Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 11:59 - Създаване на руско-дунавска област в България
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 7687 Коментари: 6 Гласове:
6



През 1892 г. Българската народна печатница в София издава една уникална книга – "Окупационен фонд, основан за създаване на руско-дунавска област в България". Не стана, но си остана „лелеяна детска мечта” на поколения предатели, като се започне от Драган Цанков, Петко Каравелов и се мине през вожда Георгий Михайлович Димитров, зловещия Васил Коларов, Тодор Живков - Правешки и се стигне до днешните ни продажни властници, начело с Гоце и Сергей.

Книгата е издадена от големия български патриот - публицист, държавник, председател на Народното събрание и успешен кмет на София - Димитър Петков (1858–1907), автор на пространния и аналитичен предговор, и е всъщност чисто документална. Без добавки и коментари. Съдържа документи от секретните архиви на руските консулства в Русе, София, Пловдив, Букурещ, Цариград, които (както пише съставителят): „дохождат да изкажат пъклените планове на онази Държава, която се нарича „наша освободителка”, а чисто и просто е искала да ни пороби, за да бъдем нейния мост до Цариград и Проливите! Да, лъжата за безкористната освободителна мисия на Матушка Рус е така втълпена в промитите мозъци на много наши сънародници през времето на комунизма, че твърде трудно може да се обори. Затова просто трябва да се чете – истинска история, автентични документи, а те вече са налице и са достъпни. Конкретно за планираната от Русия Задунайская губерния Болгария можем да прочетем в тази безценна книга.

Ето какво казва за нея Димитър Петков: „От тия документи читателят ще види, че всичките бъркотии, преврати, бунтове (като този на русофилите), смутове, заговори, политически убийства и пр., които са се случвали в България, откакто съществува като държава (а той говори само за един кратък 15-годишен период, да не говорим за 1923, 1925 или 1944!), са дело на коварната руска дипломация. И всичко, което на нас се е виждало необяснимо, нередовно, за руските дипломати е бил предварително скроено, предначертано и обмислено...”

На нашите читатели предлагаме началото и края на встъпителната глава към книгата.

„Ако преди Освобождението се явеше някой да доказва с каквито и да било средства, че приготовляваната от Русия война с Турция е война не за освобождението на „бедных славян”, а за разширението на Руската империя и за завладяването на Балканите от Русия, - нямаше да се намери нито един българин, който да го повярва и когото да не наречаха враг на българския народ. Никой българин не можеше да допусне тогава, че „православна Русия”, която с векове ни е изпращала икони и камбани като подарък, която е водила няколко войни с Турция, не се стреми към нашето освобождение, а всъщност иска разширение на своето царство, за обладанието на Балканите. Истина е, че на мнозина от нас беше известно завещанието на Петър Великий, както и желанието на всички подир него руски царе, да завземат Цариград, но нашите понятия за тия руски стремления не са отивали никога по-нататък от завземанието на Цариград. Рядко и твърде рядко може да е имало някой умен и далновиден човек, който да е разбирал, да е съглеждал, че в стремлението си, да завземе Цариград, Русия ще иска да завладее окончателно и България. Гневът ни против варварска Турция, на която дотогава бяхме роби: желанието ни да видим своята угнетителка разбита и съсипана, - бяха толкова силни, щото малцина са искали да знаят за последствията, които можеха да ни сполетят от нахлуването на Русия в Балканите...”

***

„Както преди Освобождението и през неговото време не можеше да се намери българин със спокойна съвест да мисли, че Русия воюва с цел да ни присвоява отпосле и да създава своя „Задунайская область”, - тъй и сега, след тия документи, не вярваме, че би се намерил такъв развален българин, който да не признава, че Русия е държавата, която се стреми да ни завладее, че тя е която със своето неприятелство, или по-точно коварно приятелство, спира нашето развитие, закрепване, напредване.

Приятели на руската политика и нейните поддържатели, след всичко това, могат да бъдат само националните предатели, зацапаните в разни комплоти, бунтове, убийства, неравноправни договори (!), хранениците на Русия.
Но истинските българи не могат да бъдат приятели на Русия, нито да приемат нейната коварна политика...”

И няколко произволни избрани текста от руските документи, с които изобилства книгата:

„Нашето пряко задължение е да следим стриктно за вътрешното развитие и за протичането на нещата в България и така да предпазим страната от глупави последици. Вие говорите, че не сме воювали срещу турците заради някакъв си принц Батенберг? (между другото свален и прогонен от руснаците – б.а.) Аз съм съвършено съгласен с това, но още по-малко сме воювали заради българите, заради някакви си там Петко, Драган или Стоян. Под секрет ще ви кажа, че не е било заради каквито и да са „братушки”. Нашата задача беше да прочистим пътя на Балканите до известен пункт, в косвен смисъл ние постигнахме това, но в Берлин ни преградиха този път, следователно сме длъжни да го постигнем с други средства. Достигането на тези цели е възможно само тогава, когато ще имаме работа с едно лице, избрано от нас, а не с уличната тълпа, която българите наричат... Народно събрание. (!) ... И това е мислимо само когато в българското княжество бъде установен най-малкото траен руски протекторат... Да се застави българското Народно събрание да приеме оставката на принц Батенберг и да се провъзгласи протекторат, т.е. България да бъде призната за Велико Княжество и Господарят Император да приеме титлата Балкански....”


През 1993 г. Русенското издателство Сексагинта Приста публикува тази уникална книга, но поради разбитата тогава мрежа на книгоразпространение, тя не достигна дори до библиотеките. Би било добре, ако бъде отново отпечатана. Ще ни бъде много полезна.


Със съкращения.
 



Гласувай:
6



1. анонимен - зА историята ни.
05.04.2010 20:58
Нищо ново под слънцето за нас българите,всеизвестен факт е че продължават опитите на Рашка да ни манипулира с отдавна изтърканите и мъртвородени истории за "славянството","братската дружба" и пр.имперски амбиции на руснаците.За съжаление има много заблудени българи,които продължават да четат не истинската и вярна история на България,а съветската история на България.Но някой хора са толкова обладани и замечтани за "руският рай" че дори и когато им изнасяш полезна информация разкриваща истинските амбиции на руснаците,тези хора продължават да живеят с илюзий за Русия.Тези хора са толкова фанатични към чуждопоклонничеството,че имам чувството че са зомбирани и друсани като чуят Русия.Добре че в последните годинивсе пак се намират хора,които им разкриват картите за руските стремежи и цели да ни превърнат в дунавска губерния,в крепостна руска област.Добре е че вече се отдалечаваме от тяхното влияние.
цитирай
2. monarchism - Зомбирани са, това е факт. Русоф...
05.04.2010 23:47
Зомбирани са, това е факт. Русофилията е тежка форма на чуждопоклонничество, болест, която се лекува с обилно количество репресии.
цитирай
3. merkator - Как такива очевадни и съществени, ...
06.04.2010 18:14
Как такива очевадни и съществени, предупредителни "знаци" потъват в историята и тяхната загуба ни кара да трупаме грешка след грешка, които днес ни убиват бавно като нация и държава!
цитирай
4. monarchism - Аз смятам, че българската нация и ...
07.04.2010 20:07
Аз смятам, че българската нация и държава отдавна бяха ликвидирани, въпросът е - дали ще има възраждане?
А с очевадните знаци всички рубладжии са били наясно, като почнеш от интелигенцията и свършиш с голяма част от духовенството. В днешно време също важи тази "максима" - ако си православен трябва да обичаш "Светая Рус"...
цитирай
5. merkator - . . . и "братята" сърби! ...
09.04.2010 17:42
...и "братята" сърби! Всичката червена сган се скъса да вие на умряло, когато бомбандираха Сърбия!!!! Да виеш в защита на държавата причинила ти толкова много страдание е висша форма на интернационално коминтерновско малоумие!
цитирай
6. monarchism - "Брачата" са неразд...
10.04.2010 00:38
"Брачата" са неразделна част от любовта към Русия. :) Все още има хора и то млади хора, които мечтаят за славянски съюзи и балкански федерации... Търсят "православно обединение"... В Полша всеки един руснак е потенциална жертва на побой, тук е "братушка", особено по чашка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092354
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни