Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 14:49 - Политически тест
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 8498 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2009 14:50


  Преди 1-2 години намерих този тест (на български) и макар че отразява либералната гледна точка, смятам че доста добре може да определи къде се намирате в политическото пространство.

Особено полезен е за либерал-демократите, които се мислят за "десни" . :)


Забавлявайте се :)


http://www.lpi-bg.org/?page=test&lng=bg




Гласувай:
0



1. merkator - :)))
21.05.2009 14:56
Оказа се, че съм консервативен!? Аз си мислех, че съм михайловист ;)
цитирай
2. doriana - И аз така - твърде консервативна. . .
21.05.2009 14:58
И аз така - твърде консервативна...
цитирай
3. monarchism - :)
21.05.2009 14:58
Няма лошо, важното е да не сте егалитарни или либерални. ;)

И аз съм авторитарен. ;)
цитирай
4. edinstvena - Авторитарна съм според този тест ...
21.05.2009 15:36
Авторитарна съм според този тест :))) Най- далече съм от либерализма, така че се гордея :)
цитирай
5. анонимен - Важното е ...
21.05.2009 16:08
да не чакаме да ни сервират демокрацията.

Много са направили българите преди нас - лошото е че днес нищо не правим.Един протест през януари и полицаите го згазиха и до тук.Предлагам да си се приберем по къщите и да не излизаме докато не се реши въпроса с демокрацията .Няма референдуми.Стъкмят някакви избори уж че сте упражнили демократичните си права и след това ви качват на кола без волан и спирачки и те засилват по нанадолнището и викат Ами вие сами се качихте - и е така.Никакво излизане от домовете си докато не решат въпроса с референдумите.Да ги видим какво ще правят в обезлюдена България или поне София.Да особено столицата - без транспорт, без магазини - нищо , пълно мъртвило.Може ли българина да направи такова нещо?
цитирай
6. monarchism - Ели, в днешно време да си авторит...
21.05.2009 16:37
Ели, в днешно време да си авторитарен не е лесно, особено сред толкова дребни, космополитни и "освободени" душици. ;)

Либералната демокрация и комунизъмъ си имат вечен противник. ;)
цитирай
7. monarchism - Анонимен 5, в държави като Бълга...
21.05.2009 16:47
Анонимен 5,

в държави като България, с унищожен елит, с промито от болшевизъм-ленинизъм-сталинизъм население, което не се интересува от нищо друго освен от задоволяване на най-низките си страсти, за какви референдуми мечтаеш?

Кой мислиш би спечелил от провеждането на референдуми? Кой гласува на изборите? Правилно - цигани, турчеещи се, комунисти и малък процент българи с категорична позиция. Да не мислиш, че ако има референдуми всеки ще се юрне да гласува? А и за какво ще гласува - за илизане от НАТО, от ЕС, за вечна "българо-съветска дружба"?

80% от населнеието как си формира мнението по даден въпрос? Правилно - от телевизията. Вечният манипулатор, особено когато не отразява истината и е свързан пряко или косвено с Комунистическата мафия, както е в нашият случай.

Тук не е Швейцария. Пряка демокрация в България не трябва да има, поне на този етап.
цитирай
8. curunir - Е аз съм авторитарен. . нищо ново ;)
22.05.2009 17:42
Е аз съм авторитарен .. нищо ново ;)
цитирай
9. monarchism - ;)
23.05.2009 01:14
;)
цитирай
10. анонимен - od Altin
23.05.2009 11:23
jas puk sum avtoritar :-D
цитирай
11. monarchism - Е, това е - все авторитари сме се с...
23.05.2009 11:43
Е, това е - все авторитари сме се събрали. ;)
цитирай
12. анонимен - pak Altin
23.05.2009 12:22
i sigurno sve sme so golem IQ i vidime poveke, od kolko trebe :-)
цитирай
13. monarchism - Друга е причната. ;)
24.05.2009 10:25
Друга е причната. ;)
цитирай
14. nkf - :) При мен пък излезе, че съм конс...
25.05.2009 11:30
:) При мен пък излезе,че съм консерва :)))).Иначе наистина е полезно за разните псевдодесни,поне биха могли хубаво да се видят какво представляват.
Да неговорим,че по американските критерии, нашите "десни" са си направо социалисти :))))))))))).
цитирай
15. monarchism - Те и според моите критерии са си л...
26.05.2009 08:17
Те и според моите критерии са си левичари. :)))
цитирай
16. samvoin - Интересно защо преди ме изкараха ...
06.08.2009 14:46
Интересно защо преди ме изкараха авторитарен, после консерватор, а сега комунист? Тоя тест да не е правен от шизофреници или какво?
Освен това, мисля че опция националист, въобще не е предложена, защото аз съм такъв... Как решиха че съм интернационалист, за да ме пишат комунист?
Ами просто, понеже дадох отговори че държавата трябва да гарантира социално равновесие в няколко от въпросите фактически и се противопоставих на неолибералната социална политика, нещо което го има във всички националистически програми - държавен контрол и разпределяне на средствата от държавата, гарантирайки се социално равновесие, не равенство по-този начин, защото за каква нация говорим ако има бедни и недоволни? За какво национално единство и какви традиции, героизъм и дух на празен стомах?
Да, вероятно и комунистите, и консерваторите са взаимствали в своята положителна страна от национализма, като например комунистите - държавната намеса, удържавяването /само че със съвсем други цели, защото това не е самоцел а средство към целта/, риториката за социалната справедливост и срещу социалния гнет, говоренето за народа. Само че тук не става ясно в тия приказки, за чии народ точно става дума и за чия държава, както и от кого се представлява тази "държава" дето ще удържавява. От националноотговорни българи ли, или от чужди гнетители и национални предатели които от ужким отрицатели на капитализма, станаха свръхкапиталисти и поробители на българите? Лошото е че при удържавяването, народното стопанство и активи, народния продукт се разпределяше и попадна именно в ръцете на втората категория и за това не беше преразпределен справедливо и в крайна сметка не се построи никакъв невъзможен комунизъм, а се построи един напълно реален уродлив капитализъм, начело на който е грозния чужд поробител! И на забогателите "другари" вече им трябваше демоНОкрацията и Живков стана ненужен на произведената от него олигархия от негодници - номенклатурчици, сменили чуждата си централа от Кремъл и Москва, към Брюксел и Вашингтон.
Консерватизма пък на свой ред, е взел друга страна от национализма. Уважението към традициите, любов към семейството, морал, религия, което би трябвало да предполага любов към рода и своето и скептицизъм към чуждите внушения и модернизми, понякога разрушителни, не градивни /разбира се има позитивни и градивни нововъведения и консерваторите често са отхвърляли и тях, бидейки превърнати и продажни, и корумпирани марионетки също на чужди сили/.
Добре ама тоя традиционализъм при консерватизма е кух и ялов, първо защото той не взема в предвид, че едни традиции не са вечна величина и претърпяват понякога промяна в името оцеляването на рода и нацията, разбира се понякога промяната е пагубна в историята, но понякога наложителна /справка - помохамеданчването на българите от Родопите, съхрани Родопите български, Исляма и Паганизма при българите от Волга, ги съхрани със своята различна от руската идентичност, много велики наши боили и пълководци, бяха принудени по кървав път да приемат наложеното със смърта на над 300 боилски рода от византийците - варвари квазихристиянство/. Освен това, консерваторите приемат в идеологията си традициите като даденост, като вечно и като самоцел или пък като корен и определящ фактор, а пропускат определящите фактори относно традициите като генетична същност на един народ, квалитет, историческа съприкосновенност, живот в дадени условия и при дадени власти и измененията настъпващи при него в резултат на това и че всъщност тук не традициите са определящия фактор, а определяния.
Консерваторите например не вземат под внимание и приоритет социалната политика и намесата на държавата в социалните взаимоотношения и гарантиране на равновесието. Те считат че е достатъчно някакви традиции като фетиш да се поддържат, религиозноста /която може и да е фетиш и напълно фалшива/ и кухите постулати за да е гарантирана справедливоста в държавата, както и понякога запазване на досегашните вече превърнали се в безполезни или напълно вредни норми, често пъти консерваторите са проводник и на изживели времето си злонамерени към нас чужди статуква в нашата история, или техния спектър у нас е става притегателен център за пълни лицемери, лъжци, негодници, прикрити зад заучени кухоморални фрази и коренно противоположни действия, особено когато са сами със себе си...
Ще конкретизирам например, като посоча че при нас ранноконсервативната партия е напълнена и направо създадена предимно от чорбаджии - народни изедници и турски подлоги срещу които нашите национал-революционери воюваха, от турски и английски агенти и от еврейски ебалници, чиито синчета станаха първи чуждопоклонници и майкопродавци след 1878-а, някои от тях явни масони и явно венцеславещи чужди сили...
Консервативната партия има отговорноста за националното предателство в Берлин, където само и само под предтекста да "изолира руското влияние", приема натрапения ни берлински диктат от юдео-масоните на запад безмълвно и разкъсва на кървави късове нашата територия, като отхвърля подобно на комунистите след 1944-а и на "земеделците" на Стамболийски след 1920 "реваншизма" и "териториалните шовинистични претенции" към "нашите "мили православни съседи" особено. Но и запазване на османското статукво практически по нашите земи и връщане на васалната зависимост от Османска Турция - кървавия вековен поробител, и то по заповед на техните "другари" от тогавашният "коминтерн" /да унагледим по съвременно нещата/ начело на еврейския антибългарски кръволог - лорд Биконсвилд - Дизраели, чиито ученици през ВСВ бяха Чърчил и Тито - други двама знаменити антибългарски кръволога.
Тази партия, прие отново от вън, от небългари да се натрапи и кой да углави нашата корона, както и Конституцията на България, макар със своите много добри страни /които често остават само на книга/ не беше изградена по Заветите на Левски, последвана от Българска национална доктрина с ясни цели и приоритети - обединена, националномогъща и социалносправедлива България на всички българи по-света и България не бе управлявана по програмата и устава на БРЦК и Прокламацията на целите на Априлското възстание, от които следваше провъзгласяване на една здрава, българска и национална "чиста и свята" република, за каквато умря достойно апостола на Българската Свобода - Васил Левски /нямаща нищо общо с тая интернационалистическа република и нейните постулати, наложена ни от чужд окупатор отново 1944-а, или пък с тази наложена ни от един още по кръвожаден чужд окупатор посредством планът за геноцид над българите известен като Ран-Ът след 1989-а.../, а България се управляваше отново по чужди, юдео-масонски и българофобски директиви на такива като Бисмарк - масон и българофоб /който със своя пангерманизъм, виждаше заплаха от връщането на старото величие на България, заради желанието си да германизира така наречените славяни и виждаше заплаха в това България да се нареди до великите сили/, като еврейна Дизраели, английските лордове потънали в алкохолизъм, разврат и сифилис и омразните на народите на Австро-Унгарие Хабсбурги. От тези беше определена короната, от тези бяха определяни нашите традиции и степента на техното следване, и у нас стремежа беше не да се освободим, а да запазим чуждото статукво и берлинския диктат колкото се може повече...
Проблема обаче е бил че наистина тия така наречени консерватори, нямаха срещу себе си здрава българска национална сила, а либералите, указали се също пораженци по-своята същност и чуждопоклонници, в случая русофили /което е било малко странно, тъй като Руската империя е била много далеч от това което днес се разбира под либерализъм/.
Аз разбира се тук няма да отреча положителните неща които управлението и на Батемберг, и на Фердинанд постигнаха за България, все пак тогава слава Богу те принадлежаха на един относително приятелски настроен към нас народ и като аристократи имаха свое мнение, характер и отговорност и защитиха донякъде държавния авторитет, но все пак като чужденци не прояваваха пълната загриженост, каквато да речем един Левски и Георги Бенковски биха проявили за решението на Българският национален въпрос и за живота, здравето и благоденствието на всеки българин под Слънцето, за неговия горд и достоен живот.
В България, в политиката и държавното управление така и дори преди 1944-а не се установява националистическа власт, в истинския и класически смисъл на думата и България не се управлява чисто по български, като изцяло общобългарският световен интерес да е определящия фактор за всяка крачка и решение на управниците и те да са готови да жертват всичко, включително живота и семействата си за неговото изпълнение.
Всъщност истинските изконни български националисти, не намират място в политиката /те са предимно в интелектуалния елит след 1878-а и преминават на този фронт/. Народа в един момент приема Стамболов за наследник на БРЦК и български националист, но нека не забравяме че при Стамболов османската васална зависимост продължава, а враговете на нея и проанглийският, и проавстро-унгарски курс са определяни като "русофили" и репресирани, преследвани, даже убивани...
Българският народ когато говори какъв критерии бил Стамболов за "българска родолюбива политика", не бива да забравя по чие време беше убит като "русофил" великият българин и деец на Съединението - капитан Коста Паница /за това че е критикувал политиката на Стамболов по македонския въпрос и предателството му направо не по-малко от това на един почти негов съименник по фамилия отново славен "реформист" през 20-и век и неговата меко казано незагриженост относно съдбата на македонските българи, под жестокия османски гнет към който ги върна берлинският юдео-масонски диктат/, да не забравяме кой уби и бащата на един голям българин, също убит като него по-късно от наследниците на това пъклено дело - попкръстьовци и хаджипенчовци само че като "германофил" и също деец на Съединението, като сина му завърши макар за кратко делото на баща си като премиер на България през 1941, а именно великият Димитър Филов, пролял своята кръв и като опълченец за Свободата и Единението на България и като основен деец на Съединението на Княжество България и Източна Румелия за което и прави компромис със своите политически противници. Да не забравяме кой хвърли по занданите отново като "русофил" друг голям българин, освободил сам Родопа планина - капитан Петко Воевода и не на последно място, кой прогони великият български поет, разкрил борбата на едно сатанинско богоборческо племе /далеч преди Хитлер и Варшавски/ срещу българите и това че негов представител предаде Търново, както и лукавите му съдружници и закрилници на запад, най-вече пияните дрипави морално пропаднали англичани които Калоян направи за посмешище за няколко дена само въоръжил българските селяни с лъкове, стрели и камъни и това и до днес не могат да си го простят, който защити великият български език и изтръгна българофобския език на западната преса и пропаганда, която е вечно била срещу нас в това число и по време на нашите героични борби за Освобождение и който възпя героизма на българският войник и народ в своите неповторими стихотворение - Иван Вазов!
Да, наследниците на Юда Искариотски избиха цялото семейство Филови - един достоен род на Обединители на България, но явно те не са се установили във власта през 1944-а, а още след нашето Освобождение...
Но да се върнем на темата. Единственото управление доближаващо се до българско и националистическо, макар и доста умерено е управлението на Народната партия и най-вече по-време кабинетите на Д-р Константин Стоилов и Иван Ефстатиев Гешов, когато България отбеляза своя най-голям възход като армия, стопанство, инфраструктура, транспорт и БВП в историята си след 1878-а. И все пак, българската независимост бе прокламирана твърде късно, поради бавната, нерешителна и миролюбива спрямо съседите ни политика на народняците /в тази партия в един дълъг период членува Иван Вазов/ и също така в нея се проявява социална неадекватност спрямо пролетаризираните прогонени български бежанци, от нашите все още поробени и неосвободени територии, като се дава път на заможните и независимо как замогналите се, а не се полагат усилия по далеч от поддържането на стабилна средна класа, като не се прави нищо за депролетаризацията на изкуствено пролетаризираните, но способни и трудолюбиви българи, като оземляване, решаване на жилищен проблем и помоща за многодетните семейства чрез кредитиране, подкрепа частната им инициатива и финансово подпомагане на неработещите жени и многодетни майки. Така и започва зараждането на паразитни образувания като профсъюзи, съсловни и класови организации, или браншови, чак и на такива партии зад които се прикриват чуждите злонамерени сили към народа и нацията ни и пробива марксизма у нас. Там се крият именно и дълбоките причини за неговата поява и почва у нас /за която самия Благоев отначало си задава въпроса има ли я?!/.
Все пак народняците водят една политика, към бавно но сигурно търсене на път за разрешаване на нашия национален въпрос, макар с често връзвани ръце от двореца, до времето на членът на масонската ложа на Бисмарк и продажника Васил Радославов, който разбива партията и продава идеите и, както и България на чужди сили и я превръща в марионетка от засилваща се страна.
След този период, у нас се установяват трайно различни чуждопоклоннически и напълно пораженски режими, атхвърлящи напълно като приоритет и цел Българският национален въпрос, до епохата на Богдан Филов, а властите и правителствата като изключим отчасти това на Андрей Лапчев може би, са напълно антибългарски и българоунищожителни, особено тези до преврата 1934-а...
Едва към края на 1939-а и началото на 1940-а, националистическата опозиция у нас придобива частично влияние и в началото на 40-е някои министерства и това става отново под външното влияние на Адолф Хитлер и неговата национал социалистическа революция, довела до стопански, икономически, военен и социален подем разгромена и срината през ПСВ, потънала в мизерия и измиране на населението също Германия. Благодарение на неговото засилило се влияние на Балканите след разгрома на Гърция и Югославия, той става фактор с който короната започва да се съобразява, но отново по-скоро загрижена за своето съществуване, отколкото за нашия национален въпрос и интерес и все пак слага на власт безпартийният и националноотговорен професор Богдан Филов - син на мъченика за Обединена България - Димитър Филов, чиято политика и присъединяване към Тристранния пакт, за кратко отстрани версайската, ньойската и берлинска неправда над България, но всичко това стана под влиянието на приятеля на България главно - Адолф Хитлер и засиленото влияние на българският национализъм в опозиция и дори преследван и репресиран до този момент, в следствие на това световно и балканско влияние и респективно който национализъм резонно беше ориентиран към съюз с Адолф Хитлер...
Но чиста националистическа власт и иизпълнение на програма и национална доктрина, така и нямаше... В доминиращата си част и преди 1944-а политиката на България беше макар в по-малка степен чуждоугодна и дори пораженска в много моменти. И почти винаги хкато изключим кабинета Филов, с присъствието на юдео-масони и чуждопоклонници или чужди агенти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092428
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни