Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 11:38 - Феминизъм?
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 8354 Коментари: 13 Гласове:
6



  Категоричен привърженик съм на консервативния светоглед. Предлагам на читателите откъс от книгата "Фашизъмъ. Българското обяснение на фашисткото националистическо учение" - 1929 г., издадено от Съюза на българските фашисти, посветено на еманципацията и феминизма, пропагандирани от левите движения по онова време - комунисти и демократи. Темата е изключително актуална и днес.

  image


image

  "При еднакви права, при еднакви длъжности, нееднакви сили, нееднакви свойства - вместо според Христа, мъжът и жената да съставляват - от два плата и две лица - едно оформено същество - една цялостна плът - демолибералните социалкомунистични движения и учения, ги развратиха и разединиха в отделни неооформени личности, в крайно капризни, суетни и декласирани типове, с вечно незадоволени материални и плътски склоности и желания......

  Християнството и фашизма основават брака изключително върху съпружеската вярност и любов. Чрез брака двойката получава благодатта от Бога, благословението от черквата и покровителството от държавата....Апостол Павел казва на жената: покорявай се на мъжа. Покорявай се съзнателно на мъжа, който е глава на семейството, също тъй, както църквата се покорява на Христа. А на мъжът той казва: обичай жена си.
Питаме се ний: защо ап. Павел не е посъветвал - взаимност? - защо той като изисква от жената да се покорява на мъжа, не изисква същото и от мъжа - да се покорява на жената, не изисква и от жената да обича мъжът. Обяснението на това се съдържа в не еднаквата природа, в нееднаквите духовни и физически свойства и сили, в нееднаквите социални и икономични условия, при които съществуват двата пола.

Българският фашизъм - българизъм - в духа на ап. Павловата максима - обяснява:

Мъжът да бъде мъжествен и мощен.
Жената - женствена и смирена.
А двамата заедно - трудолюбиви, честни и добродетелни...

  Равенството в брака е фалшива предпоставка в полза на по-силния - мъжа. Историята на човечеството ни учи, че мъжката природа е склонна в увлечение в полово разнообразие, води към разврат. И нации, които са се увличали по пътя на свободната любов и равноправие са отивали бързо към изчезване. Българският фашизъм стои здраво на консервативното начало и догма - че жената е по-слаба. И за да не бъде играчка на мъжа трябва да се откаже от привидното равноправие. Да се застъпи в нея моралното чувство, което е по-силно и да победи, а нейната победа е победа на основната клетка на нацията, семейството. Без семейство - няма нация - няма държава....
Мъжът във фабриката, в кантората, а жената у дома при децата, при домашните животни, цветята и пр.
Докато феминизма се стреми да откъсне жената от домакинството и я хвърли на улицата, сред водовъртежа на политическите и икономически борби, фашизма я задържа в домакинството, като и създава възможно най-големи удобства."



Тагове:   феминизъм,


Гласувай:
6



1. анонимен - Истина е.
22.11.2010 16:05
Браво,мойте поздравления приятелю.Улучил си темата право в целта.Между другото искам да кажа още че т.нар.феминизъм (женска еманципация) е също вид женски комунизъм измислен от болшевишките жени във руската революция ако не се лъжа мисля че по това време възниква яростният женски комунизъм.Освен това всички знаем как комунягите и левите маргинали,промиваха мозъците на женската част от човечеството,как ги караха да мисля че нямали права,че били подтиснати,че не получавали каквото заслужават??? Изобщо комунизмът се опита да размие половите граници създадени от Бога и превърне жената в мъж а мъжът в жена.Болшевиците се опитаха да подриват и пропагандират лъжите за "несправедливостите" сре
у жените,макар че жените винаги са имали равни права с мъжете,винаги са били обичани и уважавани затова че са жени.На практика комунизъма и социализъма и западните левичарски демократи успяха да вменят чувство за вина на мъжете и да унищожат семейството като най-висшата ценност.
цитирай
2. monarchism - Главното, което направиха леви...
22.11.2010 16:41
Главното, което направиха левичарските движения (те за това са и леви) е да отдлеят и мъжа и жената от Християнството и Божиите повели. Естествено, вината на мъжете е доста по-голяма за създалото се положение.
цитирай
3. theman - monarchism
23.11.2010 11:28
сложил си пръст в раната. Малко хора се осмеляват да пишат/говорят по тази тема,а тя е много важна. Получаваш и моите поздравления! всичко е много точно описано още повече,че цитираш доста интересен източник в лицето на съюза на българските фашисти. Още веднъж-браво !
цитирай
4. анонимен - Хаааааааааааа !!
23.11.2010 12:58
Всички фашисти сте женомразци !!!
цитирай
5. monarchism - сложил си пръст в раната. Малко хора ...
23.11.2010 16:18
theman написа:
сложил си пръст в раната. Малко хора се осмеляват да пишат/говорят по тази тема,а тя е много важна. Получаваш и моите поздравления! всичко е много точно описано още повече,че цитираш доста интересен източник в лицето на съюза на българските фашисти. Още веднъж-браво !

Благодаря. Съюзът на българските фашисти определено е една от сериозните организации от 20-те години на XX век. Истински десни сили.
цитирай
6. monarchism - Всички фашисти сте женомразци !...
23.11.2010 16:19
анонимен написа:
Всички фашисти сте женомразци !!!

:D
цитирай
7. анонимен - Малко странично мнение от темата...........
23.11.2010 18:59
Всички комунисти са утайката на обществото да знаеш. Няма по гнусно нещо от комуниста на този свят. Наскоро спорих с един млад привърженик на лявата идеология и знаеш ли какви ми каза. Каза ми: "Какво толкова ги мразиш комунистите вярно е че са избили много хора по света,но са го направили за добро защото избитите били лоши".Когато му казах че комунистите са избивали невинни хора,и кой им е дал правото да осъждат кой е лош и кой е добър,само Бог може да отсъжда,той ми каза само едно:"нищо случва се понякога да сбъркаме" Направо щях да му смачкам физиономията на този гнусен примитивен червей,който на всичкото отгоре се смееше когато му разказвах за зверствата извършени от комунизма. При това не беше някой пенсионер от онези дето миришат на пръст а съвсем млад човек с промит от комунягите мозък. Тъжно,тъжно и жалко според мене.
цитирай
8. monarchism - Направо щях да му смачкам физион...
23.11.2010 19:13
анонимен написа:
Направо щях да му смачкам физиономията на този гнусен примитивен червей

Точно това е трябвало да направиш. С тези не може да се спори, излишно хабене на нерви и енергия. Иначе те разбирам - пусто благородство. :)
цитирай
9. watchtowerman - Статията ти е остров
24.11.2010 16:10
сред темите на разврата, вихрещи се навред. Без да се стъпи ЗДРАВО върху Началото няма оправия...Все повече осъзнавам, че Отговорността за бедите се дължи на Безотговорността на мъжете. Съдя по думите в оригинала на Библията - Битие 2:18, където се описва сътворяването на "жената" - за да бъде "помощник" на мъжа(Адам). В оригинала има една "изпусната" при преводите думичка - "кенегдо", което означава "срещу, против". Така, Бог създава "жената" да бъде "помощник" СРЕЩУ "мъжа". "кенегдо" ще бъде в смисъл "СРЕЩУ" мъжа, ако мъжът изпусне да научи и възпита "жената" на Божествените Принципи, което и се получи нагледно - докато Адам се занимаваше с кърската работа, Сатана успя да измами Ева, защото Адам ПРОПУСНА ОБУЧЕНИЕТО в Божествените Принципи на жена си. Затова Сатана предложи на Ева неговите принципи и на нея й се харесаха, защото не познаваше Божествените...За да стане "помощник" на мъжа "жената" и двамата да бъдат "едно", то работа е на" мъжа" да опазва "жената" от Измамите на сатана и слугите му на земята, а това ще се постигне чрез въвеждане на Божествените Принципи сред обществото...
цитирай
10. monarchism - Все повече осъзнавам, че Отгово...
24.11.2010 19:24
watchtowerman написа:
Все повече осъзнавам, че Отговорността за бедите се дължи на Безотговорността на мъжете.

Напълно съм съгласен с теб. Но нали знаеш - лесно е да тропнеш на масата и през зъби да изсъскаш, че "всички жени са курви" и няма оправия. Напоследък наблюдавам все повече "мъже", които "помагали" в домакинската работа, докато жените им по цял ден работят. (???) На какво ще ги научат?

Иначе, винаги ми е правило впечатление колко лесно се увличат жените по разни мистерии, врачки, астрология и прочее. Някак си естествено им идва. :)
цитирай
11. genadi2000 - Говедо левичарско
30.11.2010 01:22
анонимен написа:
Всички фашисти сте женомразци !!!

Левичарско-либералните дегенерати превърнаха жените в курви, а мъжете в плужеци! Не напразно където има лево-либерални разбирания раждаемоста спада, нацията загива...
цитирай
12. анонимен - "всички жени са курви&quo...
05.12.2010 16:40
monarchism написа:
"всички жени са курви"

Не е ли така?
цитирай
13. monarchism - "всички жени са курви&quo...
05.12.2010 18:24
анонимен написа:
monarchism написа:
"всички жени са курви"

Не е ли така?

Не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092560
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни