Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 15:50 - Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 15237 Коментари: 29 Гласове:
13

Последна промяна: 08.09.2011 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Българите са “особен вид славяни“, силно повлияни от средиземноморския генотип, сочат резултатите от мащабно проучване на антропо-генетичната идентичност на българския народ, резултатите от което бяха оповестени пред медиите в четвъртък.

Проучването обхваща 855 българи и българо-мохамедани като техни проби са били сравнени с тези на други популации.

“Целта на проекта беше съвременният българин да бъде позициониран къде стои спрямо останалите народи“, обясни ръководителят на Катедрата по медицинска генетика на Медицинския университет в София проф. Драга Тончева, един от авторите на проучването.

Директорът на Института по микробиология на БАН проф. Ангел Гълъбов коментира, че това проучване е още едно доказателство, което отхвърля теорията за тюркския произход на българите. “Точността на изследването дава същата сигурност, каквато тест за бащинство, така че категорично може да бъде отхвърлена теорията за тюркския произход на българите“, заяви той.

Интересно е, че за разлика от останалите славяни – руснаци, поляци, чехи и словаци, които са с много сходен генотип, българите са по-отдалечени от тях. Учените посочват, че от славяните най-много се доближаваме до поляци и хървати. Сърбите и македонците не са правили подобни изследвания, поради което не можем да се сравним с тях.

В същото време съвременните българи са близки до средиземноморския генотип, като най-много се доближаваме до жителите на Северна Италия. “Това е свързано с общите ни тракийски корени“, посочи Гълъбов.

Той заяви, че българите са много далеч от турския генотип, въпреки, че 500 години сме живели заедно и не може да се говори за генетично повлияване.

Изследването показва още, че няма разлика в генетичната идентичност на българите в различните краища на страната.

Проучването е публикувано в американско научно списание, а сега се чака и реакцията на историците.

Иначе проектът е по-мащабен и предстоят нови проучвания, които да дадат информация за генотипа на някогашните обитатели по нашите земи и за това как сме се променили. Турският генотип е близък до този на египтяните и палестинците, от които ние сме също много отдалечени, показва проучването.

 Проектът “Характеризиране на антропо-генетичната идентичност на българския народ”е финансиран от фонд “Научни изследвания”.  

Източникъ-www.mediapool.bg/българите-са-“особени“-славяни-със-средиземноморска-жилка-news183796.html


Съ това изследване се разбиватъ наведнажъ нѣколко мита въ историята ни:

1. Българитѣ сѫ тюрки

2. Българитѣ сѫ близки съ руснацитѣ

3. Българитѣ сѫ нѣкаква микстура отъ различни раси, защото "всѣки, който минѣлъ оттука, си хвърлѣлъ семето"...






Гласувай:
13



1. анонимен - не съм съгласна
08.09.2011 16:54
Джойси не е съгласна
( http://joysii.blog.bg/ )
цитирай
2. breeze - Най-после добра новина
08.09.2011 16:55
Но и все-още "партизан за в ой се стяга..."
цитирай
3. monarchism - Е те това понятие „особен вид сла...
08.09.2011 17:20
kansandilh написа:
Е те това понятие „особен вид славяни”, да си призная честно, не мога да му схвана научния смисъл. Кво се крие зад него? Нещо като порода куче, да речем, или е игра на думи. И дали, като работно понятие е въведено от специалистите извършили изследването или е журналистически каламбур използван от Mediapool. Не знам.
Иначе-ние си знаем, че като изключим езикът ни, който е от така наречената славянска група езици, със северните народи наречени славянски имаме толкова общи генетични корени, колкото с народа на Буркина Фасо(е, разбира се, малко пресилено казано).
Че не сме тюрки-това се знае отдавна. Но са хубави такива изследвания, за да отварят очите на все още спящите историци, които мижейки виждат тюркски произход на българите. А, че с италианците на север от Рим се сродяваме по линия на траките-и това е известно, но е хубаво да се подкрепя и от изследвания правени от български специалисти.


Игра на думи е в този случай.
Иначе, етнос "славяни" никога не е съществувал.
цитирай
4. monarchism - Джойси не е съгласна ( http://...
08.09.2011 17:21
анонимен написа:
Джойси не е съгласна
( http://joysii.blog.bg/ )

Е, и?
цитирай
5. monarchism - Но и все-още "партизан за в ой ...
08.09.2011 17:23
breeze написа:
Но и все-още "партизан за в ой се стяга..."

Тепърва ще се говори по тая тема.
цитирай
6. monarchism - Е, къде са сега онези палячовци р...
09.09.2011 00:40
nacionallist написа:
Е, къде са сега онези палячовци русофилски да плачат в блога как можело такава обида към "братята" руси. В България има хиляда вида "националисти" и повечето клонят към лявото соц. мислене-братя сме с иранците,сърбите,афганците,славяните и др. Тангристи сме били,памирци сме били,татари сме били, такива изказвания могат да се видят в интернет на всяка крачка и това казано от хора които се обявяват за крайно десни.
Къде са сега ония комунистически чекиджий да ни обясняват че религията не била важна за българският народ а важна била кръвта,българите видиш ли не били християни а първите мюсюлмани на Волга. Нали уж религията не била важна,по-важна за този типаж "националисти" била кръвта. Не знам до къде ще я докараме с бълнуванията на левичарските "националисти".

Прекалено силна им е комунистическата "закалка". Трудно ще се отърват от това си свое мислене.
цитирай
7. анонимен - Българите са “особени“ славяни със ...
09.09.2011 01:33
Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка - Да се чете - " Директорът на руския институт по микробиология на панславизма " - Москва , Любянка , проф. Ангел Гълъбов заяви , че Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка .
цитирай
8. nestinar - Българите според малко по-старо ...
09.09.2011 10:23
Българите според малко по-старо независимо изследване:
Извадката е на около 400 проби.
40%, така наречени "Стари Европейци", дошли преди 8 хил г.:
- 20% тракийци
- 20% други "стари племена", Планинци и Равнинни култури.
16% Северно- африканци - вероятно от делтата на Нил - дошли преди 7500г
36% Славяно-Германски
-18 % Германски - дошли от изток преди 4500-5000г, формирали прочутата култура "Езеро", след това продължили към З. Европа, Второ вероятно преселение преди 3000г, от Центр. Европа към Балканите.
- 18% Славяно-Славяно/Германски, дошли преди 4000-3500г от Североизток/Изток

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml
цитирай
9. tihatavoda - --автор: monarchism Категория: ПОЛИТИКА
09.09.2011 12:05
"Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка "......Достатъчно .
цитирай
10. анонимен - Въпиющо незнание
09.09.2011 12:38
Приятели

Правете разлика между турий/турани/туранци и тюрки...

1. Според древния сборник „Джагфар Тарихи”, Държавата Идел е създадена от Албуга Булгар около 15 000 години от 7 племена („иде” – седем и „ел” – племе; племенните символи на които са и на розетката от Плиска). Държавата от 14 000 години заема земите между Алпите и Памир, а народа и се самонарекъл Булгари по името на основателя и. Преди около 8 000 години живеещите западно от Азовско море условно нарекли арий, а живеещите източно турий, но всички те расово са европеиди и се самонаричат булгари.
2. През 8-7 век преди христа двете части на Идел отново са обединени, а династията извършила обединението е наречена Сарматска, чието разклонение от 150 година е рода Дуло чийто реки подвластни родове са от бившите „турий”, затова и днешните „особени славяни” са българи-турий ( понятието слави-славяни е измислено от Урбани през 17 век).
3. Тюрките/тюркутите(пазачи на границата), чийто наследници претендират да са днешните тюрки/турци, са се появили в 7 век в Монголия и са с „дръпнати" очи... В същност болшинството от днешните „тюрки/турци”, са чисти византийци, приели исляма…

- Първия написан факт в Римските хроники, че Балкански полуостров е булгарски, е след като “Кан Баранджар (син на кан Барак (235-271), заедно с наетите на българска служба котраги, в 251 г. разбил войските на император Деций. Самият император паднал убит в този бой».
След него Кхан Алп-Бий, от рода Дуло, е от 378 година, когато крй Одрин разбива 80х. армия на Император Валент, а други 65х. край Видин и така покорява цялата Римската империя. По този начин освобождава земите и сънародниците си аргипеи/траки/иделци/булгари на балканите и прави Балканския полуостров свое и на рода Дуло имение, заселено с аргипей/иделци/булгари (наречени и траки), поробени два века преди това от Римляните, чиято аргипейска/тракийска/булгарска кръв носим и днес...

- През 681г. Византия е принудена пак да подпише, че балканите са на Кхан Аспарух, от рода Дуло... или български...

- Признават го през 19 вес и тарикатите на Цариградската конференция…, чрез етническите карти…

- Та така и до днес..., на балканите от 15 000 години живеят българи... и е еднакво обидно да ни наричат славяни, траки или гяури…


цитирай
11. анонимен - Въпиющо невежество...
09.09.2011 12:40
Приятели

Правете разлика между турий/турани/туранци и тюрки...

1. Според древния сборник „Джагфар Тарихи”, Държавата Идел е създадена от Албуга Булгар около 15 000 години от 7 племена („иде” – седем и „ел” – племе; племенните символи на които са и на розетката от Плиска). Държавата от 14 000 години заема земите между Алпите и Памир, а народа и се самонарекъл Булгари по името на основателя и. Преди около 8 000 години живеещите западно от Азовско море условно нарекли арий, а живеещите източно турий, но всички те расово са европеиди и се самонаричат булгари.
2. През 8-7 век преди христа двете части на Идел отново са обединени, а династията извършила обединението е наречена Сарматска, чието разклонение от 150 година е рода Дуло чийто реки подвластни родове са от бившите „турий”, затова и днешните „особени славяни” са българи-турий ( понятието слави-славяни е измислено от Урбани през 17 век).
3. Тюрките/тюркутите(пазачи на границата), чийто наследници претендират да са днешните тюрки/турци, са се появили в 7 век в Монголия и са с „дръпнати" очи... В същност болшинството от днешните „тюрки/турци”, са чисти византийци, приели исляма…

- Първия написан факт в Римските хроники, че Балкански полуостров е булгарски, е след като “Кан Баранджар (син на кан Барак (235-271), заедно с наетите на българска служба котраги, в 251 г. разбил войските на император Деций. Самият император паднал убит в този бой».
След него Кхан Алп-Бий, от рода Дуло, е от 378 година, когато крй Одрин разбива 80х. армия на Император Валент, а други 65х. край Видин и така покорява цялата Римската империя. По този начин освобождава земите и сънародниците си аргипеи/траки/иделци/булгари на балканите и прави Балканския полуостров свое и на рода Дуло имение, заселено с аргипей/иделци/булгари (наречени и траки), поробени два века преди това от Римляните, чиято аргипейска/тракийска/булгарска кръв носим и днес...

- През 681г. Византия е принудена пак да подпише, че балканите са на Кхан Аспарух, от рода Дуло... или български...

- Признават го през 19 вес и тарикатите на Цариградската конференция…, чрез етническите карти…

- Та така и до днес..., на балканите от 15 000 години живеят българи... и е еднакво обидно да ни наричат славяни, траки или гяури…


цитирай
12. nkf - Много съмнително ми звучи това &...
09.09.2011 13:33
Много съмнително ми звучи това "изследване",защото:
1.Народ "славяни" няма и никога не е имало и поради това е нелепо да се приписва на "славянството"(изобретено в 17 век) генетична и расова същност.Тъй,че такива учЕни говорещи лисенковщини могат спокойно да бъдат пдминати.
2.Българите предимно принадлежим към понтийски и неодунавски тип и прилика с истинските средиземноморци,като португалци,сицилианци(италианци като цяло),да не говорим за тия народи от леванта,като критяните примерно,ние нямаме.
цитирай
13. nkf - Е, къде са сега онези палячовци р...
09.09.2011 13:35
nacionallist написа:
Е, къде са сега онези палячовци русофилски да плачат в блога как можело такава обида към "братята" руси. В България има хиляда вида "националисти" и повечето клонят към лявото соц. мислене-братя сме с иранците,сърбите,афганците,славяните и др. Тангристи сме били,памирци сме били,татари сме били, такива изказвания могат да се видят в интернет на всяка крачка и това казано от хора които се обявяват за крайно десни.
Къде са сега ония комунистически чекиджий да ни обясняват че религията не била важна за българският народ а важна била кръвта,българите видиш ли не били християни а първите мюсюлмани на Волга. Нали уж религията не била важна,по-важна за този типаж "националисти" била кръвта. Не знам до къде ще я докараме с бълнуванията на левичарските "националисти".

Че как да не е важна кръвта?Ти ако си корумпираш кръвта и се уповаваш само на религията ,скоро и нея ще загубиш.Господ е създал хората и като биологични същества-по вида им,както пише в Битие.
цитирай
14. анонимен - Да бе да, ама ТЕ Обосновката ти е ...
09.09.2011 14:20
Да бе да ,ама ТЕ
Обосновката ти е мвого "научно" издържана Нещо като политическа агитация
На кого ли служиш?
Виж истината и се засрами:

Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка - Да се чете - " Директорът на руския институт по микробиология на панславизма " - Москва , Любянка , проф. Ангел Гълъбов заяви , че Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка .
цитирай
цитирай
15. boristodorov56 - Особени педали са онези, които направил тази фармулировка.
09.09.2011 14:27
Пак оставят вратичка с пътечка към сърцето на родината си Москва!

Ще ми се високи и яко да напсувам, па да взема една лотата и особено да ги посъветвам.
цитирай
16. shtaparov - И аз имам отговор:
09.09.2011 17:15
Приятелю Монархизм,аз имам отличен отговор на повсеместната заблуда,която Вие също отричате и сте споменали в т.3. Моят отговор е:
"Който е минал оттука си е оставил не семето,а костите!"
цитирай
17. atil - Според мен, подозирам, че това е ...
13.09.2011 18:38
Според мен , подозирам, че това е едно нескопосано изследване,което нищо не доказва. Преди година във вестник "Труд" излезе изследване(това може да се провери,сега цитирам по памет), че България,Румъния,Унгария и Турция са почти еднотипни генетично! И на това по му хващам вяра.Египет и Палестина са семити и нямат нищо общо с никакви тюрки.Северна Италия с която сме били близки не е съставена от никакви средиземноморци а са потомци на етруските - чисти огузи т.е. тюрки. Вярно е обаче разбиването на третия мит, че не сме еднородни. Еднородни сме и произхода и гените ни са български( или булгарски все тая...поста за " Джагфар Тарихи"заслужава да му се обърне много сериозно внимание...)
цитирай
18. monarchism - Българите са “особени“ славяни със ...
16.09.2011 00:15
анонимен написа:
Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка - Да се чете - " Директорът на руския институт по микробиология на панславизма " - Москва , Любянка , проф. Ангел Гълъбов заяви , че Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка .

:D
цитирай
19. monarchism - Българите според малко по-старо ...
16.09.2011 00:15
nestinar написа:
Българите според малко по-старо независимо изследване:
Извадката е на около 400 проби.
40%, така наречени "Стари Европейци", дошли преди 8 хил г.:
- 20% тракийци
- 20% други "стари племена", Планинци и Равнинни култури.
16% Северно- африканци - вероятно от делтата на Нил - дошли преди 7500г
36% Славяно-Германски
-18 % Германски - дошли от изток преди 4500-5000г, формирали прочутата култура "Езеро", след това продължили към З. Европа, Второ вероятно преселение преди 3000г, от Центр. Европа към Балканите.
- 18% Славяно-Славяно/Германски, дошли преди 4000-3500г от Североизток/Изток

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Тотална каша.
цитирай
20. monarchism - "Българите са “особени“ с...
16.09.2011 00:16
tihatavoda написа:
"Българите са “особени“ славяни със средиземноморска жилка "......Достатъчно .

Толкова години руска политика у нас, трудно ще се изкорени "славянството".
цитирай
21. monarchism - Правете разлика между турий/ту...
16.09.2011 00:19
анонимен написа:
Правете разлика между турий/турани/туранци и тюрки...

А кой е казал, че имаме нещо общо с т.нар. "туранци"?

анонимен написа:
че балканите са на Кхан Аспарух

Какъв е този "кхан"? В именника на българските князе си го пише черно на бяло - "княз".
цитирай
22. monarchism - 2. Българите предимно принадлежим ...
16.09.2011 00:22
nkf написа:
2.Българите предимно принадлежим към понтийски и неодунавски тип и прилика с истинските средиземноморци,като португалци,сицилианци(италианци като цяло),да не говорим за тия народи от леванта,като критяните примерно,ние нямаме.

Със северноиталианците има прилики, но не и с част от поляците. Иначе си прав, необходимо е да се разровят в основни трудове по расология и да се запознаят с расовите типове в Европа.

Нещо важно, което винаги се пропуска е наличието на т.нар. "инкова кост", нещо уникално, което се среща единствено при нас.
цитирай
23. monarchism - Пак оставят вратичка с пътечка към ...
16.09.2011 00:25
boristodorov56 написа:
Пак оставят вратичка с пътечка към сърцето на родината си Москва!

Е, че може ли иначе? :)
Същото е положението като се заговори и за езика ни. Зомбирани са със "славянство".

цитирай
24. monarchism - Приятелю Монархизм, аз имам отл...
16.09.2011 00:26
shtaparov написа:
Приятелю Монархизм,аз имам отличен отговор на повсеместната заблуда,която Вие също отричате и сте споменали в т.3. Моят отговор е:
"Който е минал оттука си е оставил не семето,а костите!"

Добра вметка. :)
цитирай
25. monarchism - поста за " Джагфар Тарихи&...
16.09.2011 00:29
atil написа:
поста за " Джагфар Тарихи"заслужава да му се обърне много сериозно внимание...)

Не заслужава кой знае какво внимание този късен руски "паметник".
цитирай
26. nkf - 2. Българите предимно принадлежим ...
16.09.2011 12:04
monarchism написа:
nkf написа:
2.Българите предимно принадлежим към понтийски и неодунавски тип и прилика с истинските средиземноморци,като португалци,сицилианци(италианци като цяло),да не говорим за тия народи от леванта,като критяните примерно,ние нямаме.

Със северноиталианците има прилики, но не и с част от поляците. Иначе си прав, необходимо е да се разровят в основни трудове по расология и да се запознаят с расовите типове в Европа.

Нещо важно, което винаги се пропуска е наличието на т.нар. "инкова кост", нещо уникално, което се среща единствено при нас.

Трябва да се правят разграничения като се казва "средиземноморци",защото има съществени разлики между различните популации включени в това твърде общо понятие.Например и част от французите са средиземноморци,ама какво е общото им с полуцаията на остров Кипър?Уелсците също спадат към тоя средиземноморски тип,ама едва ли са идентични със сицилианците,например.Колкото до северните италианци-там работата е малко по-сложна,защото в северна Италия има много хора,които са потомци на Българи,има и германско влияние.Така,че трябва много по-голяма прицизност и изясняване на понятията,които се използват.Самото опредление "особени славяни със средиземноморска жилка" ми звучи направо лаишки и все едно става дума за коментар в кръчма.Нещо като лъжидардимитровата историческа "компетнетност".
цитирай
27. monarchism - Трябва да се правят разграничения ...
16.09.2011 17:33
nkf написа:
Трябва да се правят разграничения като се казва "средиземноморци",защото има съществени разлики между различните популации включени в това твърде общо понятие.Например и част от французите са средиземноморци,ама какво е общото им с полуцаията на остров Кипър?Уелсците също спадат към тоя средиземноморски тип,ама едва ли са идентични със сицилианците,например.Колкото до северните италианци-там работата е малко по-сложна,защото в северна Италия има много хора,които са потомци на Българи,има и германско влияние.Така,че трябва много по-голяма прицизност и изясняване на понятията,които се използват.Самото опредление "особени славяни със средиземноморска жилка" ми звучи направо лаишки и все едно става дума за коментар в кръчма.Нещо като лъжидардимитровата историческа "компетнетност".

Така е.
цитирай
28. shtaparov - Тюрките са безнадеждно нов народ пред лицето на Българите:
16.09.2011 21:05
Да,Българите са били и си остават особени Славяни- най-особените от всички възможни,понеже днешните Българи са потомци на самото царско племе на късно явилите се Славяни,а именно- Царските Скити,наричани още Оногури /Хоно-гури, Хуно- хора,Хуни хора/ и Венетари /Ванадари,Ванандари,т.е.- Ванандови Българи или Венети,произлизащи от древна Витиния!/. А тюрките са късен сурогат- смесица от Скито- Българи,Монголи и Мангали,получена на изток от Памир,в земите на Тарим и Алтай много векове след като Българи от Балканите са ги завладели.
цитирай
29. nkf - Да, Българите са били и си остават ...
23.09.2011 20:29
shtaparov написа:
Да,Българите са били и си остават особени Славяни- най-особените от всички възможни,понеже днешните Българи са потомци на самото царско племе на късно явилите се Славяни,а именно- Царските Скити,наричани още Оногури /Хоно-гури, Хуно- хора,Хуни хора/ и Венетари /Ванадари,Ванандари,т.е.- Ванандови Българи или Венети,произлизащи от древна Витиния!/. А тюрките са късен сурогат- смесица от Скито- Българи,Монголи и Мангали,получена на изток от Памир,в земите на Тарим и Алтай много векове след като Българи от Балканите са ги завладели.

Тюрките са хибриди между Хора(може и Българи) и жълтокожи шебеци(нехора).Тоест прави са били французите от 17-18 век,като са обявили турците за полухора.Даже цели книги са писали.Всъщност цялото историческо битие на тюрки или турци,как щеш ги наричай,обосновават тезата,че иде реч за НЕхора.Сега,дали си имат мангалска кръвчица-сигурно си имат,няма начин.Обаче си имат и една доста дебела струя семитска кръвчица(а и каква ли не),която съвсем влошава нещата.Тъй злата,корумпирана кръв на оБЕЗОБРАЗената турска раса, намерила духовната си връзка с демонизма(исляма).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092521
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни