Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 20:49 - Технико-лабораторни изследвания на Калояновото погребение
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 11247 Коментари: 8 Гласове:
2




Снимки от едно доста интересно лабораторно изследване, направено от професор Весела Инкова през 70-те години на XX век. Благодарение на това си откритие през 1976 г. тя е уволнена от БАН, а комунягите по всякакъв начин се опитват да скрият изследването. Безрезултатно. Истината рано или късно излиза наяве. Свастиката е стар символ, който българите използват преди и след покръстването им през I век.

Веселина Инкова, Калояновото погребение. Технико-лабораторни изследвания. София: БАН, 1979 г.



image


image


image


image


image


Тагове:   Цар Калоян,   свастика,


Гласувай:
2



1. merkator - Хм...
24.04.2009 09:09
Не мога да разбера как един символ от древността може да притеснява някой?! Хитлер не е автор на свастиката!!!
цитирай
2. monarchism - Така е, само че ако някой си сложи или ...
24.04.2009 09:37
Така е, само че ако някой си сложи или татуира свастика (безспорно религиозен символ) веднага ще бъде обявен за "фашист, расист, терорист" и прочее и ще бъде арестуван и съден.

Сега пък с този закон за забрана на религиозните символи в училище, който се опитват да прокарат, след време може да стане престъпно и кръстче да се носи.

Болшевишко - либералната зараза е навсякъде.
цитирай
3. merkator - Така е...
24.04.2009 09:43
мдааа...
цитирай
4. teodordetchev - Искам да Ви обърна внимание върху един многозначителен факт ...
27.04.2009 12:09
... Свастиката от Калояновото погребение и свастиката, използувана първоначално като символ на Германската работническа национал-социалистическа партия, а впоследствие и на Третия райх са принципно различни, даже може да се каже - ВЗАИМНО ОТХВЪРЛЯЩИ СЕ.

Ще кажет - Теодоре, ти съвсем си изтрещял от блогърствуване ... :)

Не, въпросът е в ПОСОКАТА на ВЪРТЕНЕ на свастиката. Обърнете внимание - "Калояновата" свастика, "върти" в посока, която е ОБРАТНА на посоката на движение на часовниковата стрелка.

Свастиката - символ на Третия райх, върти в обратната посока - точно ПО посока на въртенето на часовниковата стрелка. Двете свастики се "въртят" в абсолютно противоположни посоки.

Можете да видите посоката на въртене на националсоциалистическата свастика тук:

http://www.nationalcountryflags.com/Items/rf1192p?&caSKU=rf1192p&caTitle=Polyester%20Nazi%20National%20War%20Flag

Ще кажете - "има ли значение" ? Отговорът е - да, има и то огромно значение. През вековете, свастиката е религиозен, магически, окултен и чак на края - полтически символ, според нуждите на хората, които "са го взели на въоръжение".

Хитлер специално подчертава посоката на въртене на свастиката на NSDAP като смята, че това е правилната посока и така националсоциалистите са се сдобили с изключително динамичен, натоварен с окултна мощ символ.

Ива една прочута карикатура, на която Хитлер е изобразен как продава партийна литература в една кръчма. Карикатурата разярила фюрера не толкова с това, че го е осмивала, колкото с факта, че ... посоката на въртене на свастиката върху книжките била сбъркана ...

Според някои френски окултисти, точно посоката на въртене на свастиката е донесла нещастие на германските националсоциалисти. В Древна Индия се смятало, че свастиката, която се върти по посока на часовниковата стрелка носи гибел и разрушение, докато свастиката въртяща се в обратната посока е символ на съзидание и успех.

Излиза, че Калояновата шевица е била с "правилната" свастика, докато Фюрерът е избрал погрешния символ. Надявам се, че никой няма да ме заподозре в пишман патриотизъм и в Божидар димитровщина - един вид, ето пак ние българите сме били с правилната свастика, а националсоциалистите "са се объркали". Далече съм от подобни елементарни внушения, които блогърът (не историкът) Петър Добрев нарича "България на три ракии".

Но когато става дума за символи - при това религиозни и / или окултни, въпросът е наистина сериозен. Двете свастики действително символизират (от древно индийска гледна точка) съвършенно противоположни начала.

Не бих желал да се разпростирам повече, защото окултизмът не ми е по сърце и не обичам да пиша много - много на такива теми. Лазят ми мравки по гърба ...

Всъщност, не е съвсем вярно, че свастиката като елемент на исторически експонати е напълно инкриминирана у нас. В Националния исторически музей са изложени мозайки от римската вила в Марцианопол (днешният град Девня), които са богато декорирани със свастики. Намират се изложени на най-лично място в музея и всеки може да ги види.

Подобно е и положението с една българска носия от 16-ти (или 17-ти) век (мисля, че беше шопска носия ...), десенът на която е изграден ИЗЦЯЛО от свастики. Тя също е изложена в официалната експозиция на музея и може да се види от всекиго.

Снимал съм тези експонати (като съм си платил дължимата за това такса) и ако ги открия в архивите си - ще ги кача за да могат да ги видят всички.
цитирай
5. monarchism - :)
27.04.2009 21:41
Г-н Дечев, при цялото ми уважение, мисля че прекалявате с "антинаци" литературата. :)

За окултизмът на Адолф Хитлер мислех да Ви отговоря на форума на "Де е зората", но там обстановката е прекалено либерално-атеистична, за това реших, че няма смисъл. Но това е друга тема.

Свастиката е древен символ, чиято посока на въртене, според индийско-будистките вярвания, е определяща дали тя ще символизира нещо положително, или не. Свастиката, която се върти по посока на часовниковата стрелка (според индийските вярвания) е символ на благоденствие и късмет. На санскрит има две думи - свастика и сувастика (дясно и ляво въртене). Сувастиката, или тази, въртяща се обратно на часовниковата стрелка, е символ на богинята Кали и означава смърт и разруха. Свастиката, въртяща се по часовниковата стрелка, при ведите символизира кръговрата на живота и отново е символ на благодат.

Хитлер не е сгрешил, така че френските окултисти могат да си гледат работата. :)

Това обаче е при индо-будистите. При Християните посоката на въртене на свастиката не е от значение, защото тя символизира вездеприсъствието на Светия Дух Божий. Дори и в снимките, които съм постнал има "дясна" свастика - http://i108.photobucket.com/albums/n6/Rodozashtitnik/cruxgammatakaloianika2.jpg

Веднага се сещам за черквата "Христос Пантократор" в Несебър - http://212.36.3.59/site_pics/155/1_1189966100.jpg

Тук с просто око се виждат и двата вида свастики.

Веднага ми идва на ум и приложението на двете свастики в старинното Православие - при старообрядците в Русия, безспорно покръстени от българите още през 10-ти век и опълчили се на гръкоманските реформи на патриарх Никон.

Старообрядческа лестовка - http://i108.photobucket.com/albums/n6/Rodozashtitnik/lestovka.jpg

Забелязват се отново и двата вида свастики.

И разбира се родопска шевица с двата вида свастики - http://i108.photobucket.com/albums/n6/Rodozashtitnik/evelinasita_14.jpg

Ще се радвам ако покажете тези български експонати със свастиките, изложени незнайно как в музей, чийто директор е върл почитател на петолъчката. :)

цитирай
6. lambo - Аз лично я видях
21.05.2009 01:42
През 2005 година бях в София за нещо. Като минавах покрай двореца, видях голяма опашка от хора. Оказа се, че има изложба на костите на Калоян. Наредих се и след час дойде и моя ред.

Черепа бе с някаква рана на челото и всичките зъби - здрави. Една бяла ивица бе останала от плата. Цялата ивица бе пълна със свастики ...
цитирай
7. monarchism - Да, това ще е интересно да се види.
21.05.2009 08:25
Да, това ще е интересно да се види.
цитирай
8. teodordetchev - Макар и с голямо закъснение, изпълнявам обещанието си.
17.08.2009 01:56
Както обещах доста отдавна, поместих в блога си снимките на римските мозайки със свастики, изложени в Националния исторически музей, както и интересната тъкан от Шопско, от 17 - 18 век, цялата осеяна със свастики. Както се вижда, свастиката като символ и орнамент не е инкриминирана в НИМ. Що се отнася до директорът на музея и неговия пиетет към петолъчките, оказа се, че докато си напиша постинга, той стана министър в ... дясно центристко правителство, каквото и да разбира под това министър председателят ...

Ето и адреса на който са поместени снимките:

http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2009/08/17/za-nepartiinite-proiavleniia-na-svastikata.381143
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092428
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни