Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 11:26 - Основни консервативни идеи
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 6788 Коментари: 10 Гласове:
1

Последна промяна: 27.08.2009 11:28


  Основните идеи на Консервативно - монархически клуб - Полша, с председател г-н Артур Гурски, депутат от полския Сейм. Понастоящем партията е в коалиция с национално - консервативната партия на братята Качински - "Право и Справедливост".

Основни идеи:

Монархизъм

  Консервативно - монархически клуб се идентифицира с монархизма като политическо течение.  Mонархизмът според програмата на Консервативно - монархически клуб е истинския противник на либерално - демократичния свят, който се наложи след края на Втората световна война в Западна Европа.

"Властта в една държава се дава от Бога."

Според Консервативно - монархически клуб монархизма трябва да се разглежда като израз на противопоставяне на радикалната демокрация чрез основите на консерватизма - Религия, Държава, Традиция и Собственост.

Католически традиционализъм

  Консервативно - монархически клуб е привърженик на Учението на Католическата църква и старата литургия, акцентираща върху привързаността към Тридентинската меса. Според Консервативно - монархически клуб католическото учение се явява естествен противник на либералната демокрация. Консервативно - монархически клуб поема посока на връщане към статута на католицизма като религия в привилегировано състояние, ролята на Църквата в човешкия живот и спасението на цивилизацията. КМК набляга на културните достойнства на Католическата църква в живота на полския народ. Основна идея на Консервативно - монархически клуб е да не се съвместяват ученията на Църквата с противоречиви идеи като тези на Френската революция от 1789 г., хуманизмът (антропоцентризмът), икуменизмът и идеологиите, свързани с "правата на човека" - всяка от тях отричаща Божиите повели.

Антидемократизъм

  Консервативно - монархически клуб определя себе си като анти-демократична организация. Това се дължи на факта, че демокрацията отрича естествения ред  за държавна подредба,  за произхода на властта от Бога, чрез въвеждане на теорията за произход на властта от народа. Консервативно - монархически клуб е на мнение, че една страна не може да се управлява ефективно при толкова много власт, различни мнения, създаващи атмосфера на хронични политически кризи, партии, непрестанни въпроси, корупция, натиск от различни местни и чужди лобита. Според програмата на Консервативно - монархически клуб - нужна е контрареволюция през XXI век. Основни идеи - демократичната страна се разглежда като една ферма без домакин, където всеки може да влезе и да унищожи или да вземе със себе си каквото поиска. Подкрепя авторитарен режим, изграден в съответствие със закон за защита на свободата, но не и сегашната либерална свобода. Отрича нейните "предимства", защото всяка свободия и демократичност се считат за преждевременни и непродуктивни. Защитава консервативният скептицизъм относно политическият конструктивизъм.

Антисоциализъм

  Консервативно - монархически клуб стои на силни антисоциалистически позиции. Частната собственост се смята за неприкосновена, търси се утвърждаване на Десетте Божи заповеди, които дават естествен резултат и благословяват  човешкия труд. Според фундаменталната идея на Консервативно - монархически клуб идеологията на социализма заплашва свободата на индивида и семейството, обществото и природното - биологичното състояние на системите. Програмата на КМК относно състоянието на икономиката заявява, че "когато парламентарната демокрация бе създадена за да защитава индивидуалните свободи срещу държавата, можем да заключим, че тази цел не само не бе постигната, но - обратно - суверенитета на народа се наруши и се създадоха условия за нападение над частната собственост и икономическата свобода.

Евроскептицизъм

  Консервативно - монархически клуб е скептично настроен към текущия план за обединението на Европа. Според програмата на Консервативно - монархически клуб "Европа трябва да се обедини на базата на основните ценности, които представляват същността на нашата цивилизация." КМК застава зад идеята "за една конфедеративна Европа на суверенни държави - членки, които трябва да имат правото на свободно излизане от структурите на Европейския съюз, без решение на Европейската комисия," създадена за легитимна цел. Според Консервативно - монархически клуб ЕС се превъща в социалистическо и бюрократично чудовище, неудобно на държавите - членки и техните икономики, които се задушават от стотици ненужни разпоредби. КМК не се съгласява с принципа на задължителното върховенство на европейското право над националното и идеята, че една държава - членка може да бъде прунудена от други страни да прилага политики, които тя самата вижда като противоречие с нейните интереси. Консервативно - монархически клуб се обявява против Европейската конституция.

  През 2006 г. Артур Гурски, заедно с членове на "Лигата на полските семейства", "Полската народна партия"  и "Консервативно - монархически клуб" подде инициатива за обявяването на Исус Христос за почетен крал на Полша.

Преводъ отъ полски - Калоянъ Ивановъ.




Тагове:   консерватизъм,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nkf - Честно казано не мислех, че в полша ...
28.08.2009 09:53
Честно казано не мислех,че в полша има политическа сила,която да е с монархическа насоченост.Иначе,аз споделям всичко, което са посочили,като фундаменти.
цитирай
2. monarchism - Има, дори имат представителство в ...
28.08.2009 10:34
Има, дори имат представителство в полския Сейм. Консервативно-монархически клуб са коалиционни партньори на "Право и Справедливост". Поляците имат много силна консерваторска десница, за разлика от република България и нейният парламент, в който се помещават само левичари - либерали и социалисти.
цитирай
3. thetrooper - Много ми допада
29.08.2009 01:56
идеята за "една конфедеративна Европа на суверенни държави - членки". Европа трябва да запази уникалността на отделните държави. Идеята на евроинтеграцията е възможността за свободно движение на хора, стоки и капитали, т.е. в услуга и облекчение на гражданите на европейските страни. Размиването на националните особености и унификацията на страните-членки обаче биха обезсмислили това свободно движение.
цитирай
4. monarchism - идеята за "една конфедера...
29.08.2009 10:37
thetrooper написа:
идеята за "една конфедеративна Европа на суверенни държави - членки". Европа трябва да запази уникалността на отделните държави. Идеята на евроинтеграцията е възможността за свободно движение на хора, стоки и капитали, т.е. в услуга и облекчение на гражданите на европейските страни. Размиването на националните особености и унификацията на страните-членки обаче биха обезсмислили това свободно движение.

Да, точно така. Всъщност, това е идеята за Нова Европа, преди 1945 г.
цитирай
5. nkf - Има, дори имат представителство в ...
31.08.2009 12:01
monarchism написа:
Има, дори имат представителство в полския Сейм. Консервативно-монархически клуб са коалиционни партньори на "Право и Справедливост". Поляците имат много силна консерваторска десница, за разлика от република България и нейният парламент, в който се помещават само левичари - либерали и социалисти.

Имах предвид,че те ,за разлика от нас, когато възстановяват държавността си ,след Европейската война, са република.С подялбата на Полша на Полша през 18-ти век се слага край на Полската монархия.
цитирай
6. monarchism - В момента съществуват три монар...
31.08.2009 13:51
В момента съществуват три монархически движения в Полша -

1. Консервативно-монархически клуб

2. Полска монархическа лига

3. Организация на полските монархисти

Старо-католическите движения са особено привързани към монархическата институция. И след ПСВ, в Полша е имало монархически движения.

Считай колко са по-напред поляците от нас....
цитирай
7. анонимен - Мирослав
04.10.2009 02:37
monarchism написа:

Считай колко са по-напред поляците от нас....

Вярата им е силна.
цитирай
8. monarchism - Да, всичко се свежда до това. . .
04.10.2009 11:51
Да, всичко се свежда до това...
цитирай
9. mastodont - "45-годишният Шикорски, ...
31.12.2009 12:23
"45-годишният Шикорски, който е възпитаник на Оксфорд, шокира колегите си с шегата, че новоизбраният президент на Съединените щати има полски корени. "Навремето дядо му изял един полски мисионер", подхвърлил през смях той пред служители на министерството."
цитирай
10. monarchism - Да, голям скандал беше. :D Артур ...
31.12.2009 14:52
Да, голям скандал беше. :D
Артур Гурски пък описа Обама като "черния месия на новото ляво".
Либерализъма е новото лице на комунизъма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092318
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни