Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2009 12:01 - Лъжливата дата 8-и март
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 8779 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2012 00:46


  В края на XIX век жените започват да протестират срещу "експлоатацията" си. През 1909 г. в САЩ възниква движение за правата на жените, като основната му цел е да прокара социализма и да извоюва избирателно право за жената.
На 27.08.1910г на Международната женска конференция в Копенхаген по иниациатива на Клара Цеткин е въведен официално денят на жената като ден на борбата срещу "женската експлоатация". Първият международен празник на жената се състои на 19.03.1911г. в Дания, Германия, Австрия, Швейцария и САЩ.
През 1921г на Втората женска комунистическа конференция се определя датата 8 март за празник на жената. Теориите за тази дата са няколко: 

1. 8.03.1857г. - стачка на текстилните работнички в Ню Йорк.
2. 8.03.1917г. - стачка на работничките в Санкт Петърбург. 

Основната идея на празника е била да утвърди борбата на жените за равенство и по-добри условия на труд и живот.
Между Първата и Втората Световни войни празникът е имал за цел да легализира аборта, както и закони за закрила на майката. През този период денят на жената се превръща в деня на майката. През 70-те години на XX век 8-ми март от ден на борба за правата на жените се превръща в ден на женската солидарност.

Какво излиза всъщност? "Празникът" 8-и март има за цел да прокара социализма, абортите, еманципацията и изобщо разрушаването на традиционния семеен модел, изграден с векове от християнските народи.  

 Клара Цеткин е била една проста партизанка, активно участваща в делата на Германската комунистическа партия. Един от мъдрите държавници на Германия по онова време - Ото фон Бисмарк, забранява на комуноидката да стъпва на германска земя. Цеткин живее в изгнание, в Париж. Точка на гнусната и пропаганда в Германия слага Адолф Хитлер. Партизанката бяга в СССР, където умира.

Според тогавашните комунисти и днешните либерали, на жените, които искат да бъдат майки, да отглеждат децата си и да бъдат домакини, им се лепят етикети от сорта на: "робини", "слугинаж" и какво ли още не, докато еманципираните жени, които искат да правят кариера, не искат повече от едно дете, са представяни за "велики", "модерни", "напредничави" и прочее. 

Ето какво мнение са имали две безспорно авторитетни и интелигентни жени на далечното и не чак толкова далечно минало:

image


image

Осми март е празник на комунистическите жени, на простолюдието. В днешно време много от интелигентните жени дори си нямат на представа какво всъщност празнуват. Мъжете пък плахо честитят "празника", или с гордо вдигната глава се бият в гърдите и подаряват цветя за да докажат как на този ден обичат жените и майките си. Пародия.

Едно пояснение - преди 1944 г. в Царство България се е чествал 1 юни, като ден на майката и детето. Това е бил истинския ден на жената, този който се свързва с нейното призвание - да бъде Майка.



Тагове:   дата,   март,


Гласувай:
2



1. emil60 - Май малко има нещо предизвикателно...
08.03.2009 12:10
Има много жени, които не биха и даже никак не биха желали да се занимават с домакинство, деца, семейство... Дали трябва да ги съдим, че стават политици, инженери, управляват компании или са велики актриси, режисьори, продуценти... Само мъжете ли сме привилегировани за творци, водещи финансови фигури в семейството.... Аз подарявам цветя целогодишно... правя и някои специални подаръци - пазаруване, сервиране на закуска, обяд и вечеря... и много още...
цитирай
2. edinstvena - :)
08.03.2009 12:12
Хубав постинг :) Това е то комунизма, един неизкореним плевел- 8ми март, 1ви май... Това, че повечето жени изобщо не знаят какво празнуват, е факт. И не всички празнуват. Просто всяка жена приема цветя, любов и подаръци, било то и на 8ми март, било то и комунистически и безсмислен ден :) Важна е красивата емоция. Иначе датата е глупава и фалшива- като 3ти март, като 14ти февруари.. много са :) Просто декор.
цитирай
3. monarchism - :)
08.03.2009 12:26
До emil60,

Аз също съм на мнение, че жената трябва да се глези, да и се подаряват цветя, да се чувства желана и обичана, но това са интимни отношения между мъжа и жената, които е нелепо да намират изражение на някакъв комуноиден "празник".
За останалото - не съм съгласен. Хората на изкувството са малко по-друга категория, с по-различен светоглед, но това не може да оправдае една жена, че не иска да има деца и семейство. Не съм жена, но все си мисля - що за "жена" е тази, която не иска да има деца?

А мъжете не сме привилигировани, ние сме ЗАДЪЛЖЕНИ да сме глава на семейството. В крайна сметка, май точно бягането от отговорност и НЕпоемането на инициативата на съвременните мъже е причината за върлуващия феминизъм и отдалечаването от консервативните ценности.

До edinstvena,

Радвам се, че все още има мислещи жени в България. Поздрави. :)
цитирай
4. edinstvena - А аз пък много се радвам, че сме ос...
08.03.2009 12:40
А аз пък много се радвам, че сме останали една шепа антикомунисти и антирусофили в тази иначе така заблудена и изманипулирана държавица- България :) Поздрави и за теб :)
цитирай
5. monarchism - Не сме шепа хора, просто не сме се ...
08.03.2009 12:57
Не сме шепа хора, просто не сме се събрали още. ;)
цитирай
6. edinstvena - Дано си прав :) Какво по хубаво ако ...
08.03.2009 13:12
Дано си прав :) Какво по хубаво ако това е истина ;)
цитирай
7. анонимен - !
09.03.2009 23:58
8 март, като политически празник на жената, се празнува официално в 19 страни на света:
12 бивши съветски републики (без балтийските 3)
1 неосъществена такава - България,
Румъния,
Китай,
Куба,
Сев. Корея,
Виетнам
Монголия
цитирай
8. emil60 - Интересно ми е,
10.03.2009 21:35
как в САЩ празнуват 4 юли и как ние празнуваме 3 март...! Всъщност в САЩ празнуват и 3 март по-добре от нас. Та които искат, когато си искат, ще си празнуват каквото си искат и ще признават каквото си искат. Много жени, които познавам биха се учудилиу ако не ги поздравя за 8 март. Други - на Бабин ден, трети на 25 март. На 9 март пък - взаимно опрощение и много, много дни. Доста хора празнуват Банго Васил. Извинявам се, ако не изписвам правилно празниците. За мен по важното е да пазя достойнството на хората, които са си избрали какво да празнуват, с кого да празнуват и кога да празнуват. С тях сключвам сделки, получавам и давам ценна информация. А, сега си спомних, че един много добър колега е мормон. Много се учудих като разбрах и го попитах истина ли е, а той се засмя/с много спокойна и искрена усмивка/ и каза: - Да, това притеснява ли те! Отговорих му, че неговата религиозна принадлежност не ми е пречила да работим заедно. Дано не ви досаждам, но понеже гледам филми, особено холивудски - там доста добре се забелязва отношението към избора на определени социални групи. Всъщност по целия свят има комунисти и то не малко. Доста хора по света разбират от мода, но доста от тях избират Маркс, Че Гевара, Мао, Буда, ... Надявам се, че няма да се сърдите, ако кажа, че по-добре е да се опитам да ги разбера, отколкото да ги съдя...
цитирай
9. monarchism - Ще направя една по-крайна анало...
10.03.2009 21:58
Ще направя една по-крайна аналогия.

Щом всеки трябва да е свободен да празнува каквото си иска, да изповядва каквато си иска религия и да се чувства съвършен в своя малък свят, бих попитал - защо трябва да дискриминараме сатанистите например? Защо след като комунягите са въвели ден като 8-и март, празник, който издига на пиедестал рушители на семейството като - феминизъм, еманципация, легализиране на абортите, суета, хуманизъм и прочее, не въведем за празнична и датата на рождението на Антон Шандор Ла Вей - основоположникът на сатанинската "църква"?
цитирай
10. emil60 - Благодаря за вниманието!
14.03.2009 12:17
Може би светът в момента се нуждае от повече монархисти. Те са си за предпочитане пред много останали. Истината е, че хората си избират религията или партията сами. През годините 1944-1989 мама си празнуваше много изискано Бъдни вечер и Коледа. Във онова време това си беше много смело...Тихичко, но тържествено и приятно, особено за децата. Не съм протестант, но имам близки, които са. Не съм им пречил нито при избора, нито след това... Едва ли свободата при избора ти дава свобода да натрапваш избора на останалия свят! Не харесвам и "Свидетелите на Йехова", но не им го казвам, засега... Някои от тях след време сами се убеждават, че има по-добър избор... Както и не малко членове на Евангелската петдесятна църква, да ме извинят, ако не ги изписвам правилно. Причините според мен за търсене на по-правилен избор са в съвместяването на начина на живот и религиозната принадлежност. Ако трябва да съм гладен и нечистоплътен физически и душевно при някаква религия или партия то аз не бих избрал такава...
цитирай
11. monarchism - Съвсем не съм съгласен. Какво значи ...
14.03.2009 23:40
Съвсем не съм съгласен. Какво значи да си избираш религията? Това не е дреха, или някакво бижу, че да имаш "свободен" избор и предпочитания. Религията е наследство, традиция на семейството и народа, към който принадлежиш. Отвърлянето и на практика е предателство към собствената ти нация и родова памет. Семейната (родова) традиция е от изключителна важност за развитието на един човек. Не случайно в миналото се е отдавало толкова голямо значение на родословието.

Някога дедите ни пращали сватове – съгледвачи, за да изследват рода на евентуалната булка или младоженец. Това се е правило с една цел - да се види дали булката или младоженеца са от сой, сиреч - от добър род, който носи положителна наследственост. Марксисткият материализъм отрича тези неща като "дребнобуржоазни" и "упадъчни".

Семейните традиции, към които се включва и религията, не може и не трябва да подлежат на "свободен избор". В противен случай обезличаването ни като народ е повече от сигурно.
цитирай
12. анонимен - 8ми Март- Празник на Естир /Пурим/
19.02.2010 14:05
http://www.lib.eparhia-saratov.ru/books/10k/kuraev/antisemite/4.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092422
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни