Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 15:36 - Германски дипломат: България е най-тъжното място на света
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 5752 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 01.04.2011 15:37


България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите...

Тези и други нерадостни констатации се съдържат в анализа на Клаус Шрамайер - бивш зам.-посланик на Германия в България, публикуван в списание "Europдische Rundschau", предаде Дойче Веле.

Шрамайер твърди, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава. Невъзможно е да се започне начисто по простата причина, че номенклатурните кадри все още са внедрени по всички етажи на властта и държавните структури, пише юристът-дипломат.

Според  него на всички е известно, че промените в България са само фиктивни. По думите му бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо.

Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света, обобщава Шрамайер. Най-тежкият и дълготраен проблем той лаконично формулира така: произвол вместо ред. Престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш.  Според него участниците в тази мрежа си разменят постове и услуги и взаимно си пазят гърба. Така юристът обяснява многобройните неразкрити поръчкови убийства.

В анализа си Клаус Шрамайер задава и въпроса дали българската мафия не е свързана с Русия и дали организацията, наследила КГБ, не дърпа от разстояние конците в България. Но който и да дърпа тези конци, прави го много умело, а всичко това е някак си убягнало на разсеяния Брюксел по време на преговорите за присъединяване на България към ЕС, коментира авторът.

Той упреква Европейската комисия заради пасивността й към инициативата на България и още пет бивши комунистически държави за подвеждане под наказателна отговорност за престъпленията, извършени по времето на комунистическата диктатура. Вместо да подкрепи инициативата, Брюксел изобщо не се ангажира с конкретни действия, констатира юристът-дипломат.

Той припомня как премиерът Бойко Борисов беше сред най-възмутените, когато бяха огласени имената на действащи български дипломати. Нека се запитаме обаче доколко Борисов е независим политик, като си припомним миналото му на офицер от МВР и близък до престъпните групировки телохранител, изтъква  германецът.

България току-що беше отхвърлена като кандидат за членство в Шенгенската зона, с след скандала с дипломатите-агенти натрупа още черни точки пред ЕС, не само, защото агентите са възпитаници на съветския КГБ, но и поради двойния морал на управниците, който лъсна на показ пред целия свят, твърди дипломатът.

Самият президент Първанов, разобличен като агент Гоце, не намира за нужно нито да подаде оставка, нито да упражни правомощията си и да освободи компрометираните дипломати. А сегашното правителството, при цялото си възмущение срещу дипломатите-агенти, е назначило осем от действащите посланици, въпреки известното им минало като агенти на ДС, коментира още. Шрамайер.

Той изтъква и това, че никой не е понесъл отговорност за издевателствата по време на т. нар. Възродителен процес, припомня Шрамайер, а това допълнително обременява и без това обърканото отношение на българите към комунистическото им минало.

Според дипломата-юрист обаче най-тревожната тенденция в България напоследък е свързана с масовите подслушвания. Бойко Борисов ги представя като превантивни мерки срещу корупцията по високите етажи, министрите му ръкопляскат и единствено правосъдната министърка не е съгласна, коментира германецът. Той смята, че е сериозно застрашена и свободата на словото. А това, предупреждава той, е предпоставка за възникването на полицейска държава.

Анализът му обаче завършва с въпроса: защо никоя друга държава от бившия соцлагер не се интересува дали дипломатите й са били агенти на тайните служби, и защо всъщност само българите трябва да се срамуват?


dnes.dir.bg/news/bulgaria-boyko-borisov-8327769

 




Гласувай:
8



1. анонимен - Може би сме най-тъжни,
01.04.2011 16:08
но сме безкрайно щастливи, защото все още не знаем колко сме нещастни .
цитирай
2. monarchism - На мен ми се струва, че някои наис...
01.04.2011 16:14
На мен ми се струва, че някои наистина знаем колко тъжно е положението в действителност...
цитирай
3. monarchism - Живеем в комунистическа държава ...
01.04.2011 16:46
анонимен написа:
Живеем в комунистическа държава !!!

Това не би трябвало да е новина...
цитирай
4. monarchism - vsichki sa komunqgi, bez izklju...
01.04.2011 16:49
анонимен написа:
vsichki sa komunqgi , bez izkljucheniq!! a naroda spi!!

Народът е унищожен, без да му се покаже вярната посока, няма да направи нищо. Самоорганизацията е прекалено превъзнасян мит.
цитирай
5. monarchism - Нормалните хора нямаме алтерна...
04.04.2011 10:29
Нормалните хора нямаме алтернатива за управление. Не малка част от този народ си плаче за "тато" и неговото време.
цитирай
6. nkf - Браво на немеца, обаче:тези неща са ...
06.04.2011 15:32
Браво на немеца,обаче:тези неща са известни от години и съм уверен,че немците ги знаят повече от прекрасно,само че какво от това?Нещо да е произлязло от това" знание"?Нищо!Тогава какъв е смисъла другаря немец да ги преповтаря тия неща?Аз мисля,че никакъв.Има и друго,че нали таварищ Меркел е първа дружка с другарката Бойка!Е?Фондация "Ханс Зайдел" чия е и кого подкрепя?Миналата година всички станахме свидетели как един след друг дойдоха в България и Берлускони и Меркел,че накрая и таварищ Путин (Бойка е приятелка с всички тях) и резултата е налице-"Южен поток" и "АЕЦ-Белене"- Честито на печелившите,наградата обаче ще се плаща от нас.Затова подобни "разкритя" и и "лекции по европейски морал" са нелепи и имат овчи характер,на тях най-много да се върже млекопитаещото народонаселение.Да пробват нещо друго.
цитирай
7. nkf - П. С. Нещата ще се оправят само след ...
06.04.2011 15:33
П.С. Нещата ще се оправят само след физическата ликвидация на бекапейските управляващи,иначе не става и не става!Кръв трябвада се лее.
цитирай
8. monarchism - В малко текст доста неща е казал. Те ...
08.04.2011 11:43
В малко текст доста неща е казал. Те се знаят от години, но с малки изключения никой не коментира, че само заради принадлежност към БКП или ДС даден човек не трябва да бъде обществено-политическя живот. Виж колко много защитници има Иво Инджев например. Наистина няма интерес към "преосмисляне на комунистическото минало", всички са либерали, каквото било-било, останалите сме "пещерни антикомунисти". :D

Констатациите му са верни, но той не е длъжен да декомунизира страната, още повече, че Германия отдавна няма геополитическа тежест, а с такива като Меркел няма и да има.
цитирай
9. monarchism - П. С. Нещата ще се оправят само след ...
08.04.2011 11:44
nkf написа:
П.С. Нещата ще се оправят само след физическата ликвидация на бекапейските управляващи,иначе не става и не става!Кръв трябвада се лее.

"От свиня мас и от комунист власт се взима само с нож".
цитирай
10. nkf - В малко текст доста неща е казал. Те ...
15.04.2011 11:45
monarchism написа:
В малко текст доста неща е казал. Те се знаят от години, но с малки изключения никой не коментира, че само заради принадлежност към БКП или ДС даден човек не трябва да бъде обществено-политическя живот. Виж колко много защитници има Иво Инджев например. Наистина няма интерес към "преосмисляне на комунистическото минало", всички са либерали, каквото било-било, останалите сме "пещерни антикомунисти". :D

Констатациите му са верни, но той не е длъжен да декомунизира страната, още повече, че Германия отдавна няма геополитическа тежест, а с такива като Меркел няма и да има.

Няма спор,че доста неща е казал и все верни,но аз се дразня от двуличността на подобни хора,защото точно подобните им напрактика легитимираха комунистите като "нова" политическа сила, "демократична партия" и т.н.За пример: Митеран с кого закусваше " демократично"? с марксиста ж.ж. , за фондация "ханс зайдел" и бойка вече споменах.Всъщност те постоянно легитимират комунистите,под различни форми.Какъв е смисъла да казват,че бойка е престъпна курветина,като същевременно я подкрепят?
цитирай
11. monarchism - Какъв е смисъла да казват, че бойка е ...
15.04.2011 11:53
nkf написа:
Какъв е смисъла да казват,че бойка е престъпна курветина,като същевременно я подкрепят?

Подкрепят я, защото народът си я избра. БКП-ГЕРБ е най-многобройната "българска" партия в ЕНП. Това че българите не са си решили проблемите с комунистите, такива като този германец не ги интересува много. Гледат си външнополитичесият интерес и това е. Докато Бойка играе по свирката на ЕНП, ще я толерират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2092384
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни