Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 10:00 - Дясна тематика (въ снимки)
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 10277 Коментари: 15 Гласове:
8

Последна промяна: 14.12.2011 04:39


Снимковъ материалъ съ дѣсна тематика: 


image



Корицата на сп. "TIME" 1940 г.



image



Негово Височество князъ Кирилъ, проф. Богданъ Филовъ и ген. Никола Миховъ - клетва за вѣрностъ къмъ престолонаследника, 11. 09. 1943 г. 



image




image


Kнязъ Кирилъ и царица Йоанна - погребение на Н. В. Царь Борисъ III 





image

Общоевропейско списание "Сигналъ", издавано на 30 европейски езика. Обложка на българскиятъ му вариантъ, ноемврий 1941 г. 






image

Бенито Мусолини (въ центъра) - Италия, 28 октомврий 1922 г.





image

 Група католици-фалангисти заематъ позиция на фронтовата линия близо до градъ Уеска, северна Испания - 30 декемврий 1936 г. 




image

Немскиятъ цепелинъ "Хинденбургъ" прелита надъ Манхатънъ близо до "Empire State Building" - 8 августъ 1936 г.
 




image

Оригиналенъ немски плакатъ отъ ВСВ - християнска могила на загинали SS войници





image

 Пренасяне на останкитѣ на баронеса Каринъ фонъ Канцовъ въ Каринхолъ. 




image

Изгаряне на марксистка и лѣво-екстремистка литература въ Залцбургъ, Австрия, 30 априлъ 1938 г.





image

Унищожаване на богоборчески символи въ Одеса. 






image

Издание на Псковската духовна мисия 






image

Факелно шествие на грузинската Християн-демократическа партия. "За разлика отъ руснацитѣ грузинцитѣ не забравятъ добритѣ общоевропейски традиции" - цитатъ на автора. 






image


 22 юний 2011 г. - праздненство по случай 70 годишнината отъ началото на "Великата Отечествена война" (РПЦ и Православие?)








image

Членове на ККК - Кентъки 2011 г. 





image

"Ретрограденъ" iPhone 




image





image


Самота


  Източникъ - Журналътъ на Антонъ

Музика - Arvo Part - Spiegel Im Spiegel 


 



Гласувай:
8



1. анонимен - Eisernes Kreuz
13.12.2011 14:18
Проф. Богдан Филов трябваше да има улица кръстена на него, независимо от всичко.

Прекрасни снимки, поздрав и наздраве за старите дни! - http://www.youtube.com/watch?v=q1haC8ptr_Y
цитирай
2. monarchism - Проф. Богдан Филов трябваше да има ...
14.12.2011 04:43
анонимен написа:
Проф. Богдан Филов трябваше да има улица кръстена на него, независимо от всичко.

Трябваше, но когато бе направено предложение за преименуване в София някои "десни" скокнаха против...

анонимен написа:
Прекрасни снимки, поздрав и наздраве за старите дни! - http://www.youtube.com/watch?v=q1haC8ptr_Y

Благодаря! Наздраве!
цитирай
3. анонимен - и от това следва че.......
03.01.2012 01:54
Виждам че са се събрали тук една групичка фашаги изпаднали в гордост и съдейки хората от позицията на някакви "божества" досущ нарушавайки божите завети и повели и делят хората на "комунисти" и "подчовеци" доста неправилно от християнска гледна точка. Защото само Бог има право да съди и отсъжда кой е добър и кой не. Снимката с испанските-фалангисти- "християни" (колко са християни това е друг въпрос) държат в ръце пушки и вероятно стрелят по враговете си. Тук е повече от ясно че са нарушили 7-та Божа заповед гласяща: "Не убивай" и всеки който я наруши дори мислено се счита за нечист. Някак си се различават делата на тези фалангисти от заветите оставени от Христос и призивите му за смирение. И снимката с руският патриарх е доста добра но коментара отдолу е неуместен. Няма нищо общо между православие и политика, виждам православни християни отслужващи панихида. Какво общо имат тук политиката и с кой ни дава правото да съдим и отсъждаме кой хора са православни и кой не. Какъв е критерият по-който решаваш че политика и религия вървят ръка за ръка?
цитирай
4. monarchism - Анонимен/на, правя си труда да ти ...
04.01.2012 05:09
Анонимен/на, правя си труда да ти отговоря само заради нормалните хора четящи този блог.

анонимен написа:
Виждам че са се събрали тук една групичка фашаги изпаднали в гордост и съдейки хората от позицията на някакви "божества" досущ нарушавайки божите завети и повели и делят хората на "комунисти" и "подчовеци" доста неправилно от християнска гледна точка. Защото само Бог има право да съди и отсъжда кой е добър и кой не.

По подобни разсъждения се познават либералите или с други думи "християнските атеисти". Това, за което пишеш не е нищо друго освен хуманизъм, доктрина противна Богу. Не само, че имаме право да съдим престъпниците, но и сме задължени, ако наистина сме православни християни. Сам Господ казва: "Иже не со Мной на Мя естъ" - "Който не е с Мене, против Мене е". Светите Отци са категорични - всеки православен християнин е задължен да воюва срещу богоборците. "Който не с Христос против сатаната, той е с сатаната против Христос". Светите канони на Православната църква предвиждат наказания за всеки хулител на Дух Светаго. А комунистите са точно такива - хулители, богоборци, сатанисти. Призивът да не се съдят е анти-християнски, либерален, про-комунистически, левичарски.

анонимен написа:
Снимката с испанските-фалангисти- "християни" (колко са християни това е друг въпрос) държат в ръце пушки и вероятно стрелят по враговете си. Тук е повече от ясно че са нарушили 7-та Божа заповед гласяща: "Не убивай" и всеки който я наруши дори мислено се счита за нечист. Някак си се различават делата на тези фалангисти от заветите оставени от Христос и призивите му за смирение.

Седмата Божа заповед е за частни случаи и тя не се отнася до война с богоборци. Имаме редица православни светии – воини, които са бранели Вярата и народа си. Да ги изброявам ли? Нима те не са угодни Богу?
цитирай
5. monarchism - Улавям те в още едно левичарско и ...
04.01.2012 05:10
Улавям те в още едно левичарско и анти-християнско залитане – пацифизъм. Същата работа като с хуманизма. Напротив, драги/а, още в Вехтия завет е записано, Бог нарежда, да се убият с камъни нечистивците, гадателите, звездобройците, баячките и т.н. Прочети си Стария завет. Войната срещу богоборци е благословена. Какво казва св. Йоан Златоуст по този въпрос: „Ако някой убие по Божията воля, то това убийство е по-добро от всякакво човеколюбие, а ако пощадиш въпреки волята Божия, то тази пощада е по страшна от всякакво убийство“.
Господ Исус Христос учи на смирение, но това отново е за частни случаи. Той казва, че е дошъл не да донесе мир, а меч. И отново борба с враговете Христови.

анонимен написа:
И снимката с руският патриарх е доста добра но коментара отдолу е неуместен. Няма нищо общо между православие и политика, виждам православни християни отслужващи панихида. Какво общо имат тук политиката и с кой ни дава правото да съдим и отсъждаме кой хора са православни и кой не.

Всъщност, връзката между религия и политика в Русия е видна особено в края на 17-ти век. Естествено в уродлив вид, пригоден за руските имперски стремежи. Ако търсим перфектно съчетание на политика и религия, ще го намерим в Източната Римска Империя по времето на император Юстининан например – симфония на властите.
Колкото до снимката на руският лъже-патриарх, коментарът е повече от уместен, защото РПЦ – „Руската Православна Църква“ е една болшевишка структура, изградена от офицери на КГБ и няма нищо общо с Православието. Вижда се с просто око как червеният лъже-патриарх чете слово пред сатанинска петолъчка във възхвала на болшевизъма.
цитирай
6. анонимен - не си прав и го знаеш
04.01.2012 09:33
Подобни завоалирани клишета- "християнски атеисти", "либерали" и т.н. използват само хората живеещи в светски и бездуховен живот и наричащи себе си "християни" само заради някакъв морален и етичен кодекс. Светите Отци са категорични само в едно-християните не бива да воюват или да се замесват във войни и конфликти. "Воюването" в християнството има друг смисъл и друго значение и то е борба против греховете (мъжество). 7-та Божа Заповед гласи категорично "не убивай" и всеки който убие друг човек пък бил той атеист, богоборец,мюсюлманин или др. е противен на Бога и отпада от християнството. Вие господине знаете този завет много добре но се самозалъгвате и сам себе си заблуждавате че бил само за частни случай. Няма частни случай господине, "воюването" срещу богоборците изобщо не е оправдание и всеки си носи отговорността за този най-тежък грях пред Бога. Забелязвам и ще сте изпаднал в тщестлавие (гордост) и съдите от позиция на някакво "божество" имащо земна власт. Казано е не съдете за да не бъдете съден. А това че е имало православни светци-воини въобще не е оправдание за война. Тези светци са били воини в светският живот в духовен аспект са отрекли всякакво насилие срещу хората. Цитираш какво е казал Св. йоан Златоуст! Същият св. Йоан Златоуст казва: "обичай враговете повече от себе си дори, защото спасението преминава през любовта към ближния". Всъщност пацифизма е именно християнско виждане за реда в света. Именно Христос е бил първият пацифист и хуманист създател на християнският хуманизъм. Нима в Христовите завети не се казва: " В смирената душа обитава и Отец и Син и Светият дух." Един от главните завети на Християнството гласи: "християнинът не само по-висшите от него си, но и по-нисшите и не само братята си а и враговете си. Ако не почиташ враговете си- за какво спасение на душата говорим тогава. В старият юдейски завет пише още че трябва да се режат ръцете на онези които не уважават родителите си-тогава какво правим господине
цитирай
7. анонимен - не сте никак прав господине
04.01.2012 09:47
В старият юдейски завет има доста божи повели които са изпълнени с насилие например да не се оставя врачка жива и т.н.; но вие гопсоидне колко врачки убихте, колко нечестивци изклахте или обърнахте в правата вяра? Защото според вашата логика всеки истински християнин би трябвало да извършва подобни сатанински извращения- така човек изпада в грехопадение. Но това не означава че трябва да ги изпълняваме. Затова и Бог Отец изпрати своя единствен Син да въздаде на хората Нов Завет и да ни покаже как трябва да живеем според Новия Завет които е по-добър от Стария. Всичко старо бива забравяно а Христос е такъв какъвто го знаем вчера-днес и утре. Смирението е част от Християнството и глупости от типа на "частни случай" нямат нищо общо с Християнството-това е самозалъгване пред себе си. Божите заповеди се следват неотклонно и навсякъде и само едно нарушаване на тези заповеди води до нарушаването и на другите заповеди а от там и до геената огнена. И отново изпадате в тщестлавие и гордост господине! Казвате руският "лъже"-патриарх а забравяте думите на Христа: "правете каквото ви казват но според делата им не постъпвайте"-това се отнася най-вече за всички свещенослужители вкл. и патриарха. Руският патриарх може да отслужва панихида където си поиска, нас това не ни засяга особено. Друг ще определи кое е правилно и кое не е.
цитирай
8. monarchism - На „Вие“ ли преминахме? Късно е, аз ...
05.01.2012 03:19
На „Вие“ ли преминахме? Късно е, аз продължавам на „ти“.

анонимен написа:
Подобни завоалирани клишета- "християнски атеисти", "либерали" и т.н. използват само хората живеещи в светски и бездуховен живот и наричащи себе си "християни" само заради някакъв морален и етичен кодекс.

Аз знам защо наричам себе си християнин и защо теб не.

анонимен написа:
Светите Отци са категорични само в едно-християните не бива да воюват или да се замесват във войни и конфликти. "Воюването" в християнството има друг смисъл и друго значение и то е борба против греховете (мъжество). 7-та Божа Заповед гласи категорично "не убивай" и всеки който убие друг човек пък бил той атеист, богоборец,мюсюлманин или др. е противен на Бога и отпада от християнството.

Не виждам защо трябва да се повтарям? По-горе цитирах св. Йоан Златоуст. Готов съм да цитирам и св. Теодосий Печерски, който казва: „Ние трябва да живеем в мир и съгласие не само с своите близки,но и с своите врагове, но не и с враговете на Бога.“

анонимен написа:
Вие господине знаете този завет много добре но се самозалъгвате и сам себе си заблуждавате че бил само за частни случай. Няма частни случай господине, "воюването" срещу богоборците изобщо не е оправдание и всеки си носи отговорността за този най-тежък грях пред Бога.

Най-тежкият грях пред Бога е богоборчерството, хулата против Св. Дух. Всеки носи отговорност и за това пиша, че седмата Божа заповед е за частни случаи. Богопроклятието обаче тегне именно над богоборците. За тях единствено не се предвижда покаяние, сиреч това е единствения грях, за който няма опрощение.

анонимен написа:
Забелязвам и ще сте изпаднал в тщестлавие (гордост) и съдите от позиция на някакво "божество" имащо земна власт. Казано е не съдете за да не бъдете съден. А това че е имало православни светци-воини въобще не е оправдание за война. Тези светци са били воини в светският живот в духовен аспект са отрекли всякакво насилие срещу хората.

Насилие срещу ближния, не срещу всички хора. :)

цитирай
9. monarchism - Цитираш какво е казал Св. йоан Зл...
05.01.2012 03:23
анонимен написа:
Цитираш какво е казал Св. йоан Златоуст! Същият св. Йоан Златоуст казва: "обичай враговете повече от себе си дори, защото спасението преминава през любовта към ближния". Всъщност пацифизма е именно християнско виждане за реда в света.

Ето отново – „любов към ближния“. Ближни са единствено православните християни, останалите, които живеят в ерес могат да станат ближни само ако се покаят и се върнат отново в Църквата Христова. Хуманизмът е богоненравна идеология. Относно св. Йоан Златоуст, знаеш ли колко много еретици е изгорил на клада? :)

анонимен написа:
Именно Христос е бил първият пацифист и хуманист създател на християнският хуманизъм.

В богохулства нямам намерение да влизам. По-горе цитирах Сина Божий с думите Му за меча. Не виждам защо пак трябва да се повтарям? Патристиката е категорична и в този случай. Хуманизмът и пацифизмът са анти-християнски учения по много причини, най-първата от която е издигането на човека на пиадестал и поставянето му в центъра на вселената. Мога да коментирам много тези разяждащи християнството левичарски течения, но не виждам особен смисъл.

анонимен написа:
Ако не почиташ враговете си- за какво спасение на душата говорим тогава.

Твоите протестантски разсъждения не са ми интересни. Пробутвай ги на някой друг. Цитирал съм Православното разбиране, което е единствено вярното. На който не му харесва, е, не е в мен вината.

анонимен написа:
В старият юдейски завет пише още че трябва да се режат ръцете на онези които не уважават родителите си-тогава какво правим господине

Не знам защо този въпрос е отправен към мен? :) Аз моите родители си ги уважавам, да му мислят тези, които не го правят.
цитирай
10. monarchism - В старият юдейски завет има доста ...
05.01.2012 03:28
анонимен написа:
В старият юдейски завет има доста божи повели които са изпълнени с насилие например да не се оставя врачка жива и т.н.; но вие гопсоидне колко врачки убихте, колко нечестивци изклахте или обърнахте в правата вяра? Защото според вашата логика всеки истински християнин би трябвало да извършва подобни сатанински извращения- така човек изпада в грехопадение.

Вече ми стана досадно да се повтарям. Борба срещу Църквата Божия има от векове, задължение на всеки християнин е да брани Вярата на народа си от нечистивците. През вековете точно тия врачки и вещици са били изгаряни на клада без право на помилване, като слуги на сатаната. Що за грехопадение е това? Напротив, истинският грях е липсата на борба против злото, непротивенето на злото е богохулство. Св. Йосиф Волоцкий има писания по този въпрос.

анонимен написа:
Затова и Бог Отец изпрати своя единствен Син да въздаде на хората Нов Завет и да ни покаже как трябва да живеем според Новия Завет които е по-добър от Стария. Всичко старо бива забравяно а Христос е такъв какъвто го знаем вчера-днес и утре.

Евангелистки алабализми. Иска им се на еретиците да забравят много работи, но не става така лесно.

анонимен написа:
Смирението е част от Християнството и глупости от типа на "частни случай" нямат нищо общо с Християнството-това е самозалъгване пред себе си. Божите заповеди се следват неотклонно и навсякъде и само едно нарушаване на тези заповеди води до нарушаването и на другите заповеди а от там и до геената огнена.

Именно за частни случаи се отнася, цитирал съм. Другото са масонски „нравоучения“ на непротивенето на злото. Богохулство.
цитирай
11. monarchism - И отново изпадате в тщестлавие и ...
05.01.2012 03:30
анонимен написа:
И отново изпадате в тщестлавие и гордост господине! Казвате руският "лъже"-патриарх а забравяте думите на Христа: "правете каквото ви казват но според делата им не постъпвайте"-това се отнася най-вече за всички свещенослужители вкл. и патриарха. Руският патриарх може да отслужва панихида където си поиска, нас това не ни засяга особено. Друг ще определи кое е правилно и кое не е.

Сега, ясно е, че с Православието нямаш нищо общо, обаче недей и като комунист да се издаваш. Не само че имаме право да съдим лъже-патриарха, ами сме и задължени. Нещо повече, според Светите Канони дори този да беше истински патриарх, самото му служене на светските власти се наказва с низвергване, а при по-лоши случаи и отлъчване, че и заточаване, нещо което като става по съответен ред. В този случай имаме една кагебистка, милиционерска креатура в лицето на РПЦ, светска организация, подлежаща на преследване от светското законодателство. Снимката е сложена за да напомни на хората в България, че Православие в РПЦ няма.

Измислените масонски лозунги да не закачаме богоборците, а да живеем в мир с тях, не могат да си пробият път в този блог.
цитирай
12. nkf - Такива "хрисими", &...
07.01.2012 11:08
Такива "хрисими", "умерени","добри" мишки, зовящи се "християни",а всъщност нищожества,опитващи се да скрият собствената си негодна същност,биха разпнали още веднъж Христа.Същите тези ще се поклонят на самия сатана и ще се оправдаят с цитата от Евангелието.Калояне, чудя ти се как изобщо водиш диалог с подобна отрепка(отрепка без уговорки и без условия).
цитирай
13. monarchism - Такива "хрисими", &...
07.01.2012 13:59
nkf написа:
Такива "хрисими", "умерени","добри" мишки, зовящи се "християни",а всъщност нищожества,опитващи се да скрият собствената си негодна същност,биха разпнали още веднъж Христа.Същите тези ще се поклонят на самия сатана и ще се оправдаят с цитата от Евангелието.Калояне, чудя ти се как изобщо водиш диалог с подобна отрепка(отрепка без уговорки и без условия).

Явно все още имам нерви в излишък. :)
цитирай
14. nkf - Такива "хрисими", &...
09.01.2012 16:16
monarchism написа:
nkf написа:
Такива "хрисими", "умерени","добри" мишки, зовящи се "християни",а всъщност нищожества,опитващи се да скрият собствената си негодна същност,биха разпнали още веднъж Христа.Същите тези ще се поклонят на самия сатана и ще се оправдаят с цитата от Евангелието.Калояне, чудя ти се как изобщо водиш диалог с подобна отрепка(отрепка без уговорки и без условия).

Явно все още имам нерви в излишък. :)

Изглежда атлантическите атмосферни условия ти се отразяват добре:),та и затова имаш нерви в излишък.
цитирай
15. monarchism - Такива "хрисими", &...
09.01.2012 16:47
nkf написа:
monarchism написа:
nkf написа:
Такива "хрисими", "умерени","добри" мишки, зовящи се "християни",а всъщност нищожества,опитващи се да скрият собствената си негодна същност,биха разпнали още веднъж Христа.Същите тези ще се поклонят на самия сатана и ще се оправдаят с цитата от Евангелието.Калояне, чудя ти се как изобщо водиш диалог с подобна отрепка(отрепка без уговорки и без условия).

Явно все още имам нерви в излишък. :)

Изглежда атлантическите атмосферни условия ти се отразяват добре:),та и затова имаш нерви в излишък.

Твърде съмнително е да ми се отразяват чак толкова добре. :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2093432
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни