Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 22:16 - "Антикомунизмът" на Иван Костов
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 17143 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 23.04.2009 22:23


Чудесна статия. Най-важното е в първата част - "антикомунистът" Костов. Всичко останало е следствие - комунягите по рождение са крадци и мошеници...


"В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет. На кого бихте приписали тези думи: ”Аз не съм мутра и никога не бих погазил закона”? Едва ли някой би се сетил, че това са думи на Иван Костов изречени за самия него през 2007 година.

На кого бихте приписали тези думи: ”Аз не съм мутра и никога не бих погазил закона”? Едва ли някой би се сетил, че това са думи на Иван Костов изречени за самия него през 2007 година. С тази фантастично недостижима кауза за български политик да не погазва закона, бих помогнал за развенчаването на няколко мита относно Иван Костов.


Първи мит: Иван Костов мрази комунистите и се бори срещу тях


Защо това твърдение е абсурдно? Отговор намираме в биографията на Иван Костов. Иван Костов е бил на обучение в СССР и по-точно в град Кременчук, където се е учил за летец в селскостопанската авиация. Всъщност говори се, както от Андрей Луканов, че е бил обучаван от ГРУ(Главното разузнавателно управление на Съветската армия).

Случайни хора не ставаха началници в планов отдел на даден завод, какъвто е бил Костов, който по това време е завършил и Висшия икономически институт „Карл Маркс”/1974г./ със специалност политикономия?! През 1981 г. Костов се дипломира в Софийския университет „Климент Охридски” по специалност-„ Математическо моделиране на икономическите процеси”. През 1983 г. защитава във ВИИ „Карл Маркс” дисертация на тема: „Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки. Да помислим малко! Антикомунист става специалист с научна степен по политикономия по времето на комунизма?! Вижда ли някой противоречието?! Костов е старши асистент в катедра „Политическа икономия” на Центъра по идеологическите дисциплини!!! Неговият шеф на катедра проф. Алексиев пише за Иван Костов: „ Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система.”

Венец в творенията на Иван Костов е статията му във вестник „Работническо дело” от 30 ноември 1989 г. със заглавие: „Никаква отсрочка” в нея Костов се обявява срещу чуждите фирми и монополи, които ще ни лишат от собствените ни ресурси. Той пише:”Никой няма да дойде за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес.” Това са „икономическите” виждания на специалистът Иван Костов, който по-късно само месеци участва в екипа на разработил националносъсипващ план –Проекта „Ран-Ът”, който поставя идейното начало на пладнешката приватизация. Иван Костов не скача по площадите, пише статии за „Работническо дело”?! Нагажда се на Кръглата маса да бъде съветник на Андрей Луканов от страна на БКП. Когато докладват на Луканов тази кандидатура, той маха с ръка и казва:”Абе не сме изпаднали до асистенти. Разполагаме с професори по политикономия!” Това пише в своята книга бившият президент Жельо Желев- „Въпреки всичко” издадена през 2005 год.! По свидетелски признания на съпруга на Нора Ананиева, проф. Ананиев научаваме пак от този източник нещо което помага да признаем първия мит за развенчан напълно:” По време на Кръглата маса, Иван Костов лично е идвал при тях и е искал от Луканов да му даде повече свобода да работи. Може би е очаквал да бъде издигнат за изборите за ВНС именно от тях. Луканов му казал: „Засега такива асистенти не ни трябват.”

За него бившият президент Желев пише, че се е появил с бизнес предложение да търгува държавна информация като амбулантен търговец около 14 декември 1989г. За Костов той твърди, че има негативно отношение към създадения през 1989г. СДС.

Мит е, че Иван Костов се е борил срещу комунистите и не е облагодетелстван от тях.

Дългогодишния член на СДС Николай Гацев пише в открито писмо до Градския съвет на СДС-София, че Иван Костов при среща с Андрей Луканов е уговорил падането на правителството на СДС начело с Филип Димитров през 1992г., а комунистите от БСП начело с Николай Добрев му връщат жеста през 1997 г. и той идва на власт. Далеч преди тази дата през 1991 г. Иван Костов е финансов министър в правителството на Димитър Попов. На този пост той е предложен от комуниста проф. Румен Георгиев, оглавявал „Минералбанк”, която е създадена през 1980 г. за да отпуска държавни заеми за големите предприятия и обединения на социалистическата индустрия. Това е касичката на червените пари, която към 1990 г. е със 700 милиона щатски долара дълг. Точно този комунист-икономист е предложил Костов за финансов министър?! Преценете сами мрази ли Костов комунистите и бори ли се срещу тях?!


Втори мит: Иван Костов е реформатор и проведе значими реформи


Иван Костов проведе „реформи” чрез които обогати своите съпартийци и не на последно място себе си . Увеличи данъците. Въведе около 150 лицензионни и разрешителни режима и затлачи дребния и среден бизнес, като по този начин създаде благоприятна среда за държавна корупция.

Инвеститорите не искаха и да чуят за България, освен руските. Вместо приватизация от чужди инвеститори се състоя пладнешка приватизация от вътрешни съмнителни дружества и физически лица, приближени до бившите комунисти или до Костов и СДС. Властта беше силно централизирана, за да може комисионерството на държавната администрация да се развива. Създадоха се нови монополи като НЗОК.

Докторът на икономическите науки Иван Костов участвал в изготвянето на програма „Ран-Ът”, която провежда на практика чрез приватизацията, като от материални активи на България в началото на 1990г. около 133 млрд. щатски долара, които са изтъргувани в хазната влизат САМО 1.7 млрд. долара! Да припомним няколко фрапиращи примера на приватизация. МДК „Пирдоп” подарен на Юниън Миниер срещу нищожната сума от 55 млн. щатски долара ! При производството на злато, сребро, платина, електролитна мед, почивни станции на планина и море, сграден фонд и др. сумата е смешна. НХК „Нефтохим” е продаден за 106 млн. щатски долара при оценка на активите на НХК за около 3 млрд. долара. Само от скраб можеше да се вземат повече пари в пъти над цената за приватизация. БГА „Балкан” беше приватизирана за цената на един апартамент-132 000 щатски долара, а Гад Зееви приватизатора на „Балкан” е спечелил от продажби на авиопарка над 300 милиона щатски долара и осъди в Париж, България да му плати 10 млн. долара неустойки за неизпълнени клаузи по приватизационния договор.

ПЕЧАЛБА ОТ 2280 ПЪТИ ЗА ГАД ЗЕЕВИ И ЗАГУБИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!?

Не е истина, че валутния борд е замислен от Иван Костов, заслуга, която му се приписва. Още през 1991 година се обсъжда валутен борд в България. В началото на есента на 1996 г. Жан Виденов обяви, че „най-доброто лекарство за българската икономика е въвеждането на валутния борд (наричан тогава паричен съвет)!!! Тогава Иван Костов се обявява, че такова нещо в българската история не е имало и че това означава отказ от национален суверенитет?!

Ако за реформа приемем аферата „Сапио”, това е нагъл пример за ограбване на държавата с 13.5 млн. щатски долара. Това е тежко длъжностно престъпление извършено с личния подпис на Иван Костов като финансов министър разрешил безмитен внос.

Толкова за „реформите” на Костов, те са по-скоро с вкус на криминални престъпления.


Трети мит: Иван Костов спасил България


Много станаха спасителите на България?! Иван Костов даже не направи всичко да спаси реакторите на АЕЦ, а се съгласи послушно с еврочиновникът Ферхойген и сложи кръст на реакторите от малките блокове от І до ІV през ноември 1999г. Както разбрахме валутния борд не е патент на Костов и напрактика започна да се прилага при служебния кабинет на Софиянски. Иван Костов даже не се опита да спаси българските медици в Либия, а си зададе въпроса: „ Ами ако са виновни?”. Костов е бил предупреден месец преди арестите от Националната разузнавателна служба ?! Дали пък не е спасил България, като е накарал съпругата си Елена Григорова-Костова да се
откаже да бъде повече партиен секретар и през 1997 г. да се хвърли в бизнеса като управител на „Булс”-ООД, заедно със Зоран Ристич, който е издирван за фиктивен износ на горива?! Интересни неща са ставали по време на югоембаргото с националните спасители?!

Сигурно Иван Костов е спасил туризма в България ?! Едно е ясно, че не е спасил а спазарил „Златни пясъци” за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира.

„Спасителният” кръг за Костов- Олимп придобива: Стопанска банка, военните предприятия „Арсенал”, „Бета”, „Пима” и „Трема”, „Бороспорт”, СИ Банк, „Пампорово” АД. Костов осигурява приватизацията на фармацевтичните заводи в Дупница, Разград и Троян за зетя наГеорги Атанасов- Петър Терзиев и за роднина на Петър Дюлгеров членове на ЦК на БКП и Политбюро на ЦК на БКП срещу комисионна от 5 млн. долара.

По-късно тези заводи са продадени на външен инвеститор.

Ето как Иван Костов и сие „спасяват” България?!

Това са само три от митовете за Командира, но са показателни за неговото минало, морал и настояще и очакващите „успеха” на т.нар. Синя коалиция, както и обикновените избиратели трябва да знаят за кого си струва да се гласува. Във всеки случай не бих гласувал за Иван Костов!


Лука Балкански

www.podlupa.bg


Източник-http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=5303&Itemid=1




Гласувай:
0



1. merkator - A?!
24.04.2009 09:04
А кой е Лука Балкански!? Източниците на повечето факти в тази статия са все "червени" функционери?! Каква е гаранцията, че са достоверни?! Каква е гаранцията въобще, че това не е поредна предизборна разработка на службите!!!
Аз също, меко казано, не долюбвам Костов, но...някак всичко звучи скалъпено...сигурно има и реални факти, но колко му е на едно обучено ченге да ги подреди така че да роди нов мит!?
цитирай
2. monarchism - Не го знам кой е Лука Балкански, но ...
24.04.2009 09:57
Не го знам кой е Лука Балкански, но мен ме интересува предимно червената част от текста. Няма кой да ме убеди, че човек обучаван от ГРУ в Украйна преди 1991 г. не е свързан с тайните служби. Близостта му с Луканов (доказан агент на КГБ) също е всеизвестна. Преподавателската му дейност в сегашното УНСС също.

Честно, признавам си, не знам как може да има интелигентни хора, които да считат Иван Костов за антикомунист. Да не говорим, че той имаше шанс да покаже "антикомунизма" си, но не го направи. Какво получиха от управлението на Костов истинските антикомунисти, тези които лежаха по лагери и затвори, само защото обичаха България?

ДСБ е партия, пълна с комуняги и ченгета - веднага се сещам за ген. Атанасов, Евгени Чачев, Асен Агов, Димитър Бъчваров и прочее.

Разработките на ченгетата изхвърлиха от политическата игра истинските антикомунисти като Илия Минев и обкръжението му още в началото на 90-те. Благодарение на Костов и останалите другари единственият начин за декомунизация на страната е да чакаме да се обновят поколенията....
цитирай
3. edinstvena - Още при изричането на името Костов ...
24.04.2009 12:20
Още при изричането на името Костов лъха на мухъл и гнилеж.

Склонна съм изцяло н а вярвам на фактологията, защото много от нещата съм ги чувала и аз, и то от достоверни източници.

Костов е продажна, престъпна и комунистическа отрепка, чиято единствена цел в момента е отново да се намърда във властта. Защото знае, че там е сладко. Дано повече хора прогледнат и не му дадат този шанс. Това е човек без принципи, без морал и в никакъв случай носител на антикомунистически ценности. Той уби дясната идея, той е срам и присъда за нас дясномислещите хора.

Статията е чудесна и дано я прочетат повече хора :)
цитирай
4. merkator - Мдааа...
24.04.2009 15:12
Костов е толкова антикомунист, колкото и бате Бойко! Това е факт, както и факта че в България няма истински антикомунизъм....нито личност, нито партия, движение или дори крехка организация....всички нива на обществото ни са или пряко или косвено зависими от "червената" хранилка! Погледни тъй наречените интелектуалци или журналистите...те са обикновени "стругари", кукли на конци без капка морал или достойнство!
Винаги съм казвал и сега пак ще повторя....Петте века турско робство са нищо в сравнение с периода от 9 септември 1944 на сам! Няма по-голям убиец на духовността и идентичността от комунизмът!
цитирай
5. анонимен - Благодарение на Костов и неговата ...
24.04.2009 18:03
Благодарение на Костов и неговата приватизация комунистическата мафия забогатя неимоверно. За 4 години, с дейното участие на руската мафия, Костов успя да ги превърне в милионери.
цитирай
6. анонимен - Браво на блогърите "антикомунисти"
24.04.2009 18:10
дето в навечерието на важни за България избори, вместо да воюват със Станишев и комунистическата мафия, громят Костов.Не се ли замисляте,че така помагате на комунистите да се задържат на власт?Толкова ли сте прости и тъпи, та не разбирате това?Или просто сте "антикомунисти".Сложих кавичките, за да не употребя някой по-нецензурна дума.
Да знаете: пет пари не струва антикомунизма ви.
цитирай
7. merkator - до 6.
24.04.2009 20:03
Твоята анонимност не струва пет пари :)
цитирай
8. monarchism - merkator, не знам кой пуска тези ...
25.04.2009 02:10
merkator, не знам кой пуска тези слухове, че Бойко Мутров е антикомунист, но знам, че безочието на червенушките става все по-безгранично. Не си прав обаче за друго - има все още организации в България, в които няма комунисти и които са независими от репресивните служби на болшевишката банда.

Разбира се, че няма по-убийствено за една нация явление от комунистическото робство. В Османската империя българите са имали право на частна собственост, търгували са с цял свят, първите фабрики и манифактури на Балканите са дело на българи, българи са били кметове, имало е наличие на чорбаджийство - възрожденската буржоазия, българите са могли да изповядват вярата си и т.н. Все неща химерни по време на комунизъмъ. Няма по-голямо зло от тези изчадия на сатаната.


Анонимен 6,

Иван Костов е част от комунистическата мафия. Колко години трябва да минат за да Ви стане ясно това? В политиката, а и в живота, винаги трябва да знаеш кой - кой е, а не за какъв се представя.

По логиката на изкривените костовисти, утре Александър Лилов може да реши да направи дясноцентристка партия и всички ние трябва да му повярваме. Да, ама не...:))
цитирай
9. анонимен - монархиста
27.04.2009 00:46
ако трябва да избираш между Костов и Станишев, кого ще избереш?Ако ти е безразлично дали ще те управлява Костов или Станишев, тогава какъв антикомунист си?
цитирай
10. monarchism - Не мога да избирам между двама ко...
27.04.2009 21:12
Не мога да избирам между двама комуноида - единият живковист, другият - лукановист. Вие си ги носете на рамо.
цитирай
11. анонимен - Od Altin Georgievski
03.05.2009 14:00
Te ovoj gad dozvoli isto i na SDSM i drugire srbomanski partii vo FYROM (skoro ke biide samo FM - nekogasna Makedonija da prodolzat so tetrort nad lugete, koi kazuvat deka sa bugari. Tatko e eden od niv.
цитирай
12. monarchism - Хм, не помня добре, но ми се струва, ...
04.05.2009 00:01
Хм, не помня добре, но ми се струва, че правителството на ОДС поддържаше връзки с ВМРО-ДПМНЕ и Любчо Георгиевски, не със СДСМ...
цитирай
13. nkf - Николай Колев -Босия беше казал, че ...
04.05.2009 13:24
Николай Колев -Босия беше казал,че Костов е важен човек за определени кръгове в Москва и затова досието му-неговото и на още няколко такива лица-са прибрани на територията на русия.
Що се отнася до Костовото управление, то е по-скоро центриско със силен вкус на социал-демокрация.Имам предвид,че дясно управление със 150 лицензионни и разрешителни режима няма.Освен това автентично десния държавник се опира винаги на средния и дребния бизнес ,както и на сосбтвениците на имущества,максимално подпомагайки ги.
цитирай
14. monarchism - Автентично десния български дъ...
04.05.2009 15:28
Автентично десния български държавник се опира и на Православната църква и съпътстващият я традиционен мироглед. Без Православния консерватизъм що за десен политик може да бъде другаря Костов?

Веднага се сещам за липсата на реакция по повод гей прайда, който се проведе миналата година...

А, че е човек на Москва, в това няма съмнение.
цитирай
15. анонимен - pak od Altin
04.05.2009 16:57
I oni sa srbomani. Te zatoa nisto ne napravia za stita na bugarskiot harakter na MAkedonija.
цитирай
16. monarchism - Кои не са сърбомани тогава? Има ли ...
04.05.2009 17:01
Кои не са сърбомани тогава? Има ли изобщо такива в Македония?
цитирай
17. анонимен - Ima. Za sozalenie toa sa albancite. ...
04.05.2009 21:45
Ima. Za sozalenie toa sa albancite.
I osuznatite bugari kako Viktor Kanzurov i Dragi Karov.
цитирай
18. monarchism - И тук са малко истинските българи, ...
04.05.2009 22:00
И тук са малко истинските българи, за огромно, огромно съжаление. :(

Пълно с инфилтрирани червени боклуци, правещи се на антикомунисти, уж с европейска външнополитическа ориентация, но реално - марионетки на Кремъл.

Иван Михайлов го е казал най-добре - "Най-големият враг на България е нейната външна политика"...
цитирай
19. nkf - Е, Костов поне формално ходи да се ...
05.05.2009 14:44
Е,Костов поне формално ходи да се черкува ,поне показно го дава вярващ.
Що се отнася до гей парада,доколкото си спомням ДСБ реагира негативно на тая проява.Спомням си,че в едно кратко интервю по телевизията Калин Янакиев доста остро разкритикува тоя "парад".
цитирай
20. nkf - До уважаемия Българин от Македония.
05.05.2009 14:47
И в България и в днешна Македония на власт са комунисти.Едните са верни на Белград и следователно на Москва,а другите са подчинени директно на Москва.Общото е ,че в двата случая става дума за българофобия.
цитирай
21. monarchism - Калин Янакиев най-вероятно е из...
05.05.2009 17:34
Калин Янакиев най-вероятно е изразил мнение като богослов, защото не си спомням от ДСБ да са се ангажирали с официална позиция "против" гнусното сборище. Дори си спомням, че по този повод имаше коренни различия, даже спорове между блогърите от ДСБ.
цитирай
22. анонимен - DSB
06.05.2009 10:24
To oni sa bas pederi. Napravia Bulgaria rob na EU.
цитирай
23. nkf - Анинимен 22. Странно съждание. ...
06.05.2009 12:17
Анинимен 22.Странно съждание.Надявам се да можеш да го обосновеш.
цитирай
24. анонимен - Pederi
06.05.2009 17:11
Samo sboruvaat za pravata na lugete, a cuvaat pravata na vagabontite. A i nie so bugarko soznanie u Makedonija uste pomnim kak Kostov na paraktka razvrza racete na sve srbomani makedonisti so kalpavata si nadvoresna politika kon FYROM
цитирай
25. анонимен - kratka pamet
06.05.2009 20:04
A i vie u Bugaria brzo zabravijte za Balkan!!!
цитирай
26. monarchism - За ДСБ нямам възражения, но ЕС за ...
06.05.2009 21:17
За ДСБ нямам възражения, но ЕС за момента е задължително геостратегическо условие за да можем да вървим напред.

Очакваш ли в скоро време да има националноотговорно, НЕсърбоманско правителство в България? Ако да, за коя партия си мислиш?

"Балкан" е дълга тема...
цитирай
27. анонимен - pak Altin
07.05.2009 17:19
Jas sum za EU, no sakam oni da cuvaat i moite prava. Vo momentot go imam cuvstvoto, sto u EU sa samo nekakovi licemeri, koi go legalizirat srpskiot teror nad bulgarite i albancite u FYROM.
A za srbomanite - sve moi drugari - bugarasi bea prinudeni da emigrirat vo Bulgaria. No u nas veke mnogu se sboruva za podelba na FYROM po dogovorot od 1919 godima megu VMRO i Albancite od Kosovo i Makedonija. A dano stane poskoro, oti mi pisna od ovoj teror.
цитирай
28. monarchism - Така е, сръбската гмеж не е прест...
07.05.2009 17:51
Така е, сръбската гмеж не е преставала с терора над българите в Македония. :[
Малко им бяха бомбардировките на тия боклуци...
цитирай
29. nkf - Поради тази причина, единствен...
09.05.2009 18:18
Поради тази причина,единственото,което харесвам на демократите са Клинтънови.
В интерес на истината Македония върви към разпад,очевидно е ,че тази държава няма собствени жизнени сили.Държавност на базата на лъжи и фобия не се гради.
Самият Кисинджър съвсем наскоро спомена,че ще има подялба.
цитирай
30. анонимен - Altin
11.05.2009 14:03
A dano. Oti tuk veke e strasno za luge - bulgari.
цитирай
31. watchtowerman - Костов
18.05.2009 11:58
ми е до болка познат, защото в "ония" години работих в изчислителния център на института. От мойте колеги само Марио Тагарински се приобщи към Костов, и то беше овеществено - с власт, пари. През април 1990г. при подготовката за избори за Велико Народно събрание Костов беше от листата на БСП за община Студентска, после господарите му са решили друго - яви се трети в листата на СДС от Пловдив. От Пловдив влязоха за депутати първите двама. През септември докторът-депутат от Пловдив загина в автомобилна катастрофа, така, на негово място влезе Костов като депутат, и в политиката...
По това време катастрофираха и синия депутат Чернев - от Младост, София, защото захвана енергийната мафия...
цитирай
32. monarchism - Според Николай Гацев, Иван Костов ...
18.05.2009 12:07
Според Николай Гацев, Иван Костов изобщо не е бил член на СДС до 1996 г. С последната си статия (публикувана в "Общество") на практика доказва съветската връзка на Костов с ГРУ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092399
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни