Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 11:01 - "Нищетата на брадоненавистниците"
Автор: monarchism Категория: Политика   
Прочетен: 3997 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малко старо, но много добро. 

Източникъ - ruslan-fukara.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html


"Защо ритуалното бръснене на Джамбазки и дружинката му е оскърбително национално предателство


Чеда мои,

това ви пиша, за да не съгрешавате и да не хващате по пътя на лукавия, та да погубите едничката си безсмъртна душа и да изгорите в пъклото.
Тези дни скивах по телевизора дружинка от ВМРО-БНД да си режат ритуално брадите пред Съдебната палата в Пазарджик, докато вътре течеше делото за разпространение на салафизъм срещу 12 имами и една жена. Зам.-председателят Ангел Джамбазки уточни, че са избрали "нетрадиционната форма на протест" , за да изразят несъгласието си с мъжете с дълги бради и жените с бурки.
"О, неразумний юроде, поради что ся срамиш да се наречеш болгарин и не четеш, и не говориш на своя език? Или болгарите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци..."
Така ни напътстваше великият Паисий, нима някой е сляп и не види достолепната брада на светия Хилендарски старец.
Брадата е изконно православно, иже болгарско украшение за мъжа.
В Писанието Сам Господ казва: "Не стрижете главата си наоколо и не разваляйте края на брадата си". /Левит 19:27/ Още от най-древни времена кьосета били служители на идолите и Ваала, огнепоклонници и гадатели. "Та как да ги наречем богове? Жени принасят жертви на тия сребърни, златни и дървени богове. И в капищата им жреците седят с раздрани дрехи, с обръснати глави и бради и с непокрити глави", свидетелства за вавилонската гнус пророк Иеремия в своето послание.
Още Светите апостоли са забранили да посягаме на тази буйна растителност, когато са ни въвеждали в Христовото служение.
Ревнителят на вярата Блажени Йероним напомня: "Те не бива да стрижат главата и брадата си, подобно на кланящите се на Изида и Серапис. Бръсненето е езическо суверие".
В Постановленията на светите апостоли пък се посочва: "Не бива също брадата да се разваля и да се изменя човешкия образ напук на природата. Не събличайте брадите си. Защото това /да бъдат без брада/ Създателят е направил пригодно за жените, а за мъжете е непристойно".
Друг свят мъж - Кирил Александрийски, също изрично предупреждава да не се обезобразява лицето с премахване на брадата.
По-нататък пък свети Исидор пише на Дионисий Младши: "Много ме натъжава това, което чувам за теб - че не се равняваш по бащиното целомъдрие, а се подлагаш на чужд за нас позор като лишаваш лицето си от естествения цвят на величавост и го преобразяваш в нещо подобно на женско лице. А това не означава нищо друго, освен че укоряваш Създателя. Защото ако се отказваш от честта, която самото време придава на пълнолетието, с това показваш, че упорито се стараеш да бъдеш непълнолетен и нямаш намерения да ставаш мъж, а да бъдеш и да се правиш на някакъв съмнителен скопец".

Чеда мои,

стригането на брадата - тази мерзост пред Бога, създал ни по Свой образ и подобие, е разпространена от еретици като иконобореца император Константин Копроним, а също и от окаяните латински и лютерански свещеници. Помраченият папа Николай I получил видение свише, че свещениците трябва да стрижат до голо брадите и теметата си, за да бъдат подобни на Ангелите Господни, които нямат пол и кръжат около Божия престол.
Тази срамна ерес се превръща в мода сред латинците и спорът за брадите присъства във всички взаимни анатеми и послания между Православната и Католическата църква от IX век нататък.
Патриарх Филарет посочва: "Проклинам богоненавистната блудолюбна прелест и душегубителната помрачена ерес да се стриже брадата. Нея я въведе беззаконникът Римски папа. С тази ерес се оцапаха всички латински епископи и попове, и много миряни, загубили си ума. Лицето им изгуби добротата си - дареният от Бог образ".
От своя страна западната църква на Събора в Тулуза през 1119 г. заплашва с отлъчване духовниците, които си пускат брада и коса "като простолюдието". Папа Александър III нарежда непокорните отчета да бъдат стригани насила. В Декретите на Григорий IX е казано, че дължината на косите и брадата съответства на големината на греховете. "Затова, когато се стрижем, ние се пречистваме с невинност и смирение и ставаме подобни на ангелите, които остават вечно в цвета на младостта".
Московският патриарх Адриан /1637-1700 г./ дава може би най-свежото съждение:
"Всеблагият Бог, в Троицата осъществен, Отец, Син и Светия дух с мъдростта Своя неизказана сътвори света и създаде човека по Свой Образ и подобие, като го украси с всяка външна доброта, а също и с вътрешна - разум, реч и слово, за да се различава от животните. Мъжът и жената сътвори, като положи разлика видима между тях като знамение - на мъжа благолепие като началник - да му расте брада.
На жената въпреки че е несъвършена, но е подначална, това благолепие /брадата - б.р./ не даде, за да бъде подчинена и да съзерцава красотата на мъжа, сама лишена от тази красота и съвършенство, да бъде смирена и вечно покорна".


Чеда мои,


допреди измислянето на метросексуалната ерес брадата винаги е била знамение за мъжа - символ на неговото достойнство, свобода и почит. Когато арабите воюват с Византия и превземат Антиохия, през 629 г. халифът Абд-ал Малик издава указ, с който забранява на християните да ходят с дълги бради като знак, че са роби.
Нашите предци били горди хора - те се кълнели в брадите си, използвали ги като залог при клетви и обети. Дори печатите на указите и грамотите на властниците обикновено съдържали по няколко косъма от техните бради. В онези славни времена да ти отрежат брадата било нечувано оскърбление, което може да се измие единствено с кръвта на брадоненавистника.
Кой от славните ни царе и светии е бил с женообразно лице? Може би Аспарух се е епилирал? Или Борис Кръстител и Симеон Велики? Или пък светият рилски старец Йоан, или не дай си Боже, патриарсите ни Теодосий и Евтимий? Да не би поборниците за свобода Каравелов и Ботев да са се обезкосмявали старателно? Левски понякога се е бръснел от конспиративни съобажения, а не подведен по последната мода.
Ако ги нямаше брадатите, нямаше да я има и България.
Ангел Джамбазки и неговата дружинка не знаят, ли че повечето от честните основатели и смелите воеводи на ВМОРО в Македония и Тракия също не са били кьосета, макар и понякога из парижките и виенските шантани да са ходели с боси лица. Защото брадата е знамето на свободния мъж, а те са се борели именно за свобода.
Защо комсомолците на Краси Каракачанов не поогледат кои разсипаха България - Луканов беше гладко избръснат, същото се отнася и за Беров, Виденов, Костов, Първанов и Станишев. Сакскобургготски и Доган носят кози брадички, които представляват осакатена форма на украшението, дарено ни от Бог. Сега и Бойко Борисов е тръгнал по покварения път на безбрадите, въпреки че понякога ходи небръснат и тогава има просветления.


Чеда мои,


святоотческата традиция ни учи, че бръсначът е от рогатия, но Божията десница винаги ще съкрушава козните на на дявола.
Виждам, че тъмният бяс на брадоненавистничеството надига глава и в нашето отечество. След атентата на летище "Сарафово" вече няколко пъти полицаи ме спират при моите шетания из провинцията. Учтиво ми искат и документите и после горещо се извиняват, че са проверили брадата ми мутра. В МВР не знаят ли, че атентаторът-самоубиец в Бургас беше избръснат до кожа и с дълга коса - носеше се като недоизтрезнял фен на "Металика", а не като вярващ.
Не се учудвам, че Джамбазки и неговата дружинка се разкриха като родоотстъпници и отцеругатели.
Не съм изненадан, че предадоха българското и православното - славата, завещана от дедите ни, обезобразиха лицата си и поругаха Божия промисъл. С обезбрадяването те сами доброволно се лишиха от мъжество и се оприличиха на евнусите, робите, езичниците и чуждопоклонниците. Както се пееше в една комсомолска песен от 80-те: "Една дружинка педераси решили да е*ат баща си..."
Боя се утре младежите от ВМРО-БНД да не измислят друга "нетрадиционна форма на протест" - например да се епилират, вдругиден ще почнат да се червят и гримират на публични места, и после върви ги спри като хукнат по гей-клубовете.
Върнете се в правия път!
 "Покайте се, защото се приближи Царството небесно!" (Матея, 4:17)" 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Матей 25:31-46,
25.04.2013 12:47
казва най-точно, кое е най-христолюбиво и кое не. Всичко друго понамирисва на фанатизъм.
цитирай
2. monarchism - казва най-точно, кое е най-хрис...
25.04.2013 13:09
alchemist написа:
казва най-точно, кое е най-христолюбиво и кое не. Всичко друго понамирисва на фанатизъм.

Напротив, написаното е православно. Изглежда фанатизирано само през светския мироглед.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchism
Категория: Политика
Прочетен: 2097096
Постинги: 205
Коментари: 2305
Гласове: 2546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Новъ Завeтъ
2. Блогътъ на Мартинъ (Crusader)
3. Блогътъ на Роялистъ
4. Блогъ - Иконимика за масите
5. Блогътъ на Меркаторъ
6. Блогътъ на Каравеловъ
7. Блогътъ на Димитъръ (thetrooper)
8. Журналътъ на Антонъ
9. Блогъ "Борба за Силна България"
10. Блогъ "Гота" - сайтъ за Българската аристокрация
11. Блогъ "Дворцова свита"
12. Блогъ "Дворците въ България"
13. Блогъ "Аристокрация БГ"
14. Националенъ светогледъ
15. Моятъ каналъ въ Youtube
16. Патриархътъ на Българската история - д-ръ Ганчо Ценовъ
17. "Кроватова България и покръстването на българите"
18. Книги на Монархическо-консервативенъ съюзъ
19. Монархически организации въ света
20. Списание "Геополитика"
21. "Консервативно - монархически клубъ" - Полша
22. "Право и справедливостъ" - Полша
23. Националенъ Консервативенъ Форумъ
24. "Македонска Трибуна"
25. Политически партии и организации, на които симпатизирамъ
26. Великите учени за Вярата си въ Бога
27. Бразилска монархия - принцъ Луишъ де Браганша
28. Църква на истинските православни християни
29. Документи за Църквата на истинските православни християни