът асимилира информация. Според института, това е направило и Джон по-податлив на внушенията. Адвокатът на самоубилия се младок твърди, че е получил поне 20 обаждания от родители, чиито деца са отнели живота си, след като са слушали музиката на Ози Озбърн!

Бащата на Джон Макколъм заявява:
"Виждате едно напълно нормално дете, което няма никакви признаци на депресия и е щастливо. Шест часа по-късно, то е мъртво. Никой не може да каже защо. Единственото, което знаем е, че слушало преди това тази музика".
Д-р Хауърд Хенсън, директор на известното "Ийстмън скул ъв мюзик", казва:
"Музиката е съставена от много елементи и според отношенията между тях може да бъде успокояваща, освежаваща, облагородяваща или профанизираща. Тя има силата да твори както добро, така и зло".

Един от начините да се предизвика хипноза е чрез повтаряне. В рок-музиката този похват се използва широко както по отношение на ритъма, така и на самата мелодия. Когато човек е под хипноза, той е силно податлив на внушение, няма контрол над съзнанието си и може да извърши действия, които да са опасни както за самия него, така и за околните. В Сан Антонио, Тексас, едно 16-годишно момче, слушайки албума на Пинк Флойд "Стената", внезапно скача и намушква до смърт леля си. Според доклада на полицията, младежът не е приемал наркотици. Той твърди, че бил хипнотизиран от музиката и не помни как е извършил убийството.

Според легендарния Джими Хендрикс:
"Можеш да хипнотизираш хората с музика и когато намериш слабото им място, можеш да проповядваш в подсъзнанието им каквото си поискаш".

Друга рок-звезда - Литъл Ричард, казва:
"Някои рок групи застават в кръг и пият от чаши, в които има кръв. Някои се молят на колене на Дявола. Рокендролът хипнотизира и контролира сетивата ни".

Д-р Джон Капас е основател на Хипнотерапевтична клиника в Южна Калифорния HMI (Hipnosis Motivation Institute). Той е водещ изследовател в областта на хипнозата. През 60-те години на XX в. започва да изследва ефекта на рок-музиката върху човека. Ето какво споделя той:
"...това, което не се разбира, е как тези сатанински послания стигат до умовете на младите хора... говорим за внушения в будно състояние ... всяко едно послание, което е на запис, отива в съзнанието на слушателя... Те ще попият всичко, което им се внушава, защото няма защита срещу него... Те ходят наоколо като хипнотизирани..." (!!!)
Горните примери са само една шепа от океана с излъгани души... За да не се случи това с децата ви, изучавайте Библията и очистете домовете си от сатанинските символи и послания поставени в аудио, видео, графики, пластики, книги, плакати и всевъзможни други носители.

Пазете себе си и децата си от този невидим за очите ни Убиец на човешки души (Сатана), но делата му са явни за всеки, който поиска да ги види. Единственият духовен скенер за делата му се намира в Библията...
Не си помисляйте, че на вас няма да се случи подобно нещо. Горните трагични истории говорят тъкмо за това, че на тях им се е случило... Тези млади момчета също са смятали, че на тях няма да се случи...

Единственият, който може да ни опази от Сатана, е някой по-силен от него, а Той е Божият Син, Господ Исус Христос!

Важни линкове:

Hell"s Bells 2: част 1 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=PhNrl51Mfb4&feature=relmfu

Hell"s Bells 2: част 2 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=0AADgGNZbPA&feature=relmfu

Hell"s Bells 2: част 3 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=S0S_Y0yiGj4

Hell"s Bells 2: част 4 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=MxPgtGGmQ9w&feature=relmfu

Hell"s Bells 2: част 5 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=11rJloc-qRw&feature=relmfu

Hell"s Bells 2: част 6 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=NIvpnUd0Vio&feature=relmfu

Hell"s Bells 2: част 7 (български субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=6XX-zABhEfY&feature=relmfu

Hell"sBells 2: Ад или рай? (бг субтитри):
http://www.youtube.com/watch?v=_8bOvcrZ4Ew&feature=relmfu

The Jimi Hendrix Experience-Voodoo Chile(child) with subtitles:
http://www.youtube.com/watch?v=epBqbxLnXQw&feature=related


Християнският рок е по-лош от светския....
http://www.youtube.com/watch?v=9iLMe9DCie8&list=UU85IFodXFQnbDj6kkB_8qBA&index=9&feature=plcp

Ronnie Dio: Истинското значение на Рождество:
http://www.youtube.com/watch?v=c9Gu7H0s9DI&list=UU85IFodXFQnbDj6kkB_8qBA&index=21&feature=plcp

Изт.: http://www.facebook.com/#!/groups/The.Bible.vs.The.Occultism/doc/403998362973460/

Първа част може да прочетете тук: Музика от ада




Гласувай:
4



1. анонимен - Tези глупотевини са цитати от книга на един американски тълкувател на Библията от началото на 90-те
20.05.2012 15:49
Това,че един самозабравил се и самозагубил се фанатик като този може да вади неща извън контекста и да ги предоставя като неоспорима истина не означава,че нещата стоят така. Плюс това ,когато човек е на върха на славата и е само на 20 години,той върши и говори какви ли не глупости. А това за руските учени е просто класика в жанра...хаха
цитирай
2. antoninus - До 1
20.05.2012 17:41
Огромна част от певците са масони и членуването им в църквата на Сатана не е случайност. В интернет има доста инфо за връзката им с тайните общества:
Illuminati Musicians : Satan bought their souls http://www.youtube.com/watch?v=TFpXngEb-sA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=D5xAclfgQDw

По интересно е как има хора, които да харесват тази какафония (не искам да го нареча музика, макар да се числи към нея).
цитирай
3. анонимен - Ти където отиваш , мой човек,аз оттам се връщам
20.05.2012 23:46
Ти където отиваш , мой човек,аз оттам се връщам и недей повече да използваш цитати от книги,които съм чел и са писани преди повече от 20 години,защото се излагаш,какафония било...Аз съм също евангелист и мога да ти кажа че такива като теб отблъскват хората от нашата общност,защото се държите като зомбита с промити мозъци...Като някакви роботи...Ти вземи прочети историята на Айрън Мейдън,примерно,за да разбереш как се привличат хора към Исус,да видиш как човек като техния барабанист Нико ,който си признава,че преди да се новороди всяка 2ра дума му е била псувня,сега след всеки концерт освен че казва както много други рокаджии : "Бог да ви благослови" ги "покръства " с палките и във интервютата след концертите винаги свидетелства за радостта,с която сега живее и която е открил с новорождението си. И не ги свързвай рок-музикантите с никакви масони,защото само в България НЕВЕЖЕСТВОТО е толкова голямо,че да си масон това звучи гордо...Освен за Мик Джагър и още няколко индивида ,които не искам да споменавам въобще,хич не си прав...Мик наистина се е продал на Дявола според мен едно време,докато за Битълсите нещата стоят по коренно различен начин. Всички техни изказвания,които цитираш са извадени от контекста на цялостното,за да се затвърди исканото внушение.Плюс това са били много млади и рзлигавени от славата.Но какво се обяснявам,тази книга съм я чел 1998,беше ми я дал някой от църквата и още тогава много се смях...Вземи я махни тази препечатка,защото много губим всички...Моля !
цитирай
4. antoninus - Мерси
21.05.2012 11:32
hristiqnin написа:
Много поучителен материал.Поздрави!

Мерси. Дано повече хора прочетат материала и потърсят Бог.
цитирай
5. antoninus - До 3 анонимен
21.05.2012 14:08
анонимен написа:
Аз съм също евангелист и мога да ти кажа че такива като теб отблъскват хората от нашата общност,защото се държите като зомбита с промити мозъци...Като някакви роботи...Ти вземи прочети историята на Айрън Мейдън,примерно,за да разбереш как се привличат хора към Исус,да видиш как човек като техния барабанист Нико ,който си признава,че преди да се новороди всяка 2ра дума му е била псувня,сега след всеки концерт освен че казва както много други рокаджии : "Бог да ви благослови" ги "покръства " с палките и във интервютата след концертите винаги свидетелства за радостта,с която сега живее и която е открил с новорождението си.


Аз не искам да съдя никого. Но нали знаеш какво е казал Исус (Матей 7 глава):
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
Също така е казал "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! Ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата”.
Казал е още: Бъдете Святи, понеже Аз Съм Свят.
цитирай
6. antoninus - Християнската музика
21.05.2012 14:10
Исус] им каза също: «Внимавайте в това, което слушате.»
Исая 33:15,16
Който запушва ушите си, за да не чуе за кръвопролитие (...) ще обитава нависоко.
Християнинът трябва внимателно да подбира вида музика, който слуша. В днешно време има много песни, които само популяризират греха.

Исая 5:12 Ти с арфа и псалтир, с тъпанче и свирка, и с вино са техните угощения; а не се взират в делото Господне.
Исая 23:16 Вземи арфа, обходи града, забравена блуднице; свири сладко, пей много песни, за да те помнят.
Още в Старозаветни времена е съществувала музика, чийто ритъм и текст са подканяли слушателя към грях, а е имало и съответните места, където тази музика би могло да бъде чута.
Както тогава, така и днес, Бог приканва народа Си да се въздържа от тези неща.

Царе 16:14,17,23 А Господният Дух се беше оттеглил от Саул и зъл дух (...) го смущаваше. (...)
И Саул каза на слугите си: «Намерете ми човек, който свири добре, и го доведете при мене.» (...)
И когато злият дух (...) идваше на Саул, Давид вземаше арфата и свиреше с ръцете си. Тогава Саул се освежаваше и му ставаше добре, и злият дух се оттегляше от него.

Недобрият избор на музика може да има пагубно влияние върху нас. От друга страна, добрият избор на музика може да пречисти мислите ни.

Колосяни 3:16 Христовото слово да се вселява във вас богато; с пълна мъдрост се учете и се увещавайте с псалми и химни и духовни песни, като пеете на Бога с благодат в сърцата си.
Ефесяни 5:18,19 Но се изпълвайте с Духа и разговаряйте с псалми и химни и духовни песни, като пеете и възпявате Господа в сърцето си.
Тези два стиха са прекрасен пример за това как музиката може да помогне за нашия духовен растеж в Христа.

http://www.cyberspaceministry.org/Lessons/Truth/Lesson37/bul-p37.html

И така, ядете ли, пиете ли, вършите ли нещо, всичко вършете за Божията слава.» (1 Коринтяни 10:31)
Това според мен включва и каква музика слушаме.
цитирай
7. antoninus - Подстрекава ли музиката на Iron Maden към грях?
21.05.2012 14:15
Виж: http://www.lyricsfreak.com/i/iron+maiden/moonchild_20068050.html

Сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразяват като служители на правдата" (2 Кор. 11:14).

Християната музика е винаги и само във възхвала на Бог и Неговият Закон (закона за любовта - 10-те заповеди). Всеки, който подстрекава към престъпването им и водене на аморален закон не се подчинява на Исус, а на дявола.
Никой не може да слугува на двама господари:
Не можете да слугувате на Бога и на мамона.
цитирай
8. antoninus - Здравей
21.05.2012 14:34
hristiqnin написа:
Много поучителен материал.Поздрави!


Мерси. Дано повече хора прочетат материала и потърсят Бог.
Впрочем, приятно ми е да се запознаем.
цитирай
9. barborok - като става въпрос за децата "ни"...
23.05.2012 23:46
... Мерилин Менсън (аз не го харесвам ) е казъл "ако аз мога да повлияя на децата ви с клип или компакт диск повече отколкото вие като родител.... тогава вие що за родител сте ...???!?!?!
цитирай
10. antoninus - barborok
25.05.2012 17:07
barborok написа:
... Мерилин Менсън (аз не го харесвам ) е казъл "ако аз мога да повлияя на децата ви с клип или компакт диск повече отколкото вие като родител.... тогава вие що за родител сте ...???!?!?!


Родителите си имат отговорност пред Бога също, не отричам това. Но този който изкушава и "мами с празни думи; понеже поради тия неща иде Божият гняв върху синовете на непокорството" ще се разкайва много повече в съдния ден (по Ефесяни 5:6). Защото Исус казва: А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на врата му един воденичен камък, и да потънеше в морските дълбочини. Матей 18:6
цитирай
11. antoninus - Какви са библейските принципи, когато стане въпрос за забавления
30.05.2012 15:18
В края на краищата, всичко се свежда до въпроса: „Какво би направил Исус?” Какво би гледал, какво би чел, какво би слушал?

Ако внезапно в стаята ти влезе Исус, дали бих превключил набързо канала, мушнал романа под възглавницата или изтрил историята на браузъра? Всъщност, Той и ангелите Му са там сега, затова би трябвало да си задаваме тези въпроси във всяка ситуация.

Християнинът е последовател на Христос, затова примерът на Исус би трябвало да е на първо място в умовете и в живота ни. Единственият начин наистина да открием тази истина, е да се научим да Го опознаваме все по-добре чрез Библията. „Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христос Исус” (Фил. 2:5).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796451
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031