Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2011 17:00 - Една проста истина
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 7923 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 30.12.2014 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Политиката при демократичните режими се прави с пари, с много пари. В република България многото пари са при "червените бизнесмени", произлезли от БКП, ДС и прочее дълбини на комунистическата държава. Подобни типове не са и не могат да бъдат идеалисти. За тях националният идел е нещо космически далечно. Те са материалисти и до един очакват икономическа изгода от евентуална политическа кариера. Те живеят тук и сега, и трябва да живеят охолно и разточително. Християнското разбиране за живота им е непонятно, защото са атеисти, въпреки че по празници са с най-големите свещи в черквите. Те са марксисти и никога не биха финансирали някой различен от тях. И как биха могли, при положение, че различният от тях човек търси начини за тяхното отстраняване от политическата сцена?

  Средната класа е гръбнакът на една държава. Тя е носител на националните идеали, така както е била носител по времето на Възраждането. Средна класа към днешна дата в република България няма. Има хора, които все още се мъчат да правят дребен или среден бизнес, но са натикани в ъгъла от всевъзможни държавни регулации, липса на свободен пазар и върлуващ червен феодализъм.

  Простата истина е, че без средна класа политическият ни живот постоянно ще бъде доминиран от марксисти, предрешени като демократи, националисти, консерватори и прочее. Ще има борба за властови позиции, за икономическо облагодетелстване и лобизъм, но никога борба на политически идеи.  



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Амин!
19.05.2011 17:46
Няма какво повече да се добави.
цитирай
2. monarchism - На крив х. . вълната му пречи. Докато ...
19.05.2011 19:10
анонимен написа:
На крив х.. вълната му пречи. Докато се оправдаваме с комунистите и все с тях си измиваме ръцете, все на това дередже ще бъдем.

В такъв случай да ги премахнем веднъж завинаги, та да няма с какво да си измиваме ръцете? Аз съм "за".
цитирай
3. monarchism - Да, обаче мисленето няма да се пр...
20.05.2011 17:15
Да, обаче мисленето няма да се промени докато хората са натикани в ъгъла на мизерията. Човек, който се чуди как да изкара насъщния хич и не му е до национални идеали и изобщо до нещо градивно. Едва, когато страната се издигне икономически, едва тогава и другите неща ще си дойдат на мястото.
цитирай
4. nkf - Ми така е, всичко е далавера и &qu...
21.05.2011 10:17
Ми така е,всичко е далавера и "бизнес".Те и партиите в България са си едни търговски дружества (не по смисъла на търговския закон),лошото е ,че тези,за които говориш в статията, имат международна подръжка и легитимация.
цитирай
5. alexanderherzdorf - Съгласен съм
21.05.2011 19:00
В България няма свободен пазар. В България липсва каквато и да е била възможност за свободна частна инициатива, и дори ако има, тя е твърде назначителна, защото десетилетия комунизъм са принизили българското мислене и разбиране на нивото на овчедушието и убийственото безразличие. За мен всичко трябва да започне от идването на власт на политическа сила, която да донесе нужните законови промени, вземайки за пример американското законодателство( разбира се докато Барак Хюсеин не го отрови, но той няма да бъде дълго на власт, през 2012 г. Сара Пейлин ще си дойде на власт както си му е реда). Най-важното обаче е да се разбие монопола на червената върхушка, която е обзела не само икономическия живот, но и трите вида власти, където е пълно с комунистически плужеци и бивши подлоги на БКП и ДС. Политическата структура трябва изцяло да се промени, тъй като по мое мнение пропорционалната избирателна система и този многопартиен модел, са напълно неподохдящи за страна като България. Най-добре ще си бъде мажоритарна система и двупартиен модел, както си е в САЩ. Няма роене на партии, няма смучене на пари от държавата...
цитирай
6. monarchism - Ми така е, всичко е далавера и &qu...
22.05.2011 02:07
nkf написа:
Ми така е,всичко е далавера и "бизнес".Те и партиите в България са си едни търговски дружества (не по смисъла на търговския закон),лошото е ,че тези,за които говориш в статията, имат международна подръжка и легитимация.

Да, за всеобщо съжаление е точно така. Левичари подкрепят левичари.
цитирай
7. monarchism - За мен всичко трябва да започне от ...
22.05.2011 02:11
alexanderherzdorf написа:
За мен всичко трябва да започне от идването на власт на политическа сила, която да донесе нужните законови промени, вземайки за пример американското законодателство

Кое по-точно на американското законодателство, защото различията между Калифорния и Тексас например, са доста големи?

А защо да не се поучим от българското законодателство от времето на Третото Българско Царство? Нима то е неприложимо? Или пък не е държавнически издържано?
цитирай
8. alexanderherzdorf - Става дума за тяхната конституция, ...
22.05.2011 12:36
Става дума за тяхната конституция, която от самото им основаване търпи поправки, но като цяло остава непроменена в своя замисъл и идеали. В България са относително кратък период от време бяха приети и сменени три конституции( 1879, 1947, 1971) и сега сме на последната. Няма да коментирам колко от тях са легални, тъй като право да се нарече конституция на България има само Търновската. Но ако става дума за щатско законодателство от което може да се вземе пример като цяло, то за мен това могат да бъдат щатите Вирджиния и Южна Каролина. Нямам нищо против законодателството на Третото Българско Царство, което многократно се е оказало ефективно, но много неща в него трябва да бъдат преосмислени и променени. Както съм казвал и преди България страда от изостаналост в политическото развитие и има редица проблеми породени от причинената от нея свръхкомпенсация, но има редица отлични западни експерти, които могат да бъдат от полза при изработването на законите. Търновската конституция и законодателствато на Третото Българско царство са отличен вариант, но просто казвам че и те имат нужда от своите корекции, за да могат технически да отговарят на бързо променящата се действителност в днешно време.
цитирай
9. monarchism - Конституцията на САЩ няма много ...
22.05.2011 20:27
Конституцията на САЩ няма много общо по дух с Европа.
Единствената легитимна българска конституция е Търновската. Каквото има да се променя, ще се промени и корегира. За времето си тази конституция е била либерална, но за 2011 г. носи чисто консервативен характер. Връщането и ще бъде огромна крачка напред. Тъй като няма престолонаследник вариантите са два - изборна монархия или регент/регенство.
За останалото законодателство - голяма част от законите могат да бъдат приложени в днешно време. Нещо повече - наложително е да бъдат приложени.
цитирай
10. alexanderherzdorf - Ако става дума да се избира монарх за ...
23.05.2011 10:32
Ако става дума да се избира монарх за България, за мен най-добрият избор би бил някой европейски принц и по специално от династията на Хабсбургите.
цитирай
11. monarchism - Династиите в Европа са тотално л...
23.05.2011 12:16
Династиите в Европа са тотално либерализирани. Нищо не става от сегашните принцове и наследници. Като се сетя какви глупости ръсеше Ото фон Хабсбург преди няколко години, лошо ми става.
Не, трябва да се започне наново и монархът да бъде българин. Меритокрация е нужна.
цитирай
12. alexanderherzdorf - Да, но дали ще се намери такъв човек? ...
23.05.2011 12:49
Да, но дали ще се намери такъв човек? Аз не се сещам за подходяща кандидатура. Вярно че сръбчетата едно време издигнаха за княз търговец на свине, но съм свикнал монарха да е представително лице с достойно потекло. Но в нашия случай може да няма толкова потекло, колкото да има нужните качества.
цитирай
13. monarchism - То ако веднъж се стигне дотам, см...
23.05.2011 12:53
То ако веднъж се стигне дотам, смятам че ще се намери. Съмнява ме само, че монархията може да се върне по демократичен път.
цитирай
14. thetrooper - Българският монарх трябва да е п...
25.05.2011 18:30
Българският монарх трябва да е потомък на Шишмановата династия, защото тя е легитимната българска династия.
цитирай
15. monarchism - Българският монарх трябва да е п...
25.05.2011 21:33
thetrooper написа:
Българският монарх трябва да е потомък на Шишмановата династия, защото тя е легитимната българска династия.

И кой е той и дали има качествата за подобно призвание?
цитирай
16. анонимен - Българският монарх трябва да е потомък на Шишмановата династия
26.05.2011 14:27
Митьо Пищова
цитирай
17. nkf - Българският монарх трябва да е п...
07.06.2011 20:07
monarchism написа:
thetrooper написа:
Българският монарх трябва да е потомък на Шишмановата династия, защото тя е легитимната българска династия.

И кой е той и дали има качествата за подобно призвание?

Твърди се,че Алеко Константинов имал кръвна връзка с Шишманновият двор,а роднина на Алеко Константинов е един много известен волейболест,който играе в националния ни отбор.

П.С. Възстановяването на монархията ще е трудно и ще има силна опозиция,както отвътре, така и от вън.Според мен, англо-американците и руснаците няма да допуснат политическо стабилизиране на централните сили.Сегашният партиен хаос, слабост и контролирани посредством тъмното си минало марионетки е много изгоден.
цитирай
18. monarchism - Кой? Да не е Пламен Константинов? ...
08.06.2011 23:03
Кой? Да не е Пламен Константинов? :)

Не знам Алеко какъв е, но знам, че един негов роман и до ден днешен се използва за обидни квалификации по адрес на българите.

Стабилизирането на Централните сили може да се осъществи във "федерация Mitteleuropa" (по Фридрих Нуман) или ако ЕС (начело с Франция-Германия) се превърне в реален геополитически субект. Забележи, че най-големият противник на Федеративна Европа е Великобритания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092355
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни