Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 11:27 - Съюзъ "Българска Родна Защита"
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 3526 Коментари: 2 Гласове:
4



image

image

image

image


Върховниятъ водачъ на "Родна Защита" - Ген. Иванъ Шкойновъ:

image


Емблема на "Родна Защита":

image




Платформа на "Родна Защита":
"Безспоренъ фактъ е, че досегашната система на управлѣнието въ България не отговарѣше на политическото и гражданското възпитание на българскиятъ народъ и почти нищо не допринесе за закрепване на държавата и засилване на властьта. Тази система, практикувана цѣли 50 години, докара само злини и нещастия въ страната и е причина за страшния хаосъ, който днесъ цари въ всички посоки на нашия общественъ и държавенъ животъ. И докато сѫществува тази система на криворазбранъ демократизъмъ и парламентаризъмъ никога у насъ нѣма да има нито силна власть, нито стабилность тъй необходими за да се тури редъ, законность и справедливость въ нашата хубава татковина. Коренна реформа въ тази система е крайно необходима и безусловно наложителна. Това се чувства и се иска отъ всѣки честенъ българинъ незаразенъ отъ партизански бѣсъ, който разяжда политическитѣ партии и трови душата на българскиятъ народъ. Съюзътъ" Родна Защита", като ново движение за обнова и добруване на българина и въ сѫщото време като безпартийна организация и школа за политико-обществено възпитание и граждански добродетели, ратува за прокарване на следнитѣ реформи въ управлѣнието на страната, които могатъ да създадатъ условия за силна власть, която е крайно необходима за правилниятъ политико-икономически развой а страната и създаване блага за целиятъ народъ безъ разлика на класи и съсловия.

Ние ще работимъ за:

1) Царя да управява и царува, като широко и напълно прилага правата, които му дава нашата конституция. Да назначава министритѣ и безъ да сѫ народни представители и да ги уволнява щомъ интереса на страната това диктува.

2) Да се измени закона за изборната система, като се въведе строгъ цензъ за народнитѣ представители: имущественъ, образователенъ и този за компетентност-производство, трудъ и капиталъ.

3) Намаление числото на народнитѣ представители и ограничение дейностьта на Народното събрание въ рамкитѣ на законодатѣлъ и контролъ на изпълнителната власть.

4) Създаване на държавенъ сѣнатъ по назначение и избори.

5) Въ всички останали изборни учреждения прокарване принципа на назначаване на компетентни и отговорни лица, а не само партизани безъ необходимата подготовка.

6) Намаляване чиновническия персоналъ до необходимия минимумъ и премахване на всички излишни институти, като въ сѫщото време се изкорени вредния за правилното управлѣние на стараната бюрократизъмъ.

7) Усилване на санкциитѣ въ наказателния закон-налагане на много по-тежки наказания за всички престѫпления, които рушатъ държавнитѣ устои и чиститѣ нрави на българскитѣ граждани.
8) Разтурване на всички съсловни и класови политически организации.

9) Разтурване на всички религиозни секти, които рушатъ основитѣ на хубавата Праотечествена Православна вѣра. Точно прилагане на членъ 83 отъ Конституцията.

10) Коренни реформи въ училищната система, като сѣриозно се застѫпятъ въ по-широки мащаби патриотическото, гражданското, религиозното и физическото възпитание. Въ сѫщото време да се застѫпи повече професионалното образование.

11) Строга икономия на държавниятъ бюджетъ.

12) Стопанско и икономическо издигане на българина.

13) Създаване на по-ефикасни закони за закрила на българското производство, българския трудъ и търговия и на всичко българско.

14) Създаване на законъ, който да тури въ пълно съгласуване труда и капитала за достигане на максимумъ блага за нацията.

15) Ограничение, по законодателенъ редъ, нахлуването на чужденци въ страната, за да не отнематъ прехраната на българина и строго прилагане на тия мероприятия.

16) Възпитание на народа въ родолюбие, национално съзнание и граждански добродетели, като се приучи българскиятъ гражданинъ да жертва частнитѣ интереси предъ обществено-държавнитѣ за благото и благоденствието на целия народъ."

Вестникъ" Родна Защита", брой 135-08. 01. 1928 г.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samvoin - Фашизма и тоталитарните режими и ...
04.02.2011 04:17
Фашизма и тоталитарните режими и особено чужди такива модели, не са имали никога почва сред българският народ!
За жалост и за добро или зло, не е имал и най - градивнивния и положителен (И най - малко кървав!) тоталитаризъм, а именно националсоциализма на Адолф Хитлер.
Фашистите са били един файтон хора, за разлика от ратниците и легионерите и относно нашето съвремие, техната програма относно религията и имуществените и образователни цензове е пълна тъпотия и ще е абетер комунизъм (Сиреч и ГЕРБ - еризъм!) като краен резултат, ако некой рече да я прилага верно...:D
цитирай
2. monarchism - "Родна Защита" е най...
04.02.2011 15:05
"Родна Защита" е най-многобройната фашистка организация - с около 120 хил. души членски състав. Легионерите са приемниците на РЗ, с членска маса около 300 хил. души. Ратниците никой не ги знае колко са.

Няма как неща свързани с религията, имуществените и образователни цензове да са "комунизъм". Дори напротив, проява на чист елитаризъм. Тези неща автоматично изключват от политиката хора като теб. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2096643
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни